Nieuwsbrief september 2019  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
september 2019
Aandacht voor laaggeletterdheid
Tijdens de landelijke Week van de Alfabetisering van 9 tot en met 15 september vragen we extra aandacht voor laaggeletterdheid. Bezoek de activiteiten van de Bibliotheek Eemland en kom meer te weten over laaggeletterdheid en wat je kunt doen.
Woensdag 11 september is de opening van het DigiTaalhuis Baarn en is er een informatiemarkt in Amersfoort. Vrijdag 13 september zijn levensechte poppen te zien in Bunschoten, gemaakt door Graddie Jansen die meedoet aan de Kunstroute maar ook graag in gesprek gaat over wat het voor haar betekent om moeite te hebben met lezen en schrijven. En op zaterdag 15 september is de Nederlandse Taalshow in Leusden.
 
De kaartverkoop voor theatercollege Govert Schilling - Buitenaards is begonnen
Vorig jaar zat de Bibliotheek het Eemhuis twee keer volledig vol vanwege het uitverkochte theatercollege Buitenaards. Daarom komt wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling gewoon nog een keer. Schilling neemt het publiek mee op een fascinerende speurtocht naar buitenaards leven. Buitenaards is 27 oktober om 15.30 uur, 18.30 uur en om 21.00 uur.
 
Peter Buwalda tijdens Nacht van de Literatuur in het Eemhuis
Op zaterdag 21 september komt Peter Buwalda vanwege de Nacht van de Literatuur naar de Bibliotheek het Eemhuis. Buwalda is schrijver (o.a. Bonita Avenue) en columnist. Tyche van Bommel interviewt Buwalda in de hal van het Eemhuis.
 
Meester Mark geeft lezing in de Bibliotheek Bunschoten
Hoe begin je goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar? Met Meester Mark natuurlijk! Tijdens de lezing van Mark van der Werf krijgen ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden tips om de basisschoolleeftijd door te komen. En deze periode zorgt voor heel wat lief, leed en luizen! Donderdag 19 september in de Bibliotheek Bunschoten.
 
Feest voor baby's
Feest voor baby's tijdens het BoekStart Babyfestijn op 21 september in de Bibliotheek Vathorst! Tijdens dit feestje zijn er verschillende workshops, zoals: muziek op schoot, voorlezen aan baby's en gebaren voor baby's.
 
Digitaal Hulpplein in Woudenberg
Vanaf september kunt u met al uw vragen op het gebied van computers,
tablets, smartphones en internet ook gratis terecht bij het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek Woudenberg. Elke eerste donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.
 
Nieuwe lezingenreeks in de Bibliotheek Leusden
Blikopeners is een reeks lezingen die iedere laatste donderdag van de maand plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden. Meestal komt de spreker uit de regio of wordt er over een lokaal thema of verhaal verteld. Op donderdag 26 september is het de beurt aan José Huurdeman over haar laatste boek 'Ondergronds in de Tweede Wereldoorlog - Verhalen uit de Gelderse Vallei, Veluwe en Krimpenerwaard'.
 
 
Ook in de Bibliotheek

Kijk voor alle activiteiten op de website.
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe