Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 24 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
BOR kan ook gelden voor vastgoed in familiebedrijf
Bij de overdracht van een onderneming met vastgoed binnen de familie kan de heffing van overdrachtsbelasting een drempel zijn. Maar Hof Arnhem–Leeuwarden heeft bevestigd dat onder voorwaarden ook voor die belasting een vrijstelling kan gelden.
Lees meer
 
 
SBR wederom Europese ‘best practice’ publieke zaak
Bij de European Public Sector Award 2017 heeft SBR de prijs van Europese Best Practice in de wacht gesleept voor het overkoepelend thema ‘innovatieve oplossing voor complexe uitdagingen’.
Lees meer
 
Alle ins en outs van het (nieuwe) huwelijksvermogensrecht door Bernard Schols Advertorial

Bernard brengt u op 5 oktober volledig op de hoogte van het nieuwe huwelijksvermogensrecht. Daarnaast bespreekt hij de actuele ontwikkelingen in het huidige huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, naast vernieuwen en actualiseren, ook opfrissen van uw kennis. U krijgt antwoord op o.a. de volgende vragen:

• Wat is de omvang van de nieuwe beperkte wettelijke gemeenschap?
• Waarom zijn er in het nieuwe systeem meer privé-schuldeisers?
• Welke soorten huwelijkse voorwaarden zijn er?
• Wat is een insluitingsclausule?
• Hoe ga ik om met een nieuw uitgevoerd verrekenbeding?

 
NOB: kabinet schuift belastingontwijking door
Nederland maakt geen echte keuzes bij het implementeren van de EU-richtlijn ter bestrijding van belastingontwijkingspraktijken in de Nederlandse wetgeving. Dat zegt de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) in een reactie op een internetconsultatie. 
Lees meer
 
 
Geen beroepseed afgelegd, NBA dient 35 tuchtklachten in
De NBA heeft op vrijdag 18 augustus 2017 bij de Accountantskamer 35 tuchtklachten ingediend tegen accountants die de beroepseed nog niet hebben afgelegd.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Lakeman sommeert uitvaartvereniging Keizer weg te sturen
Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) roept de ledenraad van de Koninklijke Vereniging van Facultatieve Crematie op om voorzitter Henry Keizer weg te sturen. De benoeming van Keizer, oud-voorzitter van de VVD, tot bestuurslid van de Facultatieve zou in strijd zijn geweest met de statuten. 
Lees meer
 
 
Omzet producenten groeit opnieuw
De omzet van Nederlandse producenten in de industrie is in het tweede kwartaal voor de derde keer op rij gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer
 
 
Levering traploophulp en Kirschnerdraden belast met 6% BTW
De levering van een traploophulp is belast met 6% BTW. Ook de levering van Kirschnerdraden die worden gebruikt om botfragmenten te fixeren is belast met dit percentage. Dat laat de Belastingdienst weten.
Lees meer
 
Gebruik moderne technologie binnen accountantskantoor ligt voor het oprapen Contentpartner
Dave de Rover is een no nonsense type. Welke stappen kun  je nu direct binnen je kantoor maken met de software die je gebruikt en welke kansen  liggen er direct binnen handbereik? Dat vindt hij minstens zo relevant als de grote discussies over blockchain, no hands accounting en over wat er straks technologisch allemaal mogelijk […]
 
Verzekeringscoach Opleiding
MoneyView en Full•Finance Opleidingen starten de opleiding tot Verzekeringscoach voor accountants. Deze opleiding stelt accountants in staat om gebruik te maken van de kennis en technieken van MoneyView. Op deze wijze kunnen accountants hun klanten beter begeleiden bij het samenstellen van een verzekeringsportefeuille. De Verzekeringscoach is een accountant die zijn klanten begeleidt en coacht bij […]
 
Healthcare Professional Vacature
Q-CONCEPTS is op zoek naar professionals die ons team healthcare komen versterken! Ben jij proactief, communicatief en commercieel? Heb je minimaal 3 jaar controle ervaring in de accountancysector en het je een focus op de gezondheidszorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie is Q-Concepts? Q-Concepts is een onderscheidend concept op financieel en organisatorisch gebied. Wij zijn […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn