BluescafeMailing
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
nieuwsbrief
Bluescafe

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te zien en te horen.

Vrijdag 4 oktober OLAF AND THE BLUESCRUISE

Een nieuwe band uit de regio Nijmegen, Olav & The Blues Cruise is de band rond zanger/gitarist Olav Boereboom. Hij speelde eerder in o.a. The Red Rooster Club en werkte samen met artiesten als Kaz Lux, Ana Popovic, Little Willie Littlefield, Oscar Benton om er maar een maar te noemen. De rest van de band bestaat uit ervaren muzikanten als Lude Bakema (drums), Jos Hilgers (bas) en Frank Op ’t Veld (toetsen).

Olav Boereboom zal veel blues liefhebbers niets zeggen maar ongezien is hij in het muzikanten circuit, als gitarist, een bekende naam. Met de band The red rooster club begeleidde hij jaren binnen en buitenlandse artiesten op hun tournees. Met velen deelde hij het podium en hij was daarnaast een gevraagd sessiemuzikant. Toch, afleidend uit de titel van deze CD Unfulfilled desire, was er een behoefte om eigen werk uit te brengen.

Olav Boereboom heeft met zijn muzikale vrienden een lekker blues album in elkaar gedraaid vol eerlijk en gevat gitaarwerk. Als je zijn gitaarspel hoort dan snap je dat hij een gevraagd muzikant was om mee samen te werken. Het album opent met een mooi visitekaartje in de vorm van You left me, prettig nummer. Het wordt gevolgd door een beauty van een slow blues Let it die, een instant klassieker met een solo zoals die hoort in een slow blues. Wasting time is een heerlijke shuffle met een vette gitaar opening. De mondharmonica vult de gaatjes op magistrale wijze. Naast een goede muzikant kan Olav ook verdomd lekkere liedjes schrijven.

The mail, is een nummer met een andere insteek, Americana zou ik zeggen. Het is een mooi duet met Suzan Wattimena (Sweet Bourbon), over de vergankelijkheid van een relatie. Het blijkt dat Olav niet alleen blues meeneemt op dit album. Verrassend is zijn bewerking van Steve Winwoods Talking back to the night. Het geeft ruimte aan zijn veelzijdigheid getuige de mooie gitaarsolo in dit nummer. Toch teruggaand naar de blues in My southern fairy is dit de kant van Olav die mij bevalt. Deze blues track wat lager in tempo heeft die vibe van de andere blues track op dit album met een verrassend intermezzo en vet solowerk.

Blues tracks in een wat lager tempo is wat Olav goed ligt. Neem de slowblues Lead me on, volgens de CD hoes, een bewerking van Curtis Harding maar die leende het op zijn beurt weer van Bobby Bland. Wat deze versie zo mooi maakt zijn de gitaarsolo’s die Olav hier neerlegt op een mooie keyboard ondergrond (piano, Hammond). Dit zet zich door in het mid tempo Investigation, persoonlijk vind ik de zangpartij hier wat minder maar het solo werk is weer groots. Heerlijk weg spelend blijkt dat het gitaarspel de sterkste kant is van Olav. De lead out solo’s met vette Wah Wah en de Hammond zijn muzikaal vakwerk. De Cd sluit af met, als bonustrack aangekondigde, Man like that, het is zo’n lekkere swingende shuffle zoals Wasting time.

Concluderend het verlangen is werkelijkheid geworden voor Olav Boereboom. Met muzikale vrienden heeft hij een mooi album in elkaar gezet waarin hij uitblinkt in zijn gitaarspel. Zo blijkt maar weer eens dat ook Nederland een goede voedingsbodem is voor mooie blues.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

 

Zaterdag 5 oktober SHAKE THE SNAKE EN MAVERICK

In de zomer van 2005 kreeg gitarist Harald Wind het idee om een classic rock coverband op te richten. Shake the Snake was hiermee geboren! 
Na diverse wisselingen werd in Ray Oostenrijk een blijvende bassist gevonden waarmee intensief live gespeeld werd  in het café circuit, op  dorps- en kermis feesten en biker parties in Nederland, België, Duitsland en zelfs meerdere keren in de UK. 
Diverse privé omstandigheden en Covid  legde het orkest tijdelijk plat na 2019. Recentelijk werden in Guido de Groot op drums en Daniel Gerth achter de microfoon twee nieuwe bandleden gevonden die inmiddels hun stempel ook op het repertoire hebben gezet.  
Het programma blijft gevarieerde classic rock; Grote internationale hits, maar ook aansprekende albumtracks krijgen aandacht, waarbij Nederrock zoals Brood, Earring en New Adventures ook hun deel opeisen. 
Shake the Snake is de perfecte party rock cover band voor café, biker- en  zomer feesten, de kermis of waar dan ook…. 

 

MAVERICK

Rock’nRaw-trio met bounce, noise, groove en een hart voor alles wat vet rockt, dampt, stampt en glamt. Een breed palet aan ruis met invloeden van Rory Gallagher via AC/DC tot voorbij Metallica. 
MavericK stookt, pookt met eigen gevarieerde denderrock. Een stevig bouquet, rap op de tong, met lange en diepe naschokken: muziek, zoals een stevige whisky moet smaken. Eigenwijs, eerlijk, ‘in your face’ met een rijke nadronk! 
Ooit begonnen met covers en gaandeweg steeds meer naar eigen werk op basis van hangende riffs. De een spreekt van boogie-rock, de ander van shuffle-rock. MavericK (hoe kan het ook anders met zo’n naam) maakt het niet uit vanuit welke hoek de wind waait, als het maar waait! En dan met name de broekspijpen!

Ruart – zang/gitaar
Remco – bas/zang
Sam – drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

 

Zondag 6 oktober BLUE REBEL

Blue Rebel is een Blues en Rock Live Power Trio in de ware zin des woord.

Opgericht om vooral het plezier in live spelen over te brengen aan een groot publiek. Mensen even het moment geven om de dagelijkse besognes te vergeten en mee te gaan in het delen van  herinneringen van de prachtige muziek van onze vervlogen helden.

Wie herinnert zich niet Woodstock, Isle of Wight Festival en wellicht Kralingen Pop, Maar ook recent Pinkpop, Dynamo Festival, Zwarte Cross en Lowlands. Tegelijkertijd doken we de soosen en donkere krochten in om de intensiteit van live muziek dieper tot ons te laten komen. Velen van ons waren daar en genoten van de muziek van The Free, Jimy Hendrix, Crosby, Still, Nash & Young, Rory Gallagher, The Cream en nog vele, vele anderen… Op de plaat al geweldig om te horen, maar live des te mooier.

Het genieten van Live muziek heeft in de zielen van velen van ons een groef ingesleten die niet meer uit te wissen is. Of het nou op een groot festival terrein is of in een donker kroegje,   grootser kun je ‘live music’ niet beleven, is de mening van de leden van Blue Rebel. Live muziek was, is en blijft een sensatie!

Blue Rebel bestaat uit 3 muzikanten; Elbert Kok verzorgt de vocalen en al het gitaarwerk, Tony Frans legt met zijn basgitaar het fundament en Rob Heeren slaat het allemaal op zijn drums bij elkaar. Drie mannen die in het verleden ruimschoots hun sporen in talloze bandjes  hebben verdiend, maar er gewoon geen genoeg van kunnen krijgen.

Rebels als Blue Rebel is, probeert het zich zo breed mogelijk te profileren en heeft met zorg een repertoire samengesteld om iedereen steeds weer dat gevoel van herkenning te geven als een nummer wordt ingezet. Nummers van bovengenoemde artiesten, maar ook van de huidige grootheden als Joe Bonamassa, Walter Trout, Kenny Wayne Shepherd.  Sinds kort  speelt Blue Rebel ook “unplugged”. Gewoon met akoestische gitaren en bas de bühne op, maar zij zijn net zo makkelijk ook op een terras of woonkamer  te vinden.  Kom gezellig mee zingen en als je de heupen niet meer stil kan houden, dans lekker mee.

Blue Rebel is de sensatie voor LIVE muziek.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

 

Graag tot ziens en hartelijke groet,

 

Jan

 

 Klik hier voor de volledige agenda Bluescafe
Copyright © 2024 Bluescafe Apeldoorn, All rights reserved.
Bluescafe Apeldoorn
Our mailing address is:
Bluescafe Apeldoorn
Nieuwstraat 74A
Apeldoorn, Gelderland 7311BT
Netherlands

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp