Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 26 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Boekhouder Moszkowicz kreeg 17,50 per aangifte’
Het Openbaar Ministerie eist zes maanden gevangenisstraf tegen voormalig advocaat en fiscalist Robert Moszkowicz (67) voor belastingfraude. Justitie verdenkt Moszkowicz ervan dat hij van 2010 tot 2014 valse aangiftes omzetbelasting heeft ingediend. De boekhouder treft geen blaam, aldus het OM.
Lees verder »
Kabinet overweegt deeltijd-WW
Minister Koolmees van Sociale Zaken overweegt een vorm van deeltijd-WW nu een lange recessie dreigt. Dat liet hij woensdag weten in de Tweede Kamer. Die was kritisch over de ‘rafelranden’ aan de steunmaatregelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
HBO-Accountancystudent? Dit moet je weten over schriftelijke toetsen (1 OAT)
Hoe ga je als accountancystudent slim om met het afleggen van schriftelijke toetsen, in het kader van de accountantsopleiding aan een hogeschool. We hebben het hier over de OAT-toets, de zogenaamde landelijke Over All Toets. In dit mini-college gaat Eric Mantelaers RA hier uitgebreid op in. 
Lees verder »
Thuiswerkende accountants minder productief? Check deze cijfers even
De coronatijd rekent definitief af met het vooroordeel dat thuiswerkers minder effectief zijn. Uit onderzoek van Unit4 Bedrijfssoftware onder 9000 accountants- en belastingkantoren blijkt dat belastingaangiftes dit jaar vier keer sneller zijn ingediend dan vorig jaar.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 2: Werknemersparticipatie

• NBA: 6 | RB: 2
• Nascholen wanneer het u uitkomt
• Multidisciplinaire artikelen: fiscaal, juridisch, financieel, accountancy

Informatie en aanmelden >>

Lees verder »
Berispt en je naam in de krant, het overkwam deze accountant
Uitspraken van de Accountantskamer zijn met goede reden anoniem. Doel is namelijk niet ‘naming and shaming’ maar een verdere professionalisering van het vak. Onlangs werd een berispte accountant met naam en toenaam genoemd in een grote landelijke krant. ‘Dat was absoluut onprettig’ zegt hij tegen Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
Nederland laat met corona-app, test vanaf 1 juli
De corona-app, die moet waarschuwen als iemand met een coronapatiënt in contact is geweest, gaat vanaf 1 juli getest worden. Duizend Twentenaren doen aan de proef mee.
Lees verder »
Per 1 juli weer 100 mensen op kantoor
De nieuwe coronaregels maken een terugkeer naar kantoor mogelijk. Per 1 juli mogen maximaal 100 mensen binnen in dezelfde ruimte verblijven. Maar er zijn wel een paar voorwaarden.
Lees verder »
Corona | 36% bedrijven verliest klanten door slechte communicatie
Meer dan een op de drie strategische beslissers geeft toe dat gebrekkige communicatie tijdens de coronacrisis schadelijk is geweest voor het klantvertrouwen en hun merkreputatie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De voordelen van efficiënt documentmanagement

Mijn vorige blog ging over het met zo min mogelijk moeite beheren en beveiligen van documenten die in je organisatie worden gedeeld, bewerkt en opgeslagen zodat je voldoet aan geldende wet- en regelgeving. Een ander belangrijk aspect van goed documentmanagement is de efficiency die je hiermee kunt realiseren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Podcast: ‘Uurtarief werkt inefficiëntie in de hand’

Hij omschrijft zichzelf als een eigenwijze man, is afkomstig uit een ondernemersfamilie en heeft een duidelijke visie op Accountancy en de positie die zijn kantoor in die branche inneemt. Tijdens deze derde aflevering van de podcast Exact Spod On ging Boudewijn Pothoven in gesprek met Marcel Spoelstra van Spoelstra Accountancy Services. Dit kantoor in Landsmeer maakt er een punt van geen uurtarief te hanteren, want dat ziet hij als een stimulans voor inefficiëntie. Wat is de filosofie achter dit prijsmodel? Dat bespraken de […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Deloitte weer favoriet onder studenten accountancy
Beleggers Wirecard willen geld van EY
‘Kans op bedrijfsfraude veel groter door corona’
FIOD doet inval bij voormalig topruiter
OPLEIDINGEN
De impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit. Hoe nu verder in 2020?
Accountancy Vanmorgen
30 juni 2020
ACCOUNTANCY DEELTIJD
HAN
1 september 2020
Webinar IT- risico’s en veiligheid
NBA Opleidingen
1 september 2020
VACATURES
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN