Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 24 juli 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Britse toezichthouder peilt of KPMG toekomst heeft’
Een reeks grote schandalen waar KPMG bij betrokken is, heeft de Bank of England doen besluiten om bij bedrijven in de financiële sector een onderzoek in te stellen naar de soliditeit van het bedrijf. Dat meldt de Financial Times.
Lees meer
 
 
Reaal maakte potje van activeren woekerpolisklant
De AFM heeft aan Reaal in februari een last onder dwangsom opgelegd omdat de verzekeraar te weinig had gedaan aan het informeren en activeren van klanten met een woekerpolis. De dwangsom van een half miljoen is uiteindelijk niet opgelegd omdat de Vivat-dochter de zaken volgens de toezichthouder in maart had rechtgezet.
Lees meer
 
De AV-dag: de vierde dinsdag van september Advertorial

Kom naar de AV-dag met keuze uit 20 parallelsessies. Sessies over o.a. levenstestament, tuchtrecht, kenmerken innovatieve kantoren, onderneming en echtscheiding, #KiesJeSoftware, integrated reporting, fraude, BTW-actualiteiten, blockchain en nog veel meer. Nu met vroegboekkorting!
Prijs: € 275,- | maximaal 6 PE punten | Papendal

Schrijf je nu in met vroegboekkorting ==>

 
NHG-hypotheek mogelijk voor alle ondernemers
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft de Inkomensverklaring Ondernemer geïntroduceerd. Daarmee kunnen nu alle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn een hypotheek met NHG sluiten. Voorheen moesten ondernemers ten minste drie jaar actief zijn.
Lees meer
 
 
Klacht tegen optreden RA in arbitragezaak strand ook bij CBb
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een beroep tegen een uitspraak van de Accountantskamer afgewezen. De zaak draaide om een RA die namens het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) duidelijkheid moest scheppen in de afwikkeling van twee VOF’s in vastgoed, beleggingen en horeca.
Lees meer
 
 
RGS uitgebreid met ZZP-filter en kassacodes
De beheergroep RGS (referentie grootboekschema) heeft twee uitbreidingen toegevoegd. Er is een ZZP-filter aangebracht en er zijn codes toegevoegd waarmee kassasystemen aan RGS kunnen worden gekoppeld. De wijzigingen worden de komende vier weken geconsulteerd.
Lees meer
 
De verzekeringsplicht van de DGA Contentpartner
De verzekeringsplicht van de DGA is een onderwerp waar een adviseur regelmatig mee te maken heeft. Een onjuiste beoordeling kan grote financiële gevolgen hebben in de vorm van naheffing van premies werknemersverzekeringen door de Belastingdienst. Aan de andere kant kan het gevolg zijn dat er wel premies zijn betaald, maar de DGA toch geen uitkering […]
 
 
Nieuwe RJ-uiting verwerking kosten groot onderhoud
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2018-5: ‘Richtlijn 212 ‘Materiële vaste activa’; de verwerking van kosten van groot onderhoud’ gepubliceerd. Reageren is mogelijk tot 1 december.
Lees meer
 
 
‘Bedrijven steeds dieper in de schulden’
Europese en Amerikaanse bedrijven maken steeds meer schulden doordat de rente nog altijd extreem laag staat. Dat kan volgens kredietbeoordelaar Moody’s leiden tot een faillissementsgolf zodra een volgende crisis zich aandient.
Lees meer
 
Van DJ op bruisende feesten naar boekhouder met administratiekantoor Contentpartner
DJ Administratie, de naam zegt het al, is een administratiekantoor speciaal voor DJ’s, producers en overige beginnende, amateur of zelfstandigen uit de muziek- en entertainmentwereld. Vijf vragen aan eigenaar Bert Duizer.
 
Risicogericht samenstellen Opleiding
Er is een onderscheid tussen het verzorgen van de administratie van een cliënt en het opstellen van de jaarrekening voor die cliënt. Het opstellen/samenstellen van de jaarrekening vereist een andere deskundigheid dan het verzorgen van de administratie. Als de administratie volledig is verwerkt, kan door een risicogerichte aanpak de jaarrekening op een effectieve en efficiënte wijze worden […]
 
Cursus BTW en sport(structuren) Opleiding
Extra herhaling wegens grote belangstelling! Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving per 1 januari 2019 en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende […]
 
Eigen kantoor bij Finovion Vacature
Zelfstandig kantoor bij kantorennetwerk Finovion Bent u ook van mening dat het anders moet en kan binnen de accountancy? Moeten wij niet meer tijd besteden aan het klantcontact en bredere advisering in plaats van ons met randzaken bezighouden? Finovion neemt aangesloten kantoren veel tijd uit handen en geeft kantoren schaalvoordelen door samen te werken met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn