Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 3 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Budgettaire precisie’ leidt tot schade 7300 DGA’s
Directeur-grootaandeelhouders krijgen dit jaar minder lang de tijd om een slecht – verliesgevend – jaar te verrekenen. De termijn om verliezen te verrekenen wordt ingekort van negen naar zes jaar. ‘Budgettaire precisie op de vierkante millimeter,’ zegt belastingadviseur Cor Overduin van Grant Thornton tegen BNR Nieuwsradio. Volgens Overduin gaan 7300 DGA’s hier last van krijgen.
Lees verder »
Eindejaarsbesluit Fiscale Eenheid naar beide Kamers
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft de Tweede Kamer het besluit tot wijziging van het Besluit fiscale eenheid 2003 en het Uitvoeringsbesluit invorderingswet 1990 gestuurd. Deze brief is ook naar de Eerste Kamer gestuurd.
Lees verder »
Rente daalt door economische onzekerheid
De onzekerheid onder beleggers over de economie heeft geleid tot een fikse grote rentedaling, die de Duitse tienjaarsrente naar het laagste punt in ruim twee jaar duwde. Dat schrijft het FD.
Lees verder »
Driekwart Europese online retailers kent nieuwe beveiligingsstandaard niet
Driekwart van de Europese online retailers is niet op de hoogte van de nieuwe beveiligingsstandaard, EMV 3-D Secure, volgens Mastercard. Deze standaard moet fraude met online betalingen terugdringen. De invoering staat gepland voor september 2019. Eind 2018 had 75% van de online retailers nog niet van de richtlijn gehoord, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken.
Lees verder »
Btw belangrijkste inkomstenbron overheid
Na de loon- en inkomstenheffing is de btw de belangrijkste inkomstenbron voor de overheid. Dat meldt het CBS op basis van cijfers over de btw vanaf 1969. Op 1 januari 2019 was het vijftig jaar geleden dat de btw in Nederland werd ingevoerd. In deze periode steeg de opbrengst van €2,6 miljard tot ongeveer €53 […]
Lees verder »
Factuurplicht verzuimd: belastingadviseur gaat nat
De Belastingdienst heeft terecht een informatiebeschikking afgegeven aan een belastingadviseur die een puinzooi maakte van zijn eigen administratie en vervolgens op alle fronten dwarslag. Omkering van de bewijslast was gerechtvaardigd, vond Rechtbank Gelderland.
Lees verder »
Gratis loopbaancoach voor 45-plussers
Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Nieuw is vooral dat ook zzp’ers die minimaal 12 uur per week werken gebruik kunnen maken van de regeling.
Lees verder »
‘Fifty-fifty kans op afblazen Brexit bij niet accepteren akkoord’
De kans dat de Brexit op 29 maart 2019 daadwerkelijk doorgaat neemt fors af, als het Britse parlement deze maand tegen de deal stemt die premier Theresa May heeft gesloten met de Europese Unie. Die taxatie komt van de Britse minister van handel Liam Fox, die hoopt dat parlementsleden toch instemmen met de deal van […]
Lees verder »
Kosten kantonrechtszaak ruimer vergoed
Met ingang van het nieuwe jaar kost procederen bij de kantonrechter minder dan voorheen. Vanaf deze datum is het zogeheten salaris gemachtigde voor gerechtelijke procedures bij de sector kanton van de rechtbank namelijk voor het eerst in veertien jaar opnieuw geïndexeerd met maar liefst 20,1%.
Lees verder »
Kans op korting pensioenen groter door klappen op beurzen
Door forse klappen op de beurzen aan het eind van 2018 hebben de dekkingsgraden van de Nederlandse pensioenfondsen opnieuw averij opgelopen. Het prille herstel dat juist optrad lijkt teniet gedaan.
Lees verder »
Tien jaar na uitbreken crisis laagterecord faillissementen
Vorig jaar gingen in Nederland 3775 bedrijven op de fles. Dat is een daling van 6,8% ten opzichte van 2017. Voor het eerst in tien jaar is het aantal faillissementen (ruim) onder de vierduizend gebleven. Dat meldt bedrijfsinformatiespecialist Graydon.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Terugblik 2018: BTW-tarief van 6% naar 9% ingewikkeld? Valt reuze mee

BTW is een belasting die zo ongeveer naar aanleiding van al het doen en laten van een mens wordt geheven. Eten, slapen, diensten afnemen, diensten verlenen, dingen kopen en dingen verkopen. Kortom overal loert de BTW om de hoek. 1 januari a.s. gaat het lage tarief van 6% naar 9%. Wat moet je daarvoor als […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus BTW en sport (inclusief SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)
Fiscaal Vanmorgen
16 januari 2019
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
28 januari 2019
Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB
Avans+
1 februari 2019
VACATURES
Gevorderd assistent accountant
Hoek en Blok
Sliedrecht
Supervisor (controleleider)
CROP
Amersfoort
Senior Assistent Accountancy
PKF Wallast
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN