Alle zeven brandveilig: Kierdichting | Luiken | Isolatie | Rookmelders | Gevelbekleding | Deuren
Nieuwsbrief van 7-12-21 6:30:16
Online bekijken

Brandveiligheid van museum tot thuis

Brandveilige kierafdichting klasse B met HARDCAST® FSR 40

De eisen met betrekking tot brandveiligheid spelen bij zowel nieuwbouw als renovatiewerkzaamheden een steeds grotere rol. Bepalend bij de brandontwikkeling is hierbij de mate waarin vuur en rook zich ontwikkelen en de mate van branddoorslag vanuit bijvoorbeeld de gevel naar binnen toe.
Geen brandoverslag met de brandwerende luiken van Gorter®

Geen brandoverslag met de brandwerende luiken van Gorter®

Met een gesloten brandwerend RHTEI-dakluik van Gorter wordt de kans op brandoverslag naar het dak en aangrenzende panden beperkt. Ook het Gorter brandwerend vloerluik voorkomt of vertraagt brandoverslag. Zo wordt brandschade aan de onderliggende delen van het gebouw geminimaliseerd.
Rookmelders in elke Nederlandse woning

Rookmelders in elke Nederlandse woning

Dat rookmelders levens redden weet bijna iedereen wel, toch zijn ze lang niet in alle woningen in Nederland aanwezig. In nieuwbouwwoningen worden ze wel al jaren standaard geïnstalleerd. Nu zijn ook de bestaande woningen aan de beurt. Een rookmelder op elke etage van de woning, inclusief begane grond, is per 1 juli 2022 verplicht.
FOAMGLAS®-isolatie: warm aanbevolen. Ook bij brand

FOAMGLAS®-isolatie: warm aanbevolen. Ook bij brand

De brandveiligheid van een gebouw hangt vooral af van de gebruikte materialen. FOAMGLAS®-isolatie is absoluut veilig. Het is onbrandbaar, geeft bij brand geen rook of giftige gassen vrij, en draagt ook nooit bij tot een flashover. Bij brand kan cellenglas de uitbreiding van het vuur zelfs beperken.
Slimme Rookmelder van Netatmo

Slimme Rookmelder van Netatmo

De Netatmo Slimme Rookmelder is een optische rooksensor die uw huis veiliger maakt. Wanneer brand uitbreekt verstuurt de Netatmo Slimme Rookmelder in realtime waarschuwingen naar uw smartphone. Zo kunt u maatregelen nemen, zelfs als u niet thuis bent.
Je bouwt brandveilig met Cembrit Windstopper

Je bouwt brandveilig met Cembrit Windstopper

Naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen in 2017 kijkt ook Nederland steeds kritischer naar de brandveiligheid van gevels. Met name geventileerde gevelconstructies zijn daarbij een risico. Dat is praktisch elke gevel met een beplating. Inmiddels liggen er ook in Nederland aanbevelingen om gevels voor hoogbouw alleen nog maar uit te voeren in brandklasse A2 of hoger.
Waarom brandwerende deuren?

Waarom brandwerende deuren?

Om een gebouw brand- en vluchtveilig te maken worden gebouwdelen onderverdeeld in brandcompartimenten met daarin brandwerende deuren. Deze hebben weerstand tegen vuur zodat branddoorslag wordt uitgesteld.Deuren worden volgens de nieuwe Europese norm getest als deurset (deur en kozijn). De Nederlandse bouw kenmerkt zich door het inkopen van losse deuren en kozijnen en het assembleren hiervan op de bouwplaats.
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.