Canvas

Hallo,

Als de waarheid de fictie overtreft is het tijd voor fictie over de waarheid. In This England zien we hoe premier Boris Johnson er tijdens de pandemie een zootje van maakte. Tragisch voor de slachtoffers, fascinerend om vanop veilige afstand te bekijken - vooral als je weet dat steracteur Kenneth Branagh gestalte geeft aan Boris. Hoe Engeland beleefd wordt aan de onderkant van de samenleving, dat zie je in de rauwe misdaadreeks The responder met Martin Freeman. Scroll nog even door voor meer Britse traktaties, én onze selectie uit het Canvas-aanbod op VRT MAX. Enjoy!

 
This England

Boris de blunderaar

Kenneth Branagh is Boris Johnson in This England, een gloednieuwe fictiereeks over de eerste coronagolf in de U.K. in 2020. Branagh ziet er niet alleen uit als Boris (inclusief het Jommekeskapsel), hij klinkt ook net als Boris, met hetzelfde timbre, en de tegelijk lijzige en nerveuze welbespraaktheid. De serie laat zien hoe Johnson de impact van de coronacrisis onderschat, terwijl hij vooral bezig is met zijn eigen agenda: het consolideren van zijn politieke succes, zijn relatie met zijn verloofde Carrie Symonds, de verhouding met zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk, zijn Shakespeare-biografie die dringend af moet. En daar komt dan nog die verdomde corona bij.

Vanavond om 22u op Canvas en integraal op VRT MAX 
 
The responder

Martins beste rol ooit

Hij was meer dan genietbaar in The Hobbit, The Office, Sherlock en Fargo, maar Martin Freeman is pas echt verbluffend in The responder, een rauwe Britse misdaadreeks geregisseerd door onze landgenoten Tim Mielants (Peaky Blinders) en Fien Troch (Home). 

Bekijk deze reeks op VRT MAX 
 
Winteruur

Wims beste hond ooit

Winteruur, het literaire vlaggenschip van Canvas, begint maandag 31 oktober aan zijn achtste seizoen. Als vanouds is Wim Helsen de gastheer, maar Swami Bami werd ingeruild voor een nieuwe hond: Ighor (met gh!). Whiskykleurig, rustig, dociel, een droom, volgens Wim.

Vanaf maandag op Canvas en VRT MAX 

Britannia rule the waves!

Ga naar VRT MAX
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter