NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Britse ferryhavens slibben dicht door truckerstekort
 
Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk raakt nu ook de import van goederen via ferrydiensten. Op de terminals van P&O Ferries aan de Britse oostkust loopt de congestie steeds verder op doordat ro/ro-trailers niet worden opgehaald.
 
 
#
 
Terminal haven Ningbo in China weer volledig geopend
 
China heeft een grote containerterminal in Ningbo, één van drukste havens ter wereld weer volledig geopend, nadat die twee weken geleden werd gesloten vanwege een coronabesmetting bij een werknemer.
 
 
 
#
 
‘Met Van Donge & De Roo bemoei ik me helaas niet meer’
 
Dennis de Roo (42) werd na 24 jaar keihard werken voor expediteur Van Donge & De Roo, het bedrijf van zijn familie, geconfronteerd met een dodelijke vorm van kanker. ‘Ik richt me nu alleen nog maar op de écht belangrijke zaken in het leven, zoals mijn gezin. Met Van Donge & De Roo bemoei ik...
 
 
 
#
 
Floraholland mag wegvervoerders overnemen
 
Bloemenveiling Royal FloraHolland (RHF) mag na aanvullend onderzoek door Autoriteit Consument en Markt (ACM) de wegvervoerders De Winter, Van Zaal en Wematrans overnemen. Daardoor kan het veilingbedrijf met zo’n acht maanden vertraging beginnen met het opzetten van haar eigen transportbedrijf in de sierteeltmarkt: Floriway.
 
 
 
(advertentie)
#  
De passie van Adriaan
 

Adriaan geniet als binnenvaartschipper van een leven op het water, samen met zijn gezin. Verduurzaming van de sector is een belangrijk thema. Dat betekent nogal wat in de praktijk. Maar Adriaan durft de uitdaging aan.


Bekijk hier zijn verhaal.
 
 
 
#
 
Nog veel werk aan de winkel voor digitale vrachtbrief
 
Digitalisering van vrachtbrieven komt tot nu toe maar mondjesmaat van de grond. Een proef in de Benelux met de elektronische vrachtbrief, het zogenoemde eCMR, zet volgens de initiatiefnemers de toon in Europa. Maar voordat de EU-landen in 2025 verplicht worden om digitale aanlevering van transportgegevens te accepteren, is er nog werk aan de winkel.
 
 
 
#
 
Vrachtmaatschappijen mijden Shanghai Airport
 
Grote vrachtmaatschappijen als Lufthansa Cargo, Qatar Airways en AirBridgeCargo hebben hun vrachtvluchten op Shanghai Airport voorlopig stopgezet en accepteren ook geen lading meer voor de vrachtluchthaven, die na Memphis en Hongkong de grootste ter wereld is. Door coronamaatregelen is de afhandeling van vrachtvliegtuigen er grotendeels stopgezet.
 
 
 
#
 
Action: hogere prijzen winkels door duur containervervoer
 
Budgetketen Action verwacht dat de gestegen prijzen van containervervoer en grondstoffen in de hele winkelbranche tot prijsstijgingen zullen leiden. Ook Action zelf ontkomt er mogelijk niet aan om de prijzen van een aantal artikelen te verhogen.
 
 
 
(advertentie)
#  
Wilt u betere visibility in uw supply chain?
 
Inzicht in de status van (internationale) zendingen wordt steeds belangrijker. Tooling om dit multimodaal te kunnen analyseren is essentieel. Maak van inzicht in uw supply chain een concurrentievoordeel.

Lees het e-book ->
 
 
 
#
 
Het grote touwtrekken om DB Schenker
 
De leiding van DB Schenker heeft in een intern schrijven met misnoegen gereageerd op de avances van de Deense expediteur DSV, die interesse toonde in een koop van het Duitse expeditiebedrijf. Volgens de Duitse directie is zo’n overname ‘zuiver hypothetisch’.
 
 
 
#
 
Stuurmanskunst #Teabagchallenge gaat door het dak op social media
 
Soms is het moeilijk te doorgronden waardoor internethypes nu precies een hype zijn geworden. Zie het filmpje van chauffeur Johan Groteboer dat ‘viral’ ging op Facebook. De Twentse trucker had een theezakje aan het alarmlicht van zijn LZV bevestigd: in de video is te zien hoe hij het met kundige manoeuvres precies in een glas...
 
 
 
#
 
Kerfstokstreepjes voor kapiteins wegens overboord slaan containers
 
Het in Amsterdam zetelende Tuchtcollege voor de Scheepvaart sprak onlangs een berisping uit tegen de kapitein van de ‘OOCL Rauma’, het containerschip dat vorig jaar zeven containers verloor bij Ameland. Daarmee staat hij er gekleurder op dan de kapitein van de ‘MSC Zoe’, die eerder van alle blaam werd gezuiverd in verband met 342 verloren...
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
#
 
Havenbedrijf Rotterdam gaat varend sjorren bestraffen
 
De divisie Havenmeester van het Havenbedrijf Rotterdam gaat het varend sjorren bestraffen. Vanaf 1 september kan er een boete worden uitgedeeld, zo meldt het havenbedrijf van de Maasstad.
 
 
 
#
 
‘Er is absoluut niet genoeg methanol voor de scheepvaart’
 
In de Rotterdamse haven werd dit jaar voor het eerst methanol gebunkerd. Maar in hoeverre kan methanol in Nederland grootschalig als scheepsbrandstof worden ingezet? In een uitzending van NT TV vroegen we het aan Pieter ‘t Hart van Maritiem Kennis Centrum (MKC) en Jorrit Harmsen van onderzoeksinstituut TNO.
 
 
 
#
 
‘Ever Given’ viert oud en nieuw in Rotterdam
 
De ‘Ever Given’ staat in het vaarschema van Evergreen’s China-Europe Shuttle Service (CES) ingepland voor een nieuw bezoek aan Rotterdam. Het ‘blokkeerschip’, wereldberoemd geworden door zich in maart vast te varen in het Suezkanaal en zes dagen lang de wereldhandel in de soep te laten lopen, arriveert ijs en weder dienende op 30 december in...
 
 
#
 
Stop met subsidies ‘omwille van de werkgelegenheid’
 
Waar de afgelopen jaren vooral gesproken werd over het personeelstekort in de zorg en het onderwijs, dreigt het tekort aan vrachtwagenchauffeurs nu steeds nijpender te worden. In Engeland blijven op dit moment zelfs talloze ro/ro-trailers in de havens staan omdat er niemand beschikbaar is om ze op te halen. Het kabinet is aan zet om...
 
 
 
#
 
Groen licht voor overname Kloosterboer
 
Lineage Logistics mag de koel-vriesspecialist Kloosterboer Groep overnemen. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over voor gekoeld vervoer, verwerking en opslag van voedsel. Dat meldt mededingingsautoriteit ACM na onderzoek van de acquisitie.
 
 
 
#
 
Transportoplichter krijgt celstraf en beroepsverbod
 
Een man uit Uden is veroordeeld voor verduistering, flessentrekkerij en faillissementsfraude. De rechtbank heeft hem een celstraf en een beroepsverbod opgelegd.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam