Nieuwsbrief van 13-3-18 6:33:00
Online bekijken

Brandveiligheid: Geen paniek, maar actie!

PANIEK! De eerste 15 minuten gaan nu in...

Door de juiste voorbereidingen te treffen kan in de eerste 15 minuten van een calamiteit een hoop leed voorkomen worden.

Waarom zijn de eerste 15 minuten zo belangrijk?

  • Hulpdiensten komen vaak pas ná die eerste 15 minuten
  • Een klein beginnend brandje kan na 15 minuten een uitslaande brand zijn
  • Je staat er alleen voor, juist in die eerste 15 minuten!

NobelWood FRX: onderhoudsarm en brandveilig alternatief voor tropisch hardhout

Van duurzaam verbouwd dennenhout wordt met afvalbiomassa uit rietsuikerstengels een hoogwaardige variant gecreëerd voor tropisch hardhout. Op basis van duurzaamheidstesten is vastgesteld dat NobelWood voldoet aan de eisen van duurzaamheidsklasse I.

Optima-LV-R regelt luchtsnelheid tot op de seconde precies

Problemen met lage luchtsnelheidsregeling in het luchtkanaal zijn vanaf nu eenvoudig te overwinnen. De VAV-controller Optima-LV-R van Systemair biedt met precisie de beste oplossing. Vanaf nu is het mogelijk luchtsnelheden te regelen van 0,2 m/s tot en met 6 m/s, waarmee Systemair uniek is in de markt.

Brandveilige kierafdichting, klasse B.

Met HARDCAST® FSR 40

Bepalend bij de brandontwikkeling is hierbij de mate waarin vuur en rook zich ontwikkelen en de mate van branddoorslag vanuit bijvoorbeeld de gevel naar binnen toe. Om brandverspreiding als gevolg van branddoorslag vanuit de gevel zoveel mogelijk te verhinderen, zijn brandveilige kierafdichtingen een doorslaggevende factor.

Belang rook- en warmteafvoer in gebouwen

In geval van brand moeten mensen vanzelfsprekend snel en veilig een gebouw kunnen verlaten. Daarnaast is het essentieel dat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft. Een effectief systeem voor rook- en warmteafvoer (RWA), tijdige branddetectie, alarmering van aanwezigen en brandweer zijn van levensbelang.

Troldtekt akoestische panelen: aantoonbare brandveiligheid

De brandeigenschappen van het plafond en de wanden hebben een grote invloed op hoe een brand zich ontwikkelt. Troldtekt akoestische panelen voor plafond- en wand zijn uiterst brandveilig, en dus de ideale keuze voor projecten met strenge eisen rond brandveiligheid. De panelen zijn uitvoerig getest en beschikken over de juiste certificaten.

Ontruimingsplattegrond lijst van RhinoSystems

De ontruimingsplattegrond lijst van RhinoSystems heeft een optimale signaalfunctie voor het tonen van vluchtroutes en is een welkome aanvulling voor gebouwen met vluchtplanroute aanduidingen.
 
 

Geef brand en rook geen kans

Al tientallen jaren vervult FOAMGLAS® een voortrekkersrol op het vlak van onbrandbare isolatie binnen de bouwsector . Terwijl andere materialen die aanwezig zijn in het gebouw het vuur sneller helpen verspreiden en bij brand giftige dampen afgeven, heeft FOAMGLAS® de best mogelijke Eurobrandklasse A1 en vormt het bij brand een barrière tegen de vlammen.

Drie oplossingen voor staalbescherming, één resultaat

Bouwen met staal is snel en efficiënt, maar hoe zit het met brandveiligheid? Draagconstructies in staal zijn niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Ze zijn doorgaans snel en eenvoudig te plaatsen en brengen voor elke betrokken partij dus een zeker financieel voordeel met zich mee. De eigenaar ziet dat zijn kosten gedrukt worden, terwijl dat de algemene aannemer ervaart dat de plaatsing en opbouw efficiënt verlopen en dus tijd bespaart.

Is uw brandblusser goed verlicht?

Volgens de norm NEN-EN 1838 bent u verplicht elke brandblusser te verlichten met 5 lux. Met Famostars vluchtwegverlichting CELO met S-lens heeft u hier een uitstekende oplossing voor. Hiermee wordt het vereiste verlichtingsniveau bereikt én een substantiële bijdrage geleverd aan het uitlichten van de vluchtroute.

Gyproc Brandboek vernieuwd

Het Brandboek is een onmisbaar naslagwerk voor iedere professional in de bouwsector en is opgesteld voor iedereen die professioneel wil werken met Gyproc brandwerende systemen en producten. Brandwerend bekleden van wanden, plafonds, staalconstructies en andere bouwkundige constructies in de binnenafbouw is onze expertise. Ons gehele assortiment voldoet aan de Nederlandse normen en eisen. In dit Brandboek vindt u vele verwerkingsvoorbeelden, duidelijke detailtekeningen, de relevante eisen uit het Bouwbesluit.

Rockpanel Gevelbekleding: Waar esthetiek en brandveiligheid samenkomen

Zoals blijkt uit recente ontwikkelingen, is brandveiligheid een eis die aan belang wint in de Nederlandse bouwsector. Gevelbekleding moet niet alleen aan esthetisch zijn, maar ook voldoen aan alle normen, zoals brandveiligheidseisen. Er hoeft geen compromis gesloten te worden tussen design en brandveiligheid. Rockpanel gevelbekleding is van nature duurzaam, weerbestendig en robuust.

Meest energiezuinige noodverlichting: Tritium Lights

Goed zichtbare vluchtrouteaanduiding die altijd werkt, geen stroom verbruikt en 100% veilig is: dat zijn Tritium Lights. Omdat de tritium vluchtrouteaanduiding geen stroom verbruikt zijn er geen netstroomaansluiting of batterijen nodig. Er kunnen geen lampen stuk gaan, dus er is geen onderhoud of periodieke controle nodig. Door al die factoren kan tot 67% bespaard worden ten opzichte van elektrische noodverlichting.

Gratis white paper "Brandmeldinstallaties"

De gratis white paper Basiskennis Bouwkunde "Brandmeldinstallaties" maakt inzichtelijk waar, wanneer en welke soort rookmelders en brandmelders worden toegepast. Een brandmeldinstallatie is een installatie die zo tijdig mogelijk brand signaleert, zodat vervolgens actie kan worden ondernomen. Vraag hier de gratis white paper "Brandmeldinstallaties" aan.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.