ACM.nl

Blijf op de hoogte

Hierbij ontvangt u een selectie van de nieuwste publicaties van de Autoriteit Consument & Markt. Wij hebben deze publicaties geselecteerd op basis van uw persoonlijke voorkeuren. Als u op de titel van de publicatie klikt, wordt u automatisch doorverwezen naar de informatie op onze site.

Nieuwsbericht

ACM: Tarief voor landelijk gastransport weer omhoog na incidentele daling in 2024

24 mei 2024

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de tarieven voor het transporteren van gas voor Gasunie Transport Services B.V. (GTS) voor het jaar 2025 vastgesteld.

Besluit

Greenchoice Zakelijk mag bij een restverdeling haar aandeel kleinverbruikers elektriciteit en gas overdragen aan Greenchoice

24 mei 2024

De ACM heeft op 7 mei 2024 een besluit genomen op verzoek van Greenchoice Zakelijk en Greenchoice. Hierdoor mag Greenchoice Zakelijk bij een toekomstige restverdeling haar aandeel kleinverbruikers elektriciteit en gas overdragen aan Greenchoice.

De ACM trekt Richtsnoeren in

24 mei 2024

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de Richtsnoeren inzake toezicht op artikel 16Aa van de Elektriciteitswet 1998 (E-wet) en artikel 7a van de Gaswet in.

Tarievenbesluit GTS 2025

24 mei 2024

In dit besluit stelt de ACM de tarieven vast die GTS vanaf 1 januari 2025 moet hanteren voor het gebruik van het landelijke gastransportnet.

Instellingen Afmelden