In september en oktober gaat de bieb op zoek naar grenzen.  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
We mogen weer! Naast het uitlenen van boeken wordt er in veel (wijk)bibliotheken ook weer volop voorgelezen, schuiven wijkbewoners aan bij taalcafés en ontvangen we veel mooie gasten in Bibliotheek Neude.
Film
Kijk je mee? In de Filmzaal en het Theater van de Bibliotheek Neude draaien we regelmatig verrassende films.
  • Zaterdag 19 september - ‘Where the wild things are’ | Reserveer
  • Vrijdag 16 oktober - ‘Het wonder van Le Petit Prince’ | Reserveer
Nieuw! Sciencefictionfilms en wetenschap
Sciencefiction-filmliefhebber en wetenschapsjournalist George van Hal (de Volkskrant) brengt je in de maand oktober in drie lezingen back to the future via meesterlijke sf-films. Je leert over de wetenschappelijke werkelijkheid achter boeiende sciencefictionideeën en vice versa. Meer info en reserveren
Hoogt in bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertoont Hoogt in Bieb Neude in de Filmzaal bijzondere, onalledaagse premièrefilms. De focus ligt hierbij op onalledaagse premièrefilms, documentaires, films van eigen bodem, jeugdfilms. Ontdek hier de filmladder.
Nederlands Film Festival
Breng tussen vrijdag 25 september en zaterdag 3 oktober een bezoekje aan de hal van Bieb Neude voor de interactieve expo met 8 kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2020.
Boekentips van Jan en Marc
De collectiespecialisten van de Bibliotheek Utrecht zorgen dat er dagelijks nieuwe titels in de collectie komen en tippen graag hun favorieten. Eén om thuis de wereld rond te reizen en één om lekker bij weg te dromen.
Beroemde reizen: van Route 66 tot de Oriënt-Express van Andrew Bain
Voor iedereen die het reizen mist. Dit boek neemt je mee naar bizarre, gekke, spectaculaire en avontuurlijke reizen. Van de middeleeuwse zijderoute tot Route 66, en van de allereerste Tour de France tot de Oriënt Express.
De bijenkoningin van Christina Caboni
Een jonge vrouw die als imker rondzwerft, keert vanwege een erfenis terug op Sardinië. Een fijne en verleidelijke roman waarin je wegdroomt bij geuren en meeleeft met de jonge imker.
Net bevestigd
Er komen interessante gasten naar bieb Neude. Wees er snel bij en reserveer je plaatsen:
Denkplaats: Kwetsbaar(d)man
Wat betekent het om nu een man te zijn? Deze Denkplaats zet je aan het denken over huilende mannen, het wittemannenprivilege en de dynamiek tussen mannen en vrouwen. Te gast zijn de groep Mannenkracht, een community van en voor mannen en Emancipator, een beweging voor mannen en emancipatie.

Dinsdag 22 september | 20.00 uur | Bibliotheek Neude | Reserveer hier
Bloot tussen de boeken: 'Yes please!’, Lucas de Man
Bloot tussen de boeken is een nieuwe maandelijkse reeks over seksualiteit. Lucas De Man trapt af met ‘Yes, Please’ waarin hij de vinger op de erotische plek legt. Hij heeft met zijn organisatie Nieuwe Helden onderzoek gedaan naar de verschillen tussen menselijke (M/V/X) erotische dromen en wensen. Wat blijkt? Zo gek is het allemaal niet. Ontdek het in deze boekpresentatie en talkshow over seksuele fantasieën, taboes en freaky dromen.

Zondag 4 oktober | 16.00 uur | Bibliotheek Neude | Reserveer hier
Tip: Cursus ‘Ruimte in je hoofd’
In deze serie interactieve workshops van Jan Wolter Bijleveld (o.a. The School of Life en schrijver van het boek Loslaten) krijg je stof tot nadenken over hoe je je leven zin en vorm geeft – én in hoeverre je dat eigenlijk in eigen hand hebt.
Er zijn nog een paar plekken vrij! Geef je op
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden