Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 13 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boekhouder gaat het schip in met lening aan klant om zendtijd bij RTL4’s Yacht Vision te kopen
Een boekhouder probeert al enkele jaren een geldlening vanuit uit zijn stamrecht-bv terug te krijgen van een klant, één van de twee vennoten in botenontwerper en -bouwer Kranswaard “Het Bosch”. De klant gebruikte de lening van ruim € 26.000 om zendtijd te kopen in het televisieprogramma Yacht Vision van RTL4, maar betaalde nooit terug.
Lees verder »
Loket NOW 5 vanaf maandag geopend
Werkgevers die loonsteun willen aanvragen voor de maanden november en december van dit jaar kunnen daarvoor vanaf aanstaande maandag (13 december) een aanvraag indienen bij UWV, meldt de uitkeringsinstantie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom veranderen van accountancy software?

Veranderen van accountancy software kan een grote uitdaging zijn, vooral omdat het geen dagelijkse bezigheid is. Toch ontkom je niet aan de nood om de processen van je kantoor te evalueren en te beslissen of je gaat voor verandering. Want accountancy software die je ondersteunt in de bedrijfsvoering en samenwerking met klanten is de motor van ieder succesvol accountants- of administratiekantoor.

Ontdek de waarde van verandering »
Accountants mogen zich niet meer zomaar achter verschoningsrecht advocaat verschuilen
Samenwerking tussen advocaten en accountants zou in de nabije toekomst best wel eens lastiger kunnen worden. Door recente jurisprudentie van de Hoge Raad en een aanpassing van het Wetboek van Strafvordering zullen accountants namelijk kritischer worden benaderd op het moment dat ze meeliften op het verschoningsrecht van advocaten.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Ook kleinkindvrijstelling voor bonuskleinkinderen?

Sinds de Rijksoverheid de vrijstelling in de erfbelasting voor kleinkinderen in 2010 sterk verhoogde, wordt deze in de testamentenpraktijk veelvuldig toegepast. Vooral welgestelde grootouders hebben hier veel interesse voor. Maar kunnen nu alleen hun kleinkinderen – of ook hun bonuskleinkinderen – een beroep op de kleinkindvrijstelling doen?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Eindejaarsactie: 100 euro portfolio-korting!

Heeft u uw portfolio al op orde? Om dit drukke jaar goed – en met een afgevinkt portfolio – af te sluiten, krijgt u tijdelijk € 100,- korting op een jaarabonnement. Hiermee heeft u onbeperkt toegang tot ruim 260 onderwerpen waarmee u direct aan de slag kan gaan en uw leerdoelen gemakkelijk compleet maakt.

Bekijk de actie en ontdek de voordelen »
Verlegging van invoer-btw in Nederland: van vooruitstrevend naar achter de feiten aan lopen
Toen ik jaren geleden begon als jonge btw-adviseur in de internationale praktijk, hadden we in gesprekken met buitenlandse cliënten een aantal argumenten waarom deze cliënten toch echt hun goederenstroom via Nederland moesten laten lopen. Eén van die argumenten was de zogenaamde verleggingsregeling bij invoer, ook wel bekend als de artikel 23-vergunning.
Lees verder »
Regeling NOW 5 gepubliceerd
Staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de regeling waarin de heropening van de NOW is geregeld naar de Kamer gestuurd en in de Staatscourant gepubliceerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
MKB-bedrijven naar de effectenbeurs?

Veel accountants hebben nog onvoldoende zicht op een volledige of de best passende financieringsoplossing. Goed geïnformeerd blijven over nieuwe financieringsproducten en -aanbieders is een vak apart. Effectenbeurs NPEX is vanwege het unieke en innovatieve karakter de moeite waard om nader kennis mee te maken.

Lees verder »
Eerste Jan Zweekhorst Award uitgereikt
De eerste Jan Zweekhorst Award is vrijdag uitgereikt aan Paul Gorissen, landelijk aanspreekpunt Horizontaal toezicht Belastingdienst MKB. De overhandiging van de award vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering van SRA, door voorzitter Diana Clement en Bart Zweekhorst.
Lees verder »
NBA en SRA starten met mkb-onderzoekscentrum
De Commissie MKB van de NBA, de SRA en het AC-scholenoverleg starten met een mkb-onderzoekscentrum. Het centrum richt zich op strategische en inhoudelijke onderwerpen die van belang zijn voor de mkb-accountants.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Informer lanceert nieuwe generatie open bankingoplossing
KPMG: Keurslager biedt beste klantervaring
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
17 december 2021
GoodHabitz
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
Webinar: Zo wordt de jaarafsluiting een makkelijke klus
Yuki
14 december 2021
VACATURES
Assistent Controller (32 uur)
KWPN
Ermelo
Assistent accountant Controlepraktijk
Van der Vlugt Accountants
Halsteren
Gevorderd assistent-accountant(s) (m/v), 32-40 uur
Van helder
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN