Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 29 januari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boekhouder (73) krijgt taakstraf na oplichting voor 4 ton
Tijdens de behandeling van zijn zaak werd de aanklacht verzwaard van verduistering naar oplichting. Toch komt een frauduleuze Leidse boekhouder er vanaf met een taakstraf.
Lees verder »
Accon avm keurde wellicht eigen vlees, maar deed dat wel goed
De Raad van State verwerpt het verwijt dat Accon avm in een onderzoek naar een burenconflict zijn eigen vlees heeft gekeurd. Het accountantskantoor heeft zakelijke banden met een van de strijdende partijen. Maar het onderzoek is deugdelijk uitgevoerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie Forensische Accountancy in de dagelijkse accountantspraktijk

AccountancyVanmorgen en EBBEN Partners organiseren op 9 maart een inspirerende en praktische Lunch & Learnsessie over het invoeren van forensische accountancy-oplossingen in de accountantspraktijk. Vier ervaringsdeskundigen vertellen in één uur hoe zij deze maatschappelijke opdracht handen en voeten geven en wat de uitdagingen en kansen zijn.

Lees verder »
Next5 faciliteert medewerkers maar niet met kinderoppas
Vorige week publiceerde Accountancy Vanmorgen een artikel over de speciale coronavoorzieningen van de Big Four. Daaruit bleek dat alle een vergoeding voor kinderoppas kennen om thuiswerken te vergemakkelijken. Bij de Next5 is dat anders.
Lees verder »
Ministerie: geen reden NOW-controle te vereenvoudigen
Het Ministerie van SZW gaat niet mee in de wens van accountants om de NOW-controle te vereenvoudigen. Die regels zijn immers in overleg met de branche opgesteld. De NBA noemde het protocol eerder ‘uitvoerbaar’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2021: wat te doen met een miljoen?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil. Het kabinet ontkomt niet aan de invoering van een box 3-heffing over het werkelijke rendement. Het box 2 tarief is in 2020 verhoogd en de Vpb tarieven dalen, wat betekent dit voor de DGA? Kun jij als adviseur inspelen op de (on)mogelijkheden? Jeroen Knol praat je bij op 2 maart.

Lees verder »
Oud-accountant Veuger opnieuw naar rechter om Volksbank
De voormalig financieel topman van de Volksbank Pieter Veuger stapt opnieuw naar de rechter. Hij wil in kort geding een nieuw onderzoek afdwingen naar de communicatie over de uitkomst van een extern onderzoek naar de bedrijfscultuur in de top van de bank.
Lees verder »
Datagoudmijn verzilveren? Lees het gratis kennisdoc
Accountants zitten op een datagoudmijn. Maar deze data inzetten om je toegevoegde waarde te vergroten, is nog niet zo makkelijk. Unit4 Bedrijfssoftware schreef een praktisch en gratis kennisdoc.
Lees verder »
Meer tijd om TOZO aan te vragen
Ondernemers kunnen een TOZO-uitkering aanvragen als zij onder het sociaal minimum komen. Door schommelende inkomsten is dit soms lastig in te schatten. Vanaf 1 februari 2021 kan de Tozo daarom met terugwerkende kracht worden aangevraagd.
Lees verder »
MBO’er blijft kiezen voor ‘uitstervend beroep’ assistent-accountant
Beroepen waar meer dan 60% van de taken routinematig zijn, worden met uitsterven bedreigd. Hieronder valt ook de assistent-accountant. Toch kiezen jongeren nog vaak voor een MBO-studie op dit gebied.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Klantcontact in coronatijd: 4 accountants delen hun aanpak

Hoe houd je goed klantcontact in coronatijd? Twinfield sprak enkele accountants over hun aanpak en vroeg hen naar de impact van Corona op hun klantrelaties. Sommigen kunnen niet wachten tot er weer face-to-face contact mogelijk is. Anderen zien ook positieve veranderingen die (deels) permanent zullen zijn. Lees hieronder hun verhalen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Eerste jaarwinst Tesla ooit
Accountant is ‘knelpuntberoep’ in Vlaanderen
Kabinet herijkt aanpak belastingfraude
Hoge Raad: bestuurder niet aansprakelijk voor onbetaalde belastingschulden
OPLEIDINGEN
Online Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU
Fiscaal Vanmorgen
2 februari 2021
Verkort schakelprogramma naar Post HBO AA MKB
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
7 juni 2021
VACATURES
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
New Business Development Manager
Yuki
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN