Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boekhoudkantoren in de clinch over waardering onderhanden werk
Een kantoor in boekhouding en financiële diensten dat via een activa- en passivatransactie de activiteiten van een branchegenoot overnam, moet van de rechter de volledige overnamesom betalen. Die werd betwist omdat er tot verrassing van de koper nog een forse hoeveelheid onderhanden werk bleek te zijn, die via abonnementsfacturen al betaald was.
Lees verder »
Niet-bezwaarmakers krijgen zelfde rechten in box 3-massaalbezwaarprocedure
Belastingplichtigen met een box 3-vermogen die (nog) geen verzoek om ambtshalve vermindering over de jaren 2017-2020 hebben gedaan, krijgen bij een positieve uitkomst van de massaalbezwaarprocedure dezelfde rechten als mensen die al wel bezwaar hebben gemaakt. Dat bevestigt staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit) aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Grijp jij je kans, accountant?

Uit het ondernemersonderzoek voor accountancydiensten 2022 blijkt dat er volop kansen liggen voor accountants en administrateurs. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van de relatie met je klant. Accountants scoren gemiddeld een 6,8 voor het proactief informeren van klanten over belangrijke ontwikkelingen in hun sector. Voldoende ruimte voor verbetering dus.

Lees verder »
Crisis raakt energie-intensieve industrie in Nederland harder dan elders in EU
De Nederlandse energie-intensieve industrie wordt binnen Europa heel hard getroffen door de wereldwijde energiecrisis, signaleert PwC. Dat maakt zich zorgen over de concurrentiepositie van ons land en van de EU als geheel.
Lees verder »
Eerste concept-standaarden voor duurzaamheidsverslaggeving gepubliceerd
De Efrag, het Europese adviesorgaan voor accountancyregelgeving, heeft de eerste concept-European Sustainability Reporting Standards (ESRS) gepubliceerd. Die bepalen hoe en over welke onderwerpen ondernemingen moeten rapporteren onder de aankomende Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), de Europese richtlijn voor duurzaamheidsverslaggeving.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw klanten verdienen de beste salarisprofessionals

Een NIRPA gecertificeerde salarisprofessional is altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Door Permanente Educatie is de kwaliteit gewaarborgd. Veel accountantskantoren kiezen voor een collectieve NIRPA registratie. U ook?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat betekenen het Haviltex-criterium, de Kelderluikcriteria en de maatman?

Het Haviltex-criterium, de Kelderluikcriteria en de maatman; drie juridische begrippen die vaak voorbijkomen als het gaat om de zorgplicht die een adviseur naar zijn klanten heeft. Stelt een klant je aansprakelijk wegens schending van je zorgplicht, dan kom je deze begrippen ongetwijfeld tegen. Maar het is ook belangrijk om ze te kennen als je je […]

Lees verder »
Horecabaas mocht overuren personeel minderen in coronatijd
Nes-Café heeft in de rechtbank een overwinning geboekt tegen een ex-medewerker. Het gaat in dit geval niet om het koffiemerk van de Zwitserse voedingsmiddelengigant Nestlé, maar om een horecagelegenheid uit Nes op Ameland. Het in mindering brengen van niet-gewerkte uren op het aantal opgebouwde overuren botst niet met het ontvangen van NOW-steun, oordeelt de kantonrechter.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe krijg je klanten en medewerkers mee in een software-verandering?

Gedreven door ambitie, de marktomstandigheden of door klanten, heb je als bedrijf en dus ook als accountant te maken met veranderingen. Tussen de mogelijkheden van software en de toepassing en adoptie ervan door klanten en medewerkers zit ook een veranderproces. Het in gebruik nemen van geheel nieuwe software of nieuwe functies vraagt om verandering in […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Trends in cyberland; een wake-up call voor accountants

 ‘Your files have been encrypted! To decrypt the files, follow these instructions…’ Het is het schrikbeeld van elk accountantskantoor; op een dag ontdekken dat cybercriminelen het netwerk zijn binnengeglipt. Het systeem ligt plat, data van klanten zijn in handen van kwaadwillenden. Er wordt misschien een grote som geld geëist. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor en […]

Lees verder »
Van PwC’er tot wereldverbeteraar: de bedenkster van de sociale cadeaukaart
Een cadeaukaart die alleen kan worden ingewisseld bij sociale ondernemingen: dat is het resultaat van de carrièreswitch die Judith Schmitz maakte. Ooit vloog ze als accountant voor PwC de wereld over.
Lees verder »
‘Belangen natuur en economie zijn niet tegenstrijdig’
De belangen van natuur en economie zijn helemaal niet tegenstrijdig, betogen kenners Rudolf de Groot en Roel Nozeman in het FD. Sterker nog: de economische waarde van de natuur kan tegenwoordig heel goed worden berekend.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
ICT-expert gaat bij PwC alliantie met Microsoft versterken
DNB: sanctiemeldplicht geldt alleen bij eerste transactie
Ziekteverzuim naar hoogste punt in twintig jaar
Winstberekening accountant rammelt aan alle kanten, vordering na afgebroken klus afgewezen
OPLEIDINGEN
Seminar BTW Actualiteiten
NBA Opleidingen
30 november 2022
Online cursus Inbreng van de IB-onderneming in een besloten vennootschap
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 november 2022
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
1 december 2022
VACATURES
(Senior) Manager Accountancy & Advies
HLB Witlox Van den Boomen
Gemert
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MTH
Amersfoort
Zelfstandig assistent accountant
CROP
Ede, Hoofddorp en Nieuwegein/Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN