Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Brussel-Zuid: 'Sans gêne daklozen stigmatiseren'

  Afgelopen weken verschenen verschillende mediabijdragen over het onveiligheidsgevoel rond het Brusselse Zuidstation (o.a. DM, VRT, HLN, Bruzz). Aanleiding was...

Lees verder

SMAK weert Extinction Rebellion onder politieke druk

Klimaatbeweging Extinction Rebellion mag opkrassen uit zaal 1 van het SMAK in Gent. Het museum had die ruimte voor drie weken toegezegd aan de activisten, maar nu duidelijk wordt dat de geweldloze bezetting van een stuk autostrade voorbereid werd, spreekt museumdirecteur Phillipe Van Cauteren van een vertrouwensbreuk. In het Gentse leeft de indruk dat bevoegd schepen Sami Souguir (Open Vld) een vorm van druk zou uitgeoefend hebben.

Lees verder

Wat in Niger gebeurt is verre van een gewone staatsgreep

Op 26 juli 2023 pleegde de presidentiële garde van Niger een staatsgreep tegen de zittende president Mohamed Bazoum. Na een kort overleg beslisten de verschillende strijdkrachten van het land Bazoum te ontslaan en een militaire junta op te richten onder leiding van generaal Abdourahamane ‘Omar’ Tchiani, bevelhebber van de presidentiële garde.

Lees verder

28 augustus 1963: 60 jaar 'I Have a Dream' van Martin Luther King

Zestig jaar geleden stond Martin Luther King op de trappen van het Lincoln Memorial in Washington DC, waar hij 250.000 mensen toesprak. Zij waren er toegekomen na een lange mars naar de hoofdstad. King wordt nog steeds gehuldigd voor deze toespraak, maar was veel meer dan dat. Hij was tegen de oorlog in Vietnam en streed voor de sociale rechten van alle Amerikanen.

Lees verder

Nieuwe domino in Latijns-Amerika: Guatemala kiest voor links

In Zuid- en Centraal-Amerika houdt het niet op. Rechtse, door Washington gesteunde regeringen en presidenten worden in verkiezingen verdreven. Vandaag is Guatemala, in het stilaan indrukwekkend rijtje, aan de beurt. Ecuador zit in hetzelfde peleton.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

VS en nazisme van Hitler tot vandaag

  Belgisch-Canadees historicus Jacques Pauwels geeft op 19 september in de Groene Waterman in Antwerpen een lezing over waarom en hoe de VS in de jaren 1930 fascisme en nazisme steunden en in 1941-1945 tegen...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium