Nieuwsbrief van 3-3-20 6:30:11
Online bekijken

Van brandwerende dakluiken tot Europese normen

Geen brandoverslag via dak en vloer

Met het brandwerende dakluik Gorter wordt de kans op brandoverslag naar het dak en dat van aangrenzende panden beperkt. Datzelfde geldt voor de vloerluiken van dit bedrijf uit Schagen. De luiken beperken in gesloten toestand de kans op brandoverslag naar onderliggende delen in het gebouw, zodat mens, dier en materiaal in veiligheid kunnen worden gebracht en de brand effectief kan worden bestreden.
 

BIM tools van Saval voor brandveiligheid

Als bedrijf dat innoverende oplossingen bedenkt en levert op gebied van brandveiligheid, dwingen we onszelf om met de tijd mee te gaan. Zo ook in geval van BIM: Building Information Management. Steeds meer architecten en installateurs gaan werken met BIM. De vraag naar ondersteuning vanuit fabrikanten met betrekking tot BIM groeit. Zoals architecten kunnen worden gezien als een leidende indicator in bouwactiviteiten, mag je Saval beschouwen voor brandveiligheid.

Meest duurzame lamellenventilator: Kingspan Optima

De Optima lamellenventilator voor rook- en warmteafvoer en ventilatie levert een optimale bijdrage aan de brandveiligheid, het comfort én de energiehuishouding van een duurzaam gebouw. In tegenstelling tot andere kleppenventilatoren is de Optima volledig thermisch gescheiden. Niet alleen de kleppen, maar ook de base met gootconstructie is namelijk thermisch onderbroken.

Vlakkelichtkoepel.nl heeft een unieke range brandwerende daklichten

In sommige situaties wordt er door het lokaal bevoegd gezag geëist dat er geen doorslag via de lichtstraat naar een ander brandcompartiment mag plaatsvinden. Voor deze situaties is een speciale 60 minuten brandwerende uitvoering ontwikkeld en onafhankelijk getest bij een gecertificeerd brandlaboratorium (Peutz). Het Brandwerend Daklicht is verkrijgbaar in twee verschillende classificaties: RE en REI.

Het verschil tussen zoeken en vluchten

De kleurstelling, het formaat en de pictogrammen van Rhino Vluchtplanlijsten maken duidelijk dat men een ontruimingsplattegrond ziet. Ontruimingsplattegronden zijn ontzettend belangrijk. In veel gebouwen krijgt het publiek veel prikkels en informatie over van alles wat de gebruiker daar voor hen belangrijk vindt. Ontruimingsplattegronden komen vaak niet voor op deze lijst en worden regelmatig als sluitpost aangeschaft.

NIEUW! Ajax SHR sproeischuimblusser, de krachtigste blusser ooit

Bij Chubb besteden we veel aandacht aan de betrouwbaarheid, de bluscapaciteit, de milieubelasting en het bedieningsgemak van onze brandblussers. Dit heeft zich vertaald in de nieuwste generatie brandblussers, de SHR serie. Deze nieuwste premium sproeischuimblusser is op vele fronten beter dan elke voorgaande sproeischuimblusser. De SHR serie heeft ten opzichte van reguliere sproeischuimblussers een aantal belangrijke voordelen.

Voor brandwerende deuren uitsluitend de NEN-EN 1634-1 nog van kracht

Sinds het einde van het vorig jaar is alleen nog maar de Europese NEN-EN 1634-1 geldig, nadat daarvoor Nederlandse norm NEN 6069 nog gebruikt kon worden. Er is namelijk een overgangsperiode afgerond, waarna nu alleen nog de strengere testmethode uit NEN-EN 1634-1 mag worden gebruikt. Voor het testen van brandwerende deuren, inclusief kaders en kozijnen, waren er in Nederland twee normen in omloop, namelijk onze Nederlandse NEN 6069 en de nieuwe Europese EN 1634-1.
4.625
Leveranciers
25.853
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.