Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
In maart 2024 ontdek je het thema ‘Bij ons in de familie’ tijdens de Boekenweek. Boeken staan natuurlijk vol familieverhalen. Van digitaal stamboomonderzoek tot het digitaliseren van foto's, een workshop familiewapen tekenen, een leerzame middag over familiedynamiek, een workshop levensverhaal schrijven en interviews met onder andere Tommy Wieringa (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs). En: laat je eigen familie op de foto zetten!
 
S
Boekbezoek Tommy Wieringa

De auteur van boeken zoals Joe Speedboot en Nirwana komt naar Nieuwegein! Tommy Wieringa vertelt over zijn bekroonde boeken, columns en reisverhalen en hij beantwoordt natuurlijk vragen van bezoekers.
Met muziek van topvioliste Myrthe van de Weetering.

 
Info en tickets   S
Digitaliseer je foto's
Familiefoto's zijn waardevol. Misschien heb je een doos vol oude foto's op zolder liggen. Digivrijwilliger én foto-expert Bart Honhoff staat klaar om je te helpen bij het digitaliseren van familiefoto’s en negatieven.
Ook op andere tijden en locaties. Bekijk het overzicht voor alle activiteiten. 
 
Meer info   S
 
Tineke Bennema en de familie Van van de Vijver

Tineke Bennema en de familie Van van de Vijver vertellen over de totstandkoming van het boek Albertus Van van de Vijver: Slaafgemaakt en bevrijd (Boek van de Maand in de bibliotheek) en hun boeiende familiegeschiedenis. 

Over het boek
Een geroofde Afrikaanse jongen wordt rond 1800 naar Paramaribo gebracht en gekocht door de gekleurde slavenhoudster Petronella van Paccotton. Ze stelt hem te werk als loopjongen, een futuboj, en ‘verhuurt’ hem als timmerman. Toch weet hij zich vrij te kopen en krijgt dan de naam Albertus Van van de Vijver. Eenmaal vrij, wordt hij nu ook zelf slavenhouder. Maar hij is een man met een missie, een bijzonder doel… 

Tineke Bennema schreef de biografie van Albertus voor haar vriendin Diahann Van van de Vijver.

 
Meer info en aanmelden   S
 
Laat je familiefoto's maken
Fotogroep Fotogein gaat op zaterdagmiddag 23 maart familiefoto’s maken. Deze foto’s worden later na bewerking per mail toegestuurd.

Deelname is gratis en alleen voor bibliotheekleden. Het aantal deelnemers is beperkt vanwege de aandacht die Fotogein besteedt aan het maken van de foto. Na het aanmelden wordt er contact met je opgenomen over het tijdstip waarop jij en je familie verwacht worden.
 
Meld je snel aan   S
S
Workshop Inkomstenbelasting

Oei: de inkomstenbelastingaangifte komt er weer aan. Kun je wel wat handige tips gebruiken? Tijdens deze workshop, gegeven door belastingadviseurs van HLB Blömer, kun je al je vragen stellen. 

 
Meer info en aanmelden   S
S
 
Paasontbijt met de Ouder-kindochtend

Samen gaan we op zoek naar de bontgekleurde paaseieren die verstopt zijn bij het Natuurkwartier. Zoek, ontbijt, luister en speel mee!

 
Kom je ook?   S
 
S
 
Ingang Stadshuis aan Mediamarkt-kant tijdelijk dicht 
Tot en met 22 maart gebeurt er iets bijzonders in de verbouwing van het Stadshuis: dan worden twee loopbruggen gemaakt van bijna 25 meter lang. In die periode zal de ingang naar het Stadshuis aan de Mediamarkt-kant dicht zijn. Dat is de ingang die je op de foto hiernaast ziet. De grote trap in het Stadshuis is ook tijdelijk dicht.

Ga je naar de bibliotheek? Gebruik dan de andere ingang. Dit is de draaideur aan het Stadsplein, tegenover theater DE KOM. Binnen kun je de lift nemen.

Openingstijden 

De bibliotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Informatie over de verbouwing   S
 
S
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S
open