ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-12-2019
Buitenlandse trainers en de Eredivisie: Hoe liep dat af?

Dinsdag maakte ADO Den Haag dan eindelijk de naam van zijn nieuwe trainer bekend. Zoals de geruchten al deden vermoeden werd de Engelsman Alan Pardew naar Nederland gehaald. Door de komst van de oud-trainer van verschillende Premier League-clubs is er weer een extra buitenlandse trainer in de Eredivisie gearriveerd. Naast Frank Wormuth en Gonzalo Garcia is hij de derde oefenmeester met een andere nationaliteit. Hoe verging het zijn voorgangers in de afgelopen jaren?


Lees verder
Zo wensen de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie je fijne feestdagen

Het is Kerstmis en dat betekent natuurlijk dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie genieten van een verdiende winterstop. Als vanzelfsprekend hebben alle clubs wel even de moeite genomen om hun aanhang fijne feestdagen te wensen. Dat levert altijd mooie foto's en video's op Twitter op.

Lees verder
Op deze tropische bestemmingen brengen de Eredivisieclubs de winter door

De laatste speelronde voor de winterstop is achter de rug en dat betekent vakantie voor staf en spelers uit de Eredivisie. Voor veel clubs is deze vakantie van korte duur, want begin januari staan de trainingskamp op het programma. Waar spenderen Eredivisieclubs de winter?

Lees verder
De vijf Ajax-talenten die zich mogen laten zien in Qatar

Het is traditie bij Ajax: talenten die zich op een trainingskamp aandienen, zodat de coach wat voor vlees hij in de kuip heeft. Ook deze winterstop krijgen vijf talenten de kans om zich te laten zien. De één is verder in zijn weg richting het eerste dan de ander.

Lees verder
Alan Pardew: de eerste die in dienst van Newcastle coach van het jaar werd

Zou Alan Pardew het contract dat hij in 2012 tekende bij Newcastle United hebben uitgediend, dan was ADO Den Haag kansloos om hem binnen te halen. Pardew tekende een contract voor acht jaar, werd twee jaar later op straat gezet, maar voordat hij vertrok schreef hij eerst nog even geschiedenis.

Lees verder
Het 2019 van… Excelsior

2020 staat voor de deur, dus is het hoog tijd om terug te blikken op het voetbaljaar 2019. Herbeleef met ELF Voetbal de hoogte- en dieptepunten van alle clubs die in het afgelopen jaar Eredivisievoetbal speelden. Ook Excelsior beleefde een roerig jaar met stunts, blamages, wondergoals en transferflops. 

Lees verder
Het 2019 van… De Graafschap

2020 staat voor de deur, dus is het hoog tijd om terug te blikken op het voetbaljaar 2019. Herbeleef met ELF Voetbal de hoogte- en dieptepunten van alle clubs die in het afgelopen jaar Eredivisievoetbal speelden. Ook De Graafschap beleefde een roerig jaar met stunts, blamages, wondergoals en transferflops. 

Lees verder
Hoe Ajax opnieuw bij doelman Hendrik Van Crombrugge uitkomt

Hendrik Van Crombrugge staat nog altijd hoog op het verlanglijstje van Ajax. De Amsterdammers houden rekening met een vertrek van André Onana en zien in de Belgische doelman een zeer geschikte opvolger. Het is niet de eerste keer dat Van Crombrugge op de radar van Marc Overmars verschijnt.

Lees verder
In beeld: hoelang liggen alle hoofdtrainers nog vast in de Eredivisie?

Eerder deze week maakte ADO Den Haag de komst van Alan Pardew bekend, terwijl sc Heerenveen het contract van Johnny Jansen verlengde. Tijd om de balans op te maken en na te gaan hoelang alle oefenmeesters nog vastliggen in de Eredivisie.

Lees verder
Schalke 04 FC - Borussia Mönchengladbach18-01-2020
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
 
Arsenal FC - Sheffield United18-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Manchester City - Crystal Palace18-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Liverpool FC - Manchester United18-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Newcastle United - Chelsea FC18-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen