Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boekhouder stond ten onrechte in frauderegister voor vervalsen salarisstrook
Een eigenaar van een belastingadvies- en boekhoudkantoor is door kredietverstrekker Crédit Agricole ten onrechte opgenomen in een frauderegister voor het vervalsen van een salarisspecificatie, oordeelt de rechter in Amsterdam.
Lees verder »
PODCAST | Nut en noodzaak van een familiestatuut
Familiebedrijven: bijna elke accountant komt ze in de dagelijkse praktijk tegen. Deze ondernemingen met een lange adem kunnen geconfronteerd worden beslissingen. Een familiestatuut geeft richting en schept duidelijkheid. Daarover gaat de eerste aflevering van onze podcastserie: Een kijkje in de keuken van het familiebedrijf.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper: 5 valkuilen bij digitaal ondertekenen

Ondertekenen is een belangrijk onderdeel van het volledige accountancyproces. Met een goede digitale ondertekenoplossing onderteken je veiliger, efficiënter en makkelijker. Maar de ene ondertekenoplossing is de andere niet. Ken jij de 5 valkuilen die afbreuk doen aan de betrouwbaarheid en efficiëntie van digitaal ondertekenen? Download het whitepaper en ontdek ze!

Lees verder »
Een op drie medewerkers klein mkb bouwt geen pensioen op
Bij bedrijven met minder dan tien werknemers is het beroerd gesteld met de pensioenopbouw: 36% van de medewerkers bouwt daar bij de huidige werkgever geen pensioen op, schrijft minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Fiscalist bij een kleiner kantoor: € 6.600 is de max
De Telegraaf neemt geregeld de salarisniveaus van verschillende beroepen onder de loep. Een fiscalist zit bij een kleiner kantoor met € 6.600 per maand wel aan het maximum, zegt hoogleraar fiscale economie Peter Kavelaars. Bij een big four-kantoor kan dat makkelijk oplopen tot het dubbele.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat betekent het wetsvoorstel Excessief lenen bij de eigen BV voor de praktijk?

Jeroen Knol bespreekt op 12 mei het wetsvoorstel Excessief lenen bij de eigen BV dat ingaat in 2023 en wat dit betekent voor de praktijk. Daarnaast besteedt hij ook aandacht aan de eigen woningfinanciering bij de BV, financiering bedrijfsoverdracht familiebedrijf en het vraagstuk beleggen in BV of in privé.

Lees verder »
Lifestyle en carrière | Kunst leert accountants anders kijken
Raymon Keijzers werkt al vanaf zijn achttiende in de accountancy. Hij heeft de opleiding voltooid naast een baan bij KPMG. Na vijftien jaar als partner te hebben gewerkt, heeft hij in februari 2022 de overstap gemaakt naar Crowe Peak.
Lees verder »
Voormalig AA bij hernieuwde behandeling tuchtklacht wederom doorgehaald
Een voormalig AA die bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) hernieuwde behandeling van zijn tuchtzaak had bedongen, is bij de tweede beoordeling door de Accountantskamer opnieuw tegen een doorhaling van drie jaar aangelopen. Het oordeel is precies hetzelfde omdat de AA opnieuw geen inhoudelijk verweer heeft gevoerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Goede samenwerking accountant en ondernemer cruciaal voor de backoffice van het kantoor

Je hebt de juiste tools geïmplementeerd en de medewerkers kunnen er efficiënt mee werken. Dit biedt echter geen garantie voor een efficiënte backoffice. Al deze inspanningen zijn voor niets geweest als het ontbreekt aan een goede samenwerking tussen accountant en ondernemer.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Weet jij waar Abraham de financieringsmosterd haalt?

Ondernemers vinden dat hun accountant een belangrijke schakel is bij het vinden van een financiering. Financiers vinden eveneens dat accountants een belangrijke rol spelen. Dat is een mooi compliment voor de mkb-accountant. Hoe je die kansen verzilvert en voorkomt dat je bij het verkeerde loket aanklopt, dat leggen we uit in dit artikel.

Lees verder »
Box 2 en dga’s in beeld bij herziening belastingstelsel
De sterkste schouders dragen de lichtste lasten, concludeerde het Centraal Planbureau afgelopen week. Dat lijkt ook voor het kabinet de opmaat naar een aanpassing van het belastingstelsel waarbij nadrukkelijk box 2 en dga’s in beeld komen, schrijft het FD.
Lees verder »
Lifestyle en carrière | Accountants prefereren actuele en fiscale trainingen
Als het gaat om het bijspijkeren van kennis geven accountants de voorkeur aan actuele en fiscale cursussen, zo blijkt uit een rondvraag bij vier opleiders. Minder goed scoren klantcommunicatie, duurzaamheid, fraudesignalering.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bank mag kosten rekenen voor excessieve opname contant geld
Acht ton geconfisqueerd bij witwasonderzoek
Mkb’ers over terugbetalen belastingschuld: ‘We hebben bedrijfstakken opgeofferd’
ABN Amro voorziet ruim helft meer faillissementen
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
19 april 2022
CAO en Bedrijfstakpensioenfondsen
Extendum
20 april 2022
Cursus Schenk- en erfbelasting (incl. aangifte erfbelasting)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
16 mei 2022
VACATURES
(Zelfstandig) assistent-accountant
van de Kamp & van Gelder
Soest
Boekhouder – Accounting & Treasury (m/v/x) 20-24 uur, Amsterdam en hybride
Duits-Nederlandse Handelskamer
Den Haag
Assistent Accountant (24-40 uur) – Alkmaar/Heerhugowaard/Beverwijk
De Hooge Waerder
Alkmaar/Heerhugowaard/Beverwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN