Beste lezer, hernieuw uw inschrijving

Binnenkort gelden nieuwe privacyregels (General Data Protection Regulation GDPR) waardoor het noodzakelijk is dat u uw inschrijving op de nieuwsbrief van Stop Wapenhandel opnieuw bevestigd. Als u deze nieuwsbrief wilt blijven ontvangen klik dan alstublieft op de knop 'hernieuw inschrijving'
 
Hernieuw inschrijving


Nieuw onderzoek: Militaire en veiligheidsindustrie profiteert van migratiedeals met autoritaire regimes

Met een beleid van vooruitgeschoven grenzen ondermijnt de Europese Unie zijn eigen inzet voor mensenrechten, democratie, vrijheid en menselijke waardigheid. Dat schrijft Stop Wapenhandel in het rapport 'Expanding the Fortress' uitgegeven met het Transnational Institute (TNI). De samenwerking met derde landen om migranten tegen te houden versterkt autoritaire regimes, onttrekt geld aan ontwikkeling en schaadt mensenrechten. Beveiligings- en wapenbedrijven profiteren van dit beleid.

Het tegenhouden van migranten is een centraal doel geworden van het EU buitenlands beleid, ook van hulp- en handelsrelaties. Daaronder valt onder meer training van veiligheidstroepen, het ter beschikking stellen van helikopters, patrouillevaartuigen en surveillancematerieel, en de ontwikkeling van grootschalige biometrische systemen. In het rapport wordt specifiek de samenwerking met Turkije, Libië, Egypte, Soedan, Niger, Mauritanië en Mali onder de loep genomen.

Het Engelstalige rapport is te vinden op onze website. Daar vindt u ook een Nederlandse samenvatting
Expanding the Fortress

 


.
Herinnering: hernieuw uw inschrijving
Hernieuw inschrijving
Ons mailadres is:
info@stopwapenhandel.org
Meer informatie www.stopwapenhandel.org
Doneer op NL11 TRIO 0390 407 380

Opzeggen van de nieuwsbrief kan hier unsubscribe from this list.

 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stop Wapenhandel · Anna Spenglerstraat 71 · Amsterdam, Nh 1013NL · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp