Nieuwsbrief van 4-7-19 7:00:00
Online bekijken

Brandveilig gebouw, goede verlichting, spelen met kleur en meer...

Staalkozijn schuifdeurkozijnen besparen ruimte

Staalkozijn combineert namelijk steeds meer functies met het schuifdeurkozijn die voorheen vooral voor draaideuren was weggelegd. De kozijnen voor ín de wand (LineaCompact) en vóór de wand (Linea) schuivende deuren kunnen namelijk geluidwerend, automatisch en luchtdicht worden uitgevoerd.

Populaire Tourniket-draaideur Boon Edam krijgt update

Koninklijke Boon Edam International B.V. introduceerde afgelopen maandag een update voor de populaire Tourniket-draaideur. De update omvat automatische roldeuren voor nachtafsluiting met inbraakwerendheidsklasse 3 (RC3) als onderdeel van een doeltreffend beschermingspakket.

GND levert deuren die voldoen aan BBL-eisen

Hoe rook zich verspreidt bij een brand en hoe dit kan worden beperkt is nog onvoldoende bekend. Daarom gaat de Brandweeracademie begin juli onderzoek doen in een voormalig woon(zorg)centrum in de gemeente Oudewater. Doel van het praktijkonderzoek is om meer inzicht krijgen en antwoorden op vragen over rookscheidingen, vluchtmogelijkheden, overlevingskansen, ‘stay-in-place’-adviezen en inzettactieken van de brandweer.

Kunst heeft daglicht nodig

De meest optimale waarneming van kunst wordt gecreëerd door de aanwezigheid van daglicht. Daglicht aanbrengen in ruimtes is goed, maar toch is niet iedere manier van verlichten in musea geschikt. De Solatube daglichtbuis biedt uitkomst want met een relatief kleine diameter zorgt de buis voor een grote lichtopbrengst. Het getransporteerde daglicht is 100% kleurecht en heeft een diffuse lichtspreiding. Dit zorgt voor een optimale (kleur)ervaring van de kunst.

Spelen met kleur met nieuwe Flotex Colour

Forbo Flooring introduceerde vorige maand haar nieuwe Flotex Colour collectie met spraakmakende trendkleuren. De vier dessins en maar liefst 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat geven klanten de mogelijkheid hun eigen ontwerp te maken en zo hun signatuur aan een ruimte te geven. De nieuwe collectie is ontwikkeld vanuit Forbo’s eigen kleur- en designtaal en combineer dus gemakkelijk met andere collecties als Marmoleum of Allura.

HerboLock Acoustics - opbergdesign waar je stil van wordt

De klassieker HerboLock is volledig gerestyled naar een nieuw modern ontwerp. De akoestische lockers zorgen voor een zeer sterke absorptie van het geluid dankzij de materialen wolvilt en polyesterwol. Hierdoor zorgen de lockers voor nog meer comfort en beleving bij onder andere kantoren, scholen, musea en theaters.

Van EPC naar BENG in juli 2020

De EPC-norm zoals we die nu kennen wordt in 2020 vervangen door de ‘BENG’-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) en wordt opgenomen in de NTA 8800. De NTA 8800 zou per 1 januari 2020 ingaan in de regelgeving. Maar vanwege de vertraging die de ontwikkeling van de software voor de NTA 8800 heeft opgelopen, wordt die datum niet gehaald. 1 Juli 2020 is realistischer...

Aerogel is lichter dan lucht!

Het eerste feitje dat veel bouwkunde-studenten leren over isolatie, is dat stilstaande lucht isoleert. Als een isolatiemateriaal daar voor 95-99,98% uit kan bestaan, hebben we dus een superisolator te pakken: aerogel. Toch heeft het sinds de ontdekking van aerogel in 1931 nog lang geduurd voordat het in de bouw toegepast kon worden.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.