Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 20 januari 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boskalis blijft erbij: ‘ketenwet’ jaagt bedrijven weg uit Nederland
Als deze wet er komt, vertrekt Boskalis mogelijk uit Nederland. Met dit dreigement zette baggertopman Peter Berdowski de discussie over de wet Duurzaam internationaal ondernemen eind vorig jaar op scherp. Woensdag besprak de Kamer het voorliggende wetsvoorstel. Berdowski legde de politici via een videoverbinding uit wat volgens hem het probleem is.
Lees verder »
Boekhouder van gegijzelde zorgdirecteur geeft stukken af, gijzeling gaat door
De eigenaar van het failliete DKB Thuiszorg uit Hengelo zit sinds 12 december vast omdat hij weigert inzage te geven in zijn boekhouding. Daarmee voldoet hij niet aan de inlichtingenplicht die geldt bij faillissementen. Er zijn vele honderdduizenden euro’s zoek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Internationaal of grensoverschrijdend werken; waar is de werknemer belasting- of premieplichtig?

Hans Tabak bespreekt op 13 maart tijdens een online cursus hoe je in veel voorkomende situaties kunt bepalen waar de werknemer belasting- en/of premieplichtig is. Hoe je werkgevers en werknemers op hoofdlijnen kunt adviseren en welke vragen je kunt stellen.

Lees verder »
FTM zet vraagtekens bij onafhankelijkheid van Nederlands Arbitrage Instituut
Website Follow The Money kreeg inzage in twee recente procedures bij het Nederlands Arbitrage Instituut. Daaruit rijst volgens FTM het beeld op van belangenverstrengeling en onverklaarbaar hoge kosten. Beide verklaren waarom partners van de Big Four vaak niet staan te juichen als hun arbeidsconflict door de NAI wordt behandeld.
Lees verder »
1 op 5 gemeenten schreef in 2021 rode cijfers
Ruim 20 procent van de Nederlandse gemeenten heeft 2021 afgesloten met een financieel tekort. Hoewel het met de meeste steden en dorpen financieel beter gaat, zien experts de tekorten snel oplopen. In 2026 zouden 3 van de 5 gemeenten in de rode cijfers kunnen komen. Dit blijkt uit de Benchmark Nederlandse gemeenten van BDO Accountants […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online excel training speciaal voor de belastingadviseur (verdieping)

Als belastingadviseur kun je eigenlijk niet zonder Excel. Ben jij al bekend met de vele mogelijkheden? Voor deze training ben je de basis voorbij en echt aan verdieping toe. Debby Kettler leert je op 14 maart hoe je o.a. data kunt koppelen en hoe je binnen 10 seconden een analyse van je bestand kunt maken, met diverse doorsnedes.

Lees verder »
AV-Top 50 | ‘Werkplezier en ambitie gaan samen’
Een fris, eigentijds kantoor dat er alles aan doet om het werkgeluk van medewerkers te verhogen. Het is dé missie van Ruitenburg adviseurs & accountants. Een sabbatical om een wereldreis te maken? Geen probleem, aldus bestuursvoorzitter Jan-Pieter Bood, die afgelopen zomer zelf wekenlang door Afrika trok.
Lees verder »
Auditdienst Rijk geeft afkeurend oordeel over Douane
Bij een verplichte periodieke audit constateert de Auditdienst Rijk grote tekortkomingen bij de Douane. De dienst voldoet in belangrijke mate niet aan de Wet politiegegevens. Staatsecretaris De Vries noemt dit ernstig.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ontwikkelingen en aandachtspunten voor uw klant in 2023

Het nieuwe jaar is begonnen. En ook voor 2023 heeft de overheid weer veel nieuwe plannen waar werkgevers mee te maken krijgen. In dit artikel zet verzuimspecialist Sazas de veertien belangrijkste wijzigingen voor werkgevers, uw klanten, op een rij.

Lees verder »
Onbelaste kilometervergoeding volgens VZR nog steeds veel te laag
De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) stelt dat de kilometervergoeding gemiddeld 31 cent zou moeten bedragen. De verhoging van de onbelaste kilometervergoeding van 19 naar 21 cent is volgens VZR dan ook ruim onvoldoende.  
Lees verder »
Zal Bitvavo echt niet lijden onder faillissement Amerikaans cryptobedrijf?
Het Amerikaanse cryptobedrijf Genesis vraagt nog deze week het faillissement aan. Dit melden diverse Amerikaanse media. Het bedrijf staat na de instorting van cryptohandelaar FTX in november op omvallen. Klanten van Genesis kunnen niet meer bij hun geld. Het Nederlandse Bitvavo heeft nog 280 miljoen euro tegoed.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Waar komt schijnzelfstandigheid vooral voor? Minister beantwoordt Kamervragen
‘Gepensioneerde accountant afgeperst’, jarenlange celstraffen geëist
Vragen accountant geen bewijs van financieel wanbeheer bij boeddhistische stichting
PwC: CEO’s bezorgd over toekomst eigen organisatie
OPLEIDINGEN
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
7 februari 2023
Webinar | Hoe help je jouw klant met coronaschulden?
Accountancy Vanmorgen
14 februari 2023
Online cursus Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen
Accountancy Vanmorgen
16 februari 2023
VACATURES
Supervisor audit in Oud-Beijerland
Moore DRV
Oud-Beijerland
Vacature gevorderd assistent accountant
WEA Deltaland
Kesteren
Senior Manager Samenstelpraktijk
RSM
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN