Beste lezer,

Ik kwam op een bijeenkomst, de spreker besloot:
‘Als we hen binnen laten, dan stelen ze ons brood’:
hij had het over ons, mijn lief, hij had het over ons.

 
Met het bittere Refugee Blues beschreef dichter W.H. Auden in 1939 de stemmingmakerij tegen Joodse vluchtelingen uit nazi-Duitsland – zijn woorden blijken ook nu (weer) beklemmend actueel.

Auden’s gedichten lezen als een vogelvlucht over de twintigste eeuw. Hij wist de tijdsgeest te vangen in nieuwe dichtvormen en zo zijn tijdgenoten te raken. En ons nu nog steeds.
 
Dichter en schrijver Han van der Vegt vertaalde alle belangrijke gedichten uit Auden’s veelzijdige oeuvre en bundelde ze in de tweetalige bloemlezing Tijdelijke helden.  
 
Om W.H. Auden en zijn onnavolgbare dichterschap te beschouwen (en te huldigen), zijn Han van der Vegt en uitgever Johan Herrenberg te gast in onze Boekenclub op dinsdag 4 juni. De Boekenclub begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 (incl. thee of koffie) en kun je reserveren op info@heinen.nl

Hartelijke groet,

De boekverkopers van Heinen 

We zijn bij Heinen voortdurend bezig om de winkel optimaal in te richten. Zodat je ontspannen kunt struinen door onze zestien kamers vol boeken.

Eén van die recente aanpassingen is de wisseling van kunst en ramsj. De kunstboeken staan nu op de begane grond, in de ruimte achter/naast de toonbank. De ramsj ging naar achter, naar de kamer met de glazen wand in de Krullartstraat - daar maakten we ook een ruimte om de bestelde boeken uit te pakken.
AGENDA
 

Heinen Boekenclub over W.H. Auden: Tijdelijke Helden

dinsdag 4 juni, 19.30 (inloop vanaf 19.00 uur) / Boekhandel Adr. Heinen / entree € 7,50 (incl. thee of koffie) / aanmelden: info@heinen.nl

Op dinsdag 4 juni is de Heinen Boekenclub gewijd aan Tijdelijke helden, het verzameld werk van W.H. Auden.

W.H. Auden is een van de bekendste en meest aansprekende Engelse dichters; zijn gedichten lezen (nog steeds) als een vogelvlucht over de twintigste eeuw. 

Vertaler Han van der Vegt en Johan Herrenberg (Uitgeverij van Oorschot) komen er tijdens deze poëzieavond over hem vertellen.

Boekpresentatie Jeroen Thijssen: Peter Pontiac

maandag 10 juni, 19.30 uur (inloop 19.00 uur) / Boekhandel Adr. Heinen

Afgelopen week verscheen Peter Pontiac, de langverwachte biografie van de maker van Kraut en Styx, door schrijver en Bosschenaar Jeroen Thijssen.

Op 10 juni (19.30 uur, inloop 19.00 uur) wordt dat feestelijk gevierd met een boekpresentatie bij Heinen. De entree is gratis, aanmelden via info@heinen.nl 
 
 

BOEKENTIPS
 
De voorgenomen hogere btw op (kinder)boeken zal leiden tot een forse prijsverhoging.

Een slechte zaak vinden wij, want het Nederlandse boek is dé basis van lees- en taalvaardigheid. We roepen daarom iedereen op de petitie te tekenen tegen het voornemen om de btw op boeken met 12% te verhogen. Kijk op boekenpetitie.nl.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kun je je
hieronder afmelden: 'unsubscribe from this list'.

Copyright © Boekhandel Adr. Heinen
 
Website
Email
Facebook
Instagram
Twitter
Copyright © 2024 Adr. Heinen, All rights reserved.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft opgegeven voor onze nieuwsbrief.

Our mailing address is: info@heinen.nl
Adr. Heinen
kerkstraat 27
's-Hertogenbosch, NB 5211 KD
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list