Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 30 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
BTW-herziening kostbare diensten niet per 1-1-2018
De nieuwe regeling voor herziening voor kostbare diensten in de BTW treedt in elk geval niet per 1 januari 2018 in werking. Dat schrijft staatssecretaris Wiebes van Financiën in de nota naar aanleiding van het verslag – Wet afschaffing van de BTW-landbouwregeling.
Lees meer
 
 
NBA geeft verklaringengenerator update
De NBA heeft de verklaringengenerator geüpdatet. De verklaringen bij samengevatte overzichten zijn opgenomen. Ook zijn de voorbeeldbrieven in hoofdstukken 2 en 3, sectie I, deel 3 HRA geactualiseerd.
Lees meer
 
Overzicht: Geef je klant het juiste fiscale advies Advertorial

Jouw zzp-klanten adviseren over fiscale zaken? In dit overzicht vind je de meest voorkomende onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Handig voor jou én je klanten!
• Aftrekbare kosten
• Auto privé of zakelijk
• Pensioen
• Arbeidsongeschiktheid
• Btw-aangifte
• Aftrekposten
Download gratis >

 
‘Maak einde aan onschendbaarheid grote accountantskantoren bij tuchtstraffen’
De Wakkere Accountant wil dat de NBA zo snel mogelijk bevestigt dat zij een eind maakt aan de “kennelijke onschendbaarheid” van grote kantoren bij het opleggen van een tuchtrechtelijke straf.
Lees meer
 
 
NBA: Engelse vertaling “Handreiking 1137–Corruptie”
De NBA heeft een onofficiële Engelse vertaling van de “NBA-handreiking 1137 Corruptie, werkzaamheden van de accountant” gepubliceerd. Deze Engelstalige versie ondersteunt Nederlandse accountants bij hun communicatie over dit onderwerp aan onder anderen (bestuursleden van) cliënten, teamgenoten en buitenlandse collega’s die de Nederlandse taal niet machtig zijn.
Lees meer
 
Vind jij het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan je klanten? Advertorial

Kom dan naar de demonstratie van Visionplanner in Veenendaal.
Onze adviseurs laten zien hoe je in een handomdraai jaarrekeningen samenstelt en hoe je met een overzichtelijk dashboard inzicht geeft in tussentijdse cijfers en liquiditeit. Je hele samenstelstraat in 1 cloud applicatie. Een demonstratie op maat vol inspiratie!

Meld je hier aan =>

 
Beloningen curatoren ongewijzigd voor 2018
De beloningen voor curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren blijven ongewijzigd voor 2018. Dat meldt de Rijksoverheid.
Lees meer
 
 
Consultatie herziening “Handreiking 1109 Accountant en corporate governance informatie”
De NBA gaat “Handreiking 1109 Accountant en corporate governance informatie” herzien. In deze handreiking wordt onder meer uitleg gegeven over de rol van de accountant ten aanzien van de corporate governance verklaring in het bestuursverslag. Ook “Handreiking 1118 Het optreden van de externe accountant in de algemene vergadering bij beursgenoteerde vennootschappen” wordt herzien.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Wiebes trekt cassatieverzoek in: combinatieverpakking met handelsvergunning is geneesmiddel
Staatssecretaris Wiebes trekt zijn (pro forma) beroepschrift in cassatie naar aanleiding van een uitspraak van het Hof Arnhem-Leeuwarden in. Het Hof bepaalde dat de levering van een combinatieverpakking met een Babyhaler een geneesmiddel is en het verlaagde BTW-tarief dus van toepassing is.
Lees meer
 
 
Deloitte: Fiscale behandeling vastgoed hard geraakt door regeerakkoord
Op 10 oktober 2017 heeft het kabinet Rutte III het regeerakkoord gepresenteerd voor de periode 2017-2021. De hervorming van het belastingstelsel die is opgenomen in het regeerakkoord raakt de vastgoedsector op onderdelen relatief hard en pakt daarmee – naar de mening van Deloitte – onevenwichtig uit. Het accountantskantoor heeft de belangrijkste fiscale maatregelen uit het […]
Lees meer
 
Wie is Herman? Contentpartner
Herman Kuijt is een goede bekende van Visionplanner. Accountant en partner bij Messing, Lans & Druyff Accountants & Belastingadviseurs. Een goedlopend kantoor met 11 medewerkers. Een stabiele klantenportefeuille en voldoende rendement.
 
Handvatten overige controle-opdrachten Opleiding
Overige controle-opdrachten bestaan er in alle soorten en maten. Er zijn veel instanties die het handig vinden om ergens een verklaring van een accountant bij te ontvangen. Denk aan verklaringen rond naleving btw-verplichtingen en omzet-, subsidie-, en Wmo-verklaringen. Soms verstrekt de instantie die de verklaring (of assurancerapport) nodig heeft een controleprotocol, maar het kan ook […]
 
Opleiding NLP voor Accountants, van adviseur naar vertrouwenspersoon Opleiding
Deze opleiding is op de accountancy afgestemd voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen tot een vertrouwenspersoon. NLP heeft zich al in veel vakgebieden bewezen, met deze unieke opleiding NLP Accountants staat de weg ook voor u open. Wat levert de opleiding u op De opleiding NLP voor accountants is speciaal gericht op adviserende en […]
 
Financial Accountant Vacature
Bedrijfsomschrijving De Persgroep Nederland is een toonaangevende uitgever op het gebied van nieuws, opinie, cultuur, inspiratie en ontspanning; een moderne, professionele uitgever met passie voor media, zowel print als online, voor lezers, website bezoekers en adverteerders. De Persgroep Nederland heeft een groot aantal interessante online en offline merken in haar portfolio waaronder Het Parool, AD, […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn