de Bibliotheek Eemland
 
 
 
 
Boekenweek   |   Kinderjury   |   Agenda   |   Mijn menu
 
Vier de Boekenweek in de Bibliotheek Eemland!
 
De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Dit jaar is het thema ‘Bij ons in de familie’. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door de familie Chabot. Zij zijn te gast tijdens de Nacht van de Literatuur! We hebben een vol programma voor je tijdens de Boekenweek:
 
Abdelkader Benali – Een Nacht Met Sjahrazade
 
Tessa de Loo - De stad in je hoofd
Bastiaan Ragas - Jezus, waarom?
 
Liza van der Peijl - Van poepluiers tot Pavarotti
Jan Brokken - De ontdekking van Holland
 
Nacht van de Literatuur
Mezrab - Internationale verhalenmiddag
 
Jonah Falke - De geschiedenis van mijn sok
Kaartjes en meer informatie   S
De Kinderjury is van start
 
Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek uit 2023 de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. Tot en met 9 april zijn de Leesweken. Tijdens de daaropvolgende Stemweken (t/m 24 april) brengen de kinderen (online) hun stem uit.

Boekentips 
In de Bibliotheek vind je de boeken die kansmaken op de Kinderjury prijs. De vijftig bestverkochte en meest uitgeleende boeken van het voorgaande jaar vormen de Tiplijst. Bekijk de lijsten hieronder. 

Tiplijst 6-9 jaar
Tiplijst 10-12 jaar

Geïnteresseerden kunnen daarnaast een verrassingstas aanvragen bij de Bibliotheek met drie speciaal voor hen geselecteerde leesboeken.
 
 
Reis door de tijd met Delpher
In Delpher, beheerd door de Koninklijke Bibliotheek, kun je gratis miljoenen historische teksten woord voor woord doorzoeken. Een collectie van kranten, tijdschriften en boeken tussen de 15e en 21e eeuw.
Ontdek gebeurtenissen van honderden jaren terug, kom meer te weten over jouw persoonlijke geschiedenis en nog veel meer!
 
Meer over Delpher   S
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open