Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 

De Boekenweek gaat online met Het Voorwoord. Een voorproefje van de Boekenweek die dit jaar in de zomer plaatsvindt. Tijdens #boekenweekthuis sporen we je aan om door te lezen. Thuis, en toch samen. Tien dagen lang is er elke dag een online moment om mee te lezen. Gratis, omdat we graag met elkaar willen lezen. Bij welke online leessessie zien we jou?

 
S

Zaterdag 6 maart | 10.00 – 17.00 uur
Zoommeeleessessie
Zoom in en lees mee tijdens de online Read Inn. Want wat is er nu lekkerder dan met anderen verdwijnen in een boek? We richten online een zoomsessie in waar medewerkers van de bieb aan het lezen zijn. Jij kunt aanhaken, vanuit je eigen plek en met je eigen boek. Een halfuurtje, een uurtje, of de hele marathon. Nodig vrienden en familie uit om mee te doen. Samen lezen, net als in de echte bieb.

De zoomlink vind je hier.

 
Zondag 7 maart
Laat je inspireren door Voorwoorden
Speciaal voor de Boekenweek selecteerden we de mooiste voorwoorden. Laat je inspireren en ga zelf op zoek naar mooie voorwoorden. Lees meer

Maandag 8 maart | 12.00 – 13.00 uur
Merel Wildschut van De Groene Meisjes leest voor
Op InstaLive leest Merel Wildschut van de succesvolle blog de Groene Meisjes voor. Mieke van de bieb gaat live met Merel op IGTV. Tune in, luister en lees mee! 

via InstaLive

 
Dinsdag 9 maart | 19.30 – 20.15 uur
Meet & Greet met Adriaan van Dis
Ontmoet Adriaan van Dis en ga met hem in gesprek over wat toekomstige klimaatrampen betekenen. Deze ontmoeting staat zijn nieuwe boek 'Klifi: Woede in de republiek Nederland' centraal. Stel je vragen en krijg antwoord.
De Zoomlink vind je hier

Foto: Carel Schutte

 
 
Woensdag 10 maart | 19.30 – 20.15 uur
Meet & Greet met Japke-d. Bouma
Kantooramazone Japke-d. Bouma vertelt over haar recente kantoorboek 'Hoe vind je zélf dat het gaat?'. Stel al je vragen over dilemma’s die er zijn met (thuis)werken in coronatijd.
De Zoomlink vind je hier

Foto: Goed Werk
 

Donderdag 11 maart | 19.30 – 21.00 uur
De Leuke Boekenclub

Schrijver Alma Mathijsen en Tim van den Hoed, van de Utrechtse Boekenbar lezen en bespreken iedere maand een boek. Luchtig en serieus. Dit keer bespreken ze ‘Confrontaties’ (genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs) van Simone Atangana Bekono. Praat mee.

Reserveer hier

 
Vrijdag 12 maart | 19.30 – 20.15 uur
Meet & Greet met Marcel van Roosmalen
Columnist Marcel van Roosmalen vertelt over zijn nieuwe boek 'Mijn legendarische moeder overleeft alles. Corona, dementie, eenzame opsluiting en andere ellende'. Ga daarna met hem in gesprek over alle dilemma’s die met dementerende dierbaren in corona-tijd samenhangen.
De Zoomlink vind je hier

Foto: PAAR Photography
 

Zaterdag 14 maart | 10.30 – 11.30 uur
Schrijfcafé Special: Het Voorwoord
Een voorwoord is de ingang naar het verhaal. Het vertelt waarom juist dit verhaal opgeschreven moest worden. Luister eerst naar een verhaal en schrijf daarna een voorwoord. In verschillende stijlen. Reserveer je kaartje

Zondag 15 maart
24 uur leestips
Lezen kan op elk tijdstip van de dag. Van ’s morgensvroeg tot middernacht. Lees de klok rond en laat je verrassen. We sluiten het Voorwoord van de Boekenweek af met boekentips om van ’s ochtends vroeg tot middernacht te lezen. Ze komen rond 5 maart op de website.

S
  • Woensdag 17 maart – Verkiezingen
    Op onze speciale verkiezingspagina vind je veel informatie over de verkiezingen, alle partijen die meedoen en verschillende stemwijzers. Verder de verkiezingskrant in eenvoudige taal.
  • Elke maandag in maart – Tegenlicht Meet Up - Online via Zoom
    Elke maandag napraten over de uitzending Tegenlicht van de VPRO. Doe en laat je stem horen. Op onze website vind je meer informatie en kun je je ticket reserveren.
  • Zondag 14 maart - Beeld en Geluid Mediacafé met politieke portretten van Wim Kok en Jesse Klaver
    Wytze Koppelman, conservator van het museum, vertelt over deze historische beelden. Reserveren en informatie 
  • Dinsdag 16 maart - Set Up en de bieb spelen de online game Cyberpunk 2077
    Reserveer nu vast je kaartje 
  • Woensdag 31 maart - Beeld en Geluid Mediacollege over diversiteit en representatie in de reclamewereld
    Activist, fashion journalist en curator Janice Deul onderzoekt in dit college hoe de reclamewereld ervoor staat als het gaat om diversiteit. Reserveer vooraf je online ticket.
 
 
S
S
S
S
Zolang de bieb dicht blijft, kun je nog steeds boeken en andere materialen reserveren en ophalen. Liever een verrassingstas? Dat kan ook. De verrassingstassen kun je tijdens openingstijden in elke vestiging ophalen.
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open