Bekijk de online versie
 
 
de Bibliotheek Eemland  

 
 
Mijn menu   |   Catalogus   |   Agenda   |   Openingstijden
 
 
Boekenweek 2020
 
De Boekenweek gaat van start
Van 7 t/m 15 maart is de Boekenweek
 
De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. De Bibliotheek Eemland heeft in deze week extra activiteiten.

Kom bijvoorbeeld naar de lezing van Aafke Romeijn (ma 9 maart), Ronald Giphart (ma 9 maart)Toni Boumans (di 10 maart) of een van de andere activiteiten, zoals een optreden van De Stad Speelt (zo 8 maart) of het Taalfeest (do 12 maart).
 
  Alle activiteiten en boekentips    
 
 
 
Doe mee aan de Pubquizstrijd Junior (9+)
 
 
Doe mee aan de Pubquizstrijd Junior (9+)
De grote hal van de Bibliotheek het Eemhuis wordt op zondag 29 maart omgetoverd tot de grootste jeugdquiz van Amersfoort! Denk jij dat je de meeste vragen goed kan beantwoorden? Ga dan de strijd aan tijdens deze pubquiz!
  Meer informatie    
 
 
 
 
Workshop Interactief voorlezen
 
Workshop Interactief voorlezen
 
Woensdag 4 maart van 19.30 tot 21.30 uur organiseert de VoorleesExpress Eemland een open workshop Interactief voorlezen in het Eemhuis. Deze workshop voor voorlezers van de VoorleesExpress is voor één keer ook te volgen door iedereen die kennis wil maken met interactief voorlezen.
 
  Lees verder    
 
Workshop Slim op pad met handige apps op je smartphone
 
Workshop Slim op pad met handige apps op je smartphone
 
Vakantieplannen of zin in een weekendje weg? Kom dan maandag 23 maart om 14.00 uur naar de Bibliotheek het Eemhuis voor de gratis workshop Slim op pad met handige apps op je smartphone. U krijgt praktische tips zodat u slim op pad kunt gaan.
 
  Lees verder    
 
 
 
Informatiebijeenkomst 'de nieuwe donorwet'
 
Informatiebijeenkomst 'de nieuwe donorwet'
 
Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. Daarom is er in verschillende vestigingen een gratis voorlichtingsbijeenkomst. 24 maart in Baarn en Leusden, 26 maart in het Eemhuis.
 
Hiphop in je bieb
 
Hiphop in je bieb
 
Jongeren spelen actief met taal, urban culture bloeit, tijd om te laten zien wat jongeren en de bieb elkaar te bieden hebben. HipHop in je Bieb is gezamenlijke programmering, floating collecties en informele educatie rond hiphop/urban culture door bibliotheken.

De Bibliotheek opent de nieuwe collectie: HipHop in je Bieb. Een collectie met boeken vol informatie en inspiratie over Hiphop. Vanaf 6 maart staat deze collectie in de Bibliotheek het Eemhuis. 

Deze nieuwe collectie wordt geopend met optredens van Monnik en LVZY op 6 maart 20:00 uur.
 
  Meer informatie    
 
 
 
Verder in de Bibliotheek
 
mrt
04
 
Tegenlicht Meet Up: Houtbouwers
de Bibliotheek het Eemhuis
Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer bouwen en minder uitstoten. Om de woningnood op te lossen moeten er in 2030 één miljoen woningen worden gebouwd, maar het huidige bouwen met beton overschrijdt de milieunormen. Is houtbouw de oplossing?
mrt
12
 
Taalfeest Amersfoort
de Bibliotheek het Eemhuis en KAdECafé
De tweede editie van het Taalfeest vindt plaats op donderdag 12 maart in het KAdECafé en het Eemhuis. Taalfeest Amersfoort is de opvolger van het Groot Amersfoorts Dictee, dat van 2011 tot en met 2018 met veel succes heeft plaatsgevonden in de raadzaal van het Amersfoortse stadhuis.
mrt
19
 
Lezingenavond: James Baldwin, de Harlem Renaissance en Afrikaans-Amerikaanse literatuur
KAdECafé
Op 19 maart organiseert Kunsthal KAdE in samenwerking met Schwob en de Bibliotheek Eemland een lezing over de klassiekers en hoogtepunten van de Afrikaans-Amerikaanse literatuur.
 
mrt
26
 
Blikopeners - Marcel Magnée over het Nederlandse erfrecht
de Bibliotheek Leusden
Op donderdag 26 maart is het tijdens Blikopeners de beurt aan notaris Marcel Magnée. Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Pon.
  Alle activiteiten van de Bibliotheek    
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta  
 
 
de Bibliotheek Eemland
Eemplein 71 | 3812 EA Amersfoort | +31 (0)334631914 | info@bibliotheekeemland.nl
 
 
Profiel wijzigen  |  Afmelden
 
open