Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 23 februari 2017
In de prehistorie was je als twintigjarige neanderthaler behoorlijk oud

De nieuwe Quest Historie is uit!

Het dodelijkste en meest gevreesde wapen dat de wereld gezien heeft, bracht een einde aan de Tweede Wereldoorlog en voorkwam volgens velen een derde. Zou de atoombom de Nobelprijs voor de Vrede moeten krijgen? Ook in Quest Historie: de geschiedenis van de dans. Jongeren waren in de jaren twintig dol op de foxtrot, quickstep en charleston. De kerk was minder blij.
 





Herken jij de dans?

In de jaren twintig waaiden moderne dansen over uit de VS. In Nederland werd in dancings volop gedanst en gesjanst. Gelovigen probeerden tevergeefs de ‘danswoede’ te beteugelen. De foxtrot, quickstep en charleston bleven populair. Welke dansstijlen herken jij?

 






Herken jij rivieren aan hun vorm?


Ja, door Parijs loopt de Seine en de Amazone loopt door het regenwoud in Brazilië. Maar herken je ook rivieren aan alleen hun vorm? Weet jij bij welke rivier deze vertakkingen en delta’s horen? Doe de test!

 





Ben jij een goede getuige?

Ben je wel eens ondervraagd door de politie? Als getuige moet je je hoofd koel houden in de verhoorkamer. Stijgt bij jou de spanning naar je hoofd? Doe de test! De opdracht is simpel: lees eerst een verhaaltje en beantwoord daarna 20 vragen over wat je hebt gelezen. Succes!





Spiek in de nieuwe Quest Historie

Stierf de mammoet uit door menselijke bemoeienis? Hoe hield de VS de eerste atoombom verborgen voor de buitenwereld? En vijftien vorstelijke hoofddeksels om van te watertanden. Voordat je een sprintje naar de winkel trekt: ontdek wat je allemaal te wachten staat in het nieuwe nummer met dit filmpje.
 





Waarom kunnen sommige mensen op vakantie de eerste dagen niet poepen?

Zo’n vraag betekent een minder smakelijk antwoord… Obstipatie tijdens je vakantie is alles behalve relaxed. Waar komt dat ongemak vandaan? Maar belangrijker nog: hoe kom je ervan af?


 





Kies wijzer

Met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht onderzoekt Quest wat het beste kiesstelsel is. Wat als we stemmen zouden tellen zoals de Amerikanen of Duitsers dat doen? Hoe ziet de Tweede Kamer er dan uit? Het is een wereld van verschil.