Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 3 januari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA niet kritisch op hoge factuur voor personeel coronateststraat: berisping
Een AA die zowel accountant was van een exploitant van coronatesten en de uitvoerder van die activiteiten is onvoldoende, was niet scherp genoeg op een (hoge) factuur voor personeelskosten waarover tussen beide partijen een geschil ontstond. Hij liet na onderzoek te doen en de Accountantskamer vindt die nalatigheid ernstig genoeg om een berisping op te […]
Lees verder »
Wirecard-curator eist 1,5 miljard van EY
De curator van de roemruchte failliete betalingsverwerker Wirecard uit Duitsland is een rechtszaak begonnen tegen EY. Die zou bij de controle van de jaarcijfers zijn tekortgeschoten, waardoor miljardenfraude onopgemerkt bleef. De curator eist 1,5 miljard euro van EY.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaringen en knelpunten met Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Werknemers krijgen meer mogelijkheden in het nieuwe pensioenstelsel. Keuzemogelijkheid als het gaat om een bedrag ineens vanuit het pensioencontract, fiscale ruimte vanuit verlofsparen en versoepeling RVU-heffing. Ron Mulder praat je op 29 februari online bij over ervaringen en knelpunten aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Kijktip | Machiel Gosschalk over de ontwikkelingen in het familiebedrijf
Igno Ketelaars, uitgever van het Tijdschrift Familiebedrijven, gaat tijdens een wandeling in gesprek met Machiel Gosschalk, Next Gen Leader bij BDO.
Lees verder »
Duurzaamheidsregels brengen vooral kleinere ondernemers in verwarring
Vooral de kleinste ondernemers doen voorlopig niets aan duurzaamheid omdat de regels onduidelijk zijn, zo schrijft het FD na een rondje langs accountants.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe moet je items rond oudedagsvoorzieningen verantwoorden in de IB-aangifte?

Het is niet altijd eenvoudig om door het labyrint van aangifterubrieken en vragen de juiste rubriek te vinden en foutief invullen kan onwenselijke gevolgen hebben. Erik van Toledo bespreekt op 4 maart aan de hand van praktijkcases hoe de diverse items inzake oudedagsvoorzieningen moeten worden verantwoord in de IB-aangifte.

Lees verder »
AV-Top 50 | “Accountants moeten van vinken naar vonken”
Na ruim dertig jaar actief te zijn in de accountancysector geniet Antoinette Dijkhuizen nog steeds van het beroep van accountant. Ze vindt het een prachtig vak, maar merkt ook dat de toegevoegde waarde van een accountant zijn glans verliest. Met als gevolg een minder leuk en aantrekkelijk vak. “Accountants moeten van vinken naar vonken.”
Lees verder »
Taakstraf voor boekhouder witwassende sportschool
Een 57-jarige boekhouder uit Twente is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur een een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. De rechter acht bewezen dat hij een sportschoolhouder heeft geholpen bij zijn witwaspraktijken.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Je bedrijf verduurzamen: welke subsidies zijn er in 2024?
Met diverse subsidies stimuleert De Nederlandse overheid ook in 2024 ondernemers om zich in te zetten voor verduurzaming. Er zijn niet alleen subsidies voor verduurzaming van bedrijven zelf, maar ook voor bedrijven die werken aan duurzame innovaties. Twinfield nam samen met Met Lisa van Dongen, Managing Consultant bij Innovencio, tien mogelijkheden door.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Slimmer werken is de laatste redding voor de moderne accountant
Als accountant zit het je tegenwoordig niet mee. De krapte op de arbeidsmarkt voelt als een stropdas die te strak zit. En het feit dat álles duurder wordt – inclusief het personeel dat jij zo hard nodig hebt – werkt ook niet bepaald in je voordeel. Dat terwijl het werk er niet minder op wordt. […]
Lees verder »
Ambassadeursprogramma: De sleutel tot langdurig wervingssucces
Veel accountantskantoren investeren grote bedragen in recruiters, werfcampagnes en werkenbij websites. Maar de opbrengsten daarvan staan in schril contrast met de inspanningen. Vacatures blijven onvervuld, terwijl de kosten maar vooral ook de frustraties blijven oplopen. Kan dat nou niet anders? Zeker wel!
Lees verder »
Personalia | Negen nieuwe partners bij Grant Thornton
Grant Thornton heeft per 1 januari negen nieuwe partners benoemd. Het aantal partners is uitgebreid met het oog op de voorgenomen groei.
Lees verder »
VOR komt in Corporate Governance Code
De verklaring omtrent risicobeheersing (VOR) wordt definitief opgenomen in de Corporate Governance Code. Uitgangspunt is dat beursgenoteerde vennootschappen voor het eerst over het boekjaar beginnend op of na 1 januari 2025 een VOR (nieuwe stijl) zullen gaan opnemen in het bestuursverslag.
Lees verder »
Verlies op certificaten alleen negatief loon als opbrengst lager is dan waarde in economisch verkeer
Alleen een werknemer die vanwege een beëindigd dienstverband zijn certificaten van aandelen verplicht moest verkopen en daardoor een vermogensverlies leed kan dit nadeel als negatief loon aanmerken, zo oordeelt hof Den Haag.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Dentons breidt fiscale praktijk verder uit
HET JAAR VAN (10) Ruth Sival-Groenveld
FIOD-accountant schond verschoningsrecht in Box-zaak, doorhaling van half jaar
Bestuurder Hans Scholten vertrekt bij ABAB
OPLEIDINGEN
Register Tax Accountant (RTA)
Markus Verbeek Praehep
12 januari 2024
Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)
Markus Verbeek Praehep
16 januari 2024
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
8 april 2024
VACATURES
Assistant audit in Breda en Roosendaal
Moore DRV
Breda, Roosendaal
Ervaren Assistent Controlepraktijk (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Zelfstandig tekenend Accountant (RA of AA)
Jobs in Finance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN