Gawalo
Online versie
Bodemenergie en aardwarmte: kosten en opbrengsten
Het winnen van warmte uit de aardbodem is uit oogpunt van duurzaamheid een aantrekkelijke techniek. Maar zeker bij diepe aardwarmte-installaties zijn er forse investeringen noodzakelijk, terwijl er veel factoren onzeker zijn. Belangrijke vraag: hoe krijg je de financiering rond?
Lees verder >
Groothandels en leveranciers in coronacrisis: “volop in business”
Hoe gaan groothandels en toeleveranciers om met de coronacrisis? Welke maatregelen hebben ze getroffen om veilig door te werken en klanten veilig te helpen? Euro-Index, Rensa en Rexel doen hun verhaal.
Lees verder >
Koelen met een warmtepomp
Een troef van de warmtepomp is dat je er ook gebouwen mee kunt koelen. Verschillende warmtepompen leveren andere vormen van koeling, waardoor het energieverbruik flink kan variëren.
Lees verder >
Warmtepomp als vervanger cv-ketel: technische randvoorwaarden
Nu steeds meer warmtepompen worden geplaatst, hoor je ook steeds meer kanttekeningen. Warmtepompen zouden te duur zijn, te veel geluid produceren, teveel ruimte in beslag nemen en, als puntje bij paaltje komt, te weinig bijdragen aan de reductie van CO2-emissie.
Lees verder >
Wat als de cv-ketel verdwijnt?
Verdwijnt de cv-ketel uit de Nederlandse gebouwen? En wat wordt dan het alternatief voor het verwarmen van woningen en gebouwen? Deze vragen houden de installatiebranche de laatste jaren behoorlijk bezig.
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Vergeet legionella niet: blijf openbare toiletten regelmatig spoelen
Door de huidige noodmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus zijn we genoodzaakt om massaal thuis te werken en om publieke gebouwen te sluiten. Dat heeft gevolgen voor de drinkwaterinstallaties. Wanneer deze niet meer of gedeeltelijk in gebruik zijn, vormt zich een biofilm waarin bacteriën zi>>
Lees verder >
Vakbase W-installatie
Warmteterugwinning met een warmtewiel
Voor warmteterugwinning (wtw) bestaan verschillende systemen. Deze zijn onder te verdelen in recuperatieve wtw-systemen en regeneratieve wtw-systemen. Onder de regeneratieve systemen vallen de wtw-systemen met een warmtewiel. Hoe werken die precies?
Lees verder >
Whitepaper
Marktgids Warmtepompen 2020

Wie is Wie in de markt?

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright