ACM.nl

Blijf op de hoogte

Hierbij ontvangt u een selectie van de nieuwste publicaties van de Autoriteit Consument & Markt. Wij hebben deze publicaties geselecteerd op basis van uw persoonlijke voorkeuren. Als u op de titel van de publicatie klikt, wordt u automatisch doorverwezen naar de informatie op onze site.

Nieuwsbericht

ACM en Europese consumententoezichthouders: luchtvaart moet stoppen met greenwashing

30 april 2024

De Europese consumententoezichthouders roepen 20 luchtvaartmaatschappijen op hun misleidende duurzaamheidsclaims aan te passen.

Besluit

Afwijzing handhavingsverzoek DHL

29 april 2024

DHL heeft de ACM gevraagd om handhavend op te treden tegen PostNL vanwege vermeende overtredingen van artikelen 6 en 24 van de Mededingingswet, vanwege exclusiviteitsafspraken die PostNL met bepaalde retailpunten in Nederland maakt.

Afwijzing handhavingsverzoek GLS

29 april 2024

GLS heeft de ACM gevraagd om handhavend op te treden tegen PostNL vanwege vermeende overtredingen van artikelen 6 en 24 van de Mededingingswet, vanwege exclusiviteitsafspraken die PostNL met bepaalde retailpunten in Nederland maakt.

Codebesluit BSP-erkenning en prekwalificatieproces

30 april 2024

De ACM heeft een besluit genomen over het voorstel van Netbeheer Nederland voor het wijzigen van de Netcode elektriciteit ten aanzien van de voorwaarden voor de Balancing Service Providers.

Instellingen Afmelden