Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 31 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boekhouder koopt boekhouder en twist over omzetberekening
Een boekhouder kocht het kantoor van een collega. Omdat de omzet daarna kelderde meende hij recht te hebben op een contractuele verlaging van de koopprijs. Maar als je omzetderving wil aantonen, zo stelde de rechter, dan moet je wel de juiste cijfers gebruiken.
Lees verder »
College Apeldoorn morrelt aan gezag van rekenkamer
Het College van B&W in Apeldoorn vindt het onnodig dat de lokale rekenkamer naar de jaarstukken kijkt. Dat doet een externe accountant immers al. De voorzitter van de rekenkamer vindt echter dat dit niet aan het College is om te bepalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies zelf dé route naar jouw persoonlijke leerdoelen

De accountant moet jaarlijks een POP maken voor dat betreffende kalenderjaar. Fiscount biedt je een gratis PE-tool waar je heel eenvoudig de voortgang in je POP kunt vastleggen. Maar belangrijker nog, in de tool tref je ook zes verschillende leerprofielen aan, voorzien van unieke leerroutes, waarmee jij je leerdoelen kunt behalen. Maak kosteloos een account aan en start je persoonlijke ontwikkelingsreis!

Lees verder »
Kwartiermakers zoeken meer organisaties voor experiment met intermediairs
Het ministerie van Financiën en de door de minister van Financiën aangestelde Kwartiermakers zoeken organisaties die willen deelnemen aan het experiment met het ‘intermediairmodel’. Het experiment, dat dit jaar van start zal gaan, wordt uitgevoerd door de UvA.
Lees verder »
Langer uitstel belastingbetaling
Om ondernemers en bedrijven tegemoet te komen heeft het kabinet besloten om het uitstel van betaling van belastingen te verlengen tot en met 31 maart 2022. Het uitstel liep anders af op 31 januari 2022 en sluit nu weer aan bij de duur van de andere maatregelen uit het steunpakket.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over het nieuwe Horizontaal toezicht en steekproeven?

Laat je dan op 15 maart online bijpraten door Paul van Batenburg en Bob van Leeuwen. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze organisaties invulling kunnen geven aan het nieuwe Horizontaal Toezicht en welke rol de monitoring hierin inneemt. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Meer informatie »
KENNISPARTNER
BTW-uitdagingen bij tijdelijke huisvesting van werknemers

Met name in de uitzendbranche komt tijdelijke huisvesting van werknemers voor. Daarbij gaat het dan meestal om huisvesting van buitenlandse werknemers, die voor een bepaalde periode in Nederland werkzaam zijn. De werkgever of het uitzendbureau verstrekt de huisvesting aan de werknemer om niet of tegen vergoeding. Aandacht voor een aantal relevante BTW-uitdagingen.

Lees verder »
EU: klimaatparagraaf in jaarverslag moet veel concreter
Vanaf volgend jaar stelt de EU de klimaatparagraaf verplicht voor bedrijven vanaf 250 medewerkers, 40 miljoen euro omzet of 20 miljoen euro op de balans. De rapportage moet veel minder vrijblijvend. Dit biedt kansen voor accountants.
Lees verder »
30 maanden geëist tegen boekhouder die topkapper voor 8 ton bestal
Een freelance boekhouder heeft topkapper John Beerens ruim acht ton afhandig gemaakt. Het openbaar ministerie wil hem 30 maanden de cel in. Bovendien moet zijn naam openbaar worden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiënt boekhouden met het grootboekrekeningschema (RGS) in Twinfield

Twinfield Boekhouden is opnieuw klaar voor RGS. Aan de basis van deze implementatie van het referentie grootboekrekeningschema stond Jerry Wehrmeijer, productmanager Twinfield Online boekhouden. ‘De totstandkoming is het mooie resultaat van een samenwerking tussen Twinfield Boekhouden, Twinfield Engineering, klanten en leveranciers.  Ik ben heel blij dat deze oplevering is gelukt.’

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant van 2025 werkt met vaste prijsmodellen

In het e-book: De Accountant van 2025 lees je dat klanten steeds kritischer worden en meer willen voor dezelfde prijs. Om te overleven moet de accountant een goed en zelfs nieuw verdienmodel ontwikkelen i.p.v het uurtje-factuurtje principe. Waarom uurtje-factuurtje achterhaald is en wat een goed alternatief is? Dat lees je hier.

Lees verder »
Met accountant Lian Doesburg voldoet SnowWorld aan vrouwenquotum
SnowWorld was van plan twee mannen in de raad van commissarissen te benoemen. Daarmee dreigde het bedrijf niet aan het vrouwenquotum te voldoen. Vrijdagochtend droeg SnowWorld accountant Lian Doesburg voor als nieuwe commissaris.
Lees verder »
Gewijzigde rapportages bezoldigingsverslag
De NBA heeft de gewijzigde rapportages over een bezoldigingsverslag (Nederlands en Engels) gepubliceerd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Simon Roselaar (105): oudste accountant van Nederland?
Dit zijn de voorwaarden voor NOW-6 
‘Thuiswerkvergoeding kan lastig worden’
OPLEIDINGEN
Onderhanden projecten
Extendum
6 februari 2022
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2022
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 februari 2022
Webinar: De valkuilen van de NOW + toolkit derdenverklaring
Fiscount
10 februari 2022
VACATURES
Manager accountancy samenstelpraktijk
acconavm
Venlo
Compliance officer vaktechneut (24-32 uur in overleg)
UNP accountants adviseurs
Controleleider
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN