NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Brussel wil miljarden van wegvervoer via ‘brandstoftaks’ ETS
 
Europa gaat de handel in emissierechten ook toepassen op het wegvervoer en gebouwen. De uitbreiding het ETS-stelsel zou 40 miljard euro moeten opleveren, waarvan ruim de helft voor rekening komt van het vervoer over de weg.
 
 
 
#
 
Groei containertarieven schakelt in nóg hogere versnelling
 
De spottarieven in de containerlijnvaart zijn volgens de toonaangevende Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) weer explosief gestegen.
 
 
 
(advertentie)
#  
De passie van Adriaan
 

Adriaan geniet als binnenvaartschipper van een leven op het water, samen met zijn gezin. Verduurzaming van de sector is een belangrijk thema. Dat betekent nogal wat in de praktijk. Maar Adriaan durft de uitdaging aan.


Bekijk hier zijn verhaal.
 
 
 
#
 
Vraag naar distributiecentra daalt voor het eerst in jaren
 
Voor het eerst in acht jaar is de vraag naar logistiek vastgoed afgenomen. Daarmee lijkt er een kentering te komen in de snelle groei die deze markt heeft doorgemaakt dankzij de almaar toenemende e-commerce-uitgaven.
 
 
 
#
 
Tielbeke: ‘Als alles op tijd arriveert, is er geen behoefte aan traceability’
 
Begin dit jaar deed Robert Tielbeke (57) na dertig jaar een stapje terug bij Tielbeke Transport, Distributie & Warehousing. Tielbeke blijft in een directiefunctie bij het bedrijf betrokken, maar hij deed de functie van algemeen directeur van het familiebedrijf over aan Adwin Verhoeks (38). We spraken Verhoeks toen hij zijn eerste honderd dagen er bijna...
 
 
 
#
 
CER: ‘Hopelijk knipt 15/12 iemand op de Maasvlakte een lint door’
 
Havenbedrijf Rotterdam trok vorige week onverwacht de tender in voor de levering van onbemand vervoer over de Container Exchange Route (CER) op de Maasvlakte. Wat vindt oud-Maersk-topmanager en ‘CER-veteraan’ John Verschelden van dat besluit?
 
 
 
(advertentie)
#  
Met digitalisering sterker vooruit!
 
Na een roerig jaar is het tijd om vooruit te kijken: welke stappen moeten we zetten om sterker de toekomst in te gaan? Op het online ITT-event van 3 juni bieden Trimble en integratiepartners daarvoor een schat aan nieuwe inzichten en inspiratie.

Ontdek het programma op itt-event.nl >>
 
 
 
#
 
Rechter veegt verweer fabrikanten truckkartel van tafel
 
De vrachtwagenfabrikanten hebben in de zaak om het truckkartel een gevoelige juridische nederlaag geleden. De rechtbank in Amsterdam heeft hun bezwaren van tafel geveegd en vastgesteld dat transportbedrijven wel degelijk schade hebben geleden door de verboden prijsafspraken. De truckkopers mogen daardoor nog hopen op miljardencompensatie.
 
 
 
#
 
Schone vloot met vuile schepen
 
Dwing rederijen niet om oude schepen klimaatvriendelijker te maken maar laat de reders, terwijl ze gewoon doorvaren met hun vervuilende schuiten, hun hele milieubudget steken in vaartuigen van de toekomst die de maritieme sector écht groener maken. Een voorstel van die strekking doet de Deense redersvereniging Danish Shipping op de post naar de Internationale Maritieme...
 
 
 
#
 
Hôtels logistiques: de stadsdistributiehubs van Parijs
 
Met de strengere eisen voor emissievrije stadslogistiek in het vooruitzicht, hebben veel overheden en bedrijven hun zinnen gezet op hubs voor stadsdistributie. Dit soort logistieke locaties aan de rand van steden fungeren als verzamelplek voor goederen en als uitvalsbasis voor de emissievrije voertuigen die ze moeten bezorgen in de binnenstad. Na jaren van stilstand lijkt...
 
 
#
 
WorldACD: vrachtcapaciteit op passagiersvliegtuigen herstelt snel
 
De vrachtcapaciteit op passagiersvliegtuigen (belly-ruimte) is zich snel aan het herstellen van de coronacrisis. Dat stelt analist WorldACD in zijn marktrapport over de maand april. In die maand lag de beschikbare ruimte op intercontinentale vluchten al weer bijna op het niveau van de totale mondiale freightervloot, aldus de consultant.
 
 
 
#
 
Evergreen straks nipt recordhouder grootste containerschip: 23.992 teu
 
Evergreen neemt waarschijnlijk in juli het stokje over als de rederij met het grootste containerschip, de ‘Ever Ace’, gaat varen.
 
 
 
#
 
‘Taalprobleem zorgt voor meer aanvaringen binnenvaart’
 
Taalproblemen zorgen in toenemende mate voor aanvaringen en scheepsongelukken. Daarom moet Engels als officiële voertaal worden ingevoerd voor de binnenvaart. Dat zeggen Koninklijke BLN Schuttevaer en Nationale Nautische Verkeersleiders Opleiding in een reactie op een reportage van het KRO NCRV-radioprogramma Pointer.
 
 
#
 
Logistiek heeft nog miljardenschuld open staan bij de Belastingdienst
 
Logistieke dienstverleners hebben nog een miljardenschuld openstaan bij de Belastingdienst door de coronacrisis. Dat heeft ABN Amro berekend op data van en eigen gegevens. Wegvervoerders zijn daarbij koploper met een bedrag van 340 miljoen euro, terwijl de fiscus nog een vordering van 239 miljoen euro heeft op logistieke centra, gemiddeld 185.000 euro per bedrijf. Binnenvaart,...
 
 
 
#
 
De goederentrein naar China is nu een trein naar heel Azië geworden
 
H.Essers is van oudsher sterk in temperatuur gecontroleerd transport van chemie en pharma. Het volume over de Nieuwe Zijderoute is de afgelopen jaren sterk toegenomen. ‘Met onze nieuwe koelcontainer kunnen we een temperatuurstabiliteit van slechts een paar graden garanderen, ook al is het buiten -40 of +40 graden’, vertelt Hanno Reeser, directeur strategie.
 
 
 
#
 
ILT test uitlezen slimme tachograaf vanaf de kant van de weg
 
De ILT test verschillende systemen om slimme tachografen op korte afstand uit te kunnen lezen, bijvoorbeeld vanaf de kant van de weg of een viaduct. Vanaf juli 2024 moeten toezichthouders in de EU over dergelijke apparatuur beschikken.
 
 
 
#
 
Eerste editie Havendebat Zwolle op donderdag 3 juni
 
Nieuwsblad Transport organiseert in samenwerking met Port of Zwolle op donderdag 3 juni het eerste Havendebat Zwolle. Landelijke en regionale spelers gaan met elkaar in debat over voor de regio relevante onderwerpen.
 
 
 
#
 
‘Vertraging door groot onderhoud snelweg A50 noodzakelijk kwaad’
 
In de maanden juni en juli wordt groot onderhoud gepleegd aan de A50 tussen Apeldoorn en Zwolle. Rijkswaterstaat waarschuwt voor gemiddeld een half uur vertraging. Wat betekent dat concreet voor het vrachtverkeer?
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
#
 
‘Ever Given’ nog steeds vast, Egypte verbreedt Suezkanaal
 
Terwijl de ‘Ever Given’ al anderhalve maand aan de ketting ligt, is de Suez Canal Authority (SCA) op last van de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi begonnen met een eerder aangekondigde verbreding van het kanaal.
 
 
 
#
 
Schenk Tanktransport neemt transporttak Eikelenboom over
 
Schenk tanktransport neemt de transport- en opslagactiviteiten van Eikelenboom Food Transport over. De beide bedrijven willen de overdracht per 1 juli van dit jaar realiseren.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam