Problemen met bekijken van deze e-mail?
Bekijk de mail in uw internetbrowser

april 2024

In deze nieuwsbrief:

Deze week wordt er extra aandacht gegeven aan de teek tijdens de Week van de Teek. Verder krijg je een podcast voorgeschoteld over gezond en puur koken, supplementen voor duursporters én wat is het effect van creatine? Verder duiken we de wetenschap in of een trainingspauze nu wel of niet nodig is.

Veel leesplezier!
 

Buiten sporten: let op de teek

Sporten in de natuur is heerlijk. Maar er is een kleine kans dat je gebeten wordt door een teek. Deze parasiet kan niet alleen de ziekte van Lyme overbrengen, maar ook een hersen(vlies)ontsteking. Verstandig dus om je tegen teken te wapenen.

Lees verder

Een trainingspauze: nodig of niet? Wat zegt de wetenschap?

Bij een trainingsprogramma is het gebruikelijk om regelmatig een trainingspauze in te lassen. Boek je ook meer resultaat als je trainingspauzes neemt? Wat zegt de wetenschap hierover?

Lees meer

[podcast] Gezond en puur koken

Koken! Het is soms een grote uitdaging om te bedenken wat je nu weer op tafel gaat zetten. Vooral maaltijden die én gezond, praktisch en lekker zijn én die gemakkelijk te bereiden zijn. Sportzorgprofessional Esther van Etten van Voedingspraat gaat in gesprek met diëtist en hobbykok Mary Stottelaar. Mary geeft tips en praat Esther bij over welke kruiden je in de kast moet hebben, welke olie het best is om in te bereiden en hoe je kookt zonder pakjes en zakjes. Ook vertelt ze wat het geheim is van een tube tomatenpuree.

Luister de preview

Zes supplementen voor duursporters

Voor nét dat extra zetje om je doelen te bereiken

Als je veel aan duursport doet, is de kans groot dat je altijd op zoek bent naar manieren om nog beter te worden. Natuurlijk vormt gezond en gevarieerd eten altijd de basis, maar wist je dat supplementen je net dat extra zetje kunnen geven om je doelen te bereiken? Ze kunnen je helpen om beter te presteren, sneller te herstellen en je algemene gezondheid te ondersteunen. Nieuwsgierig naar welke supplementen jou kunnen helpen tijdens jouw sport avontuur? Ontdek het hier!

Lees meer

Kan creatine je denkkracht verbeteren?

Als je als fitnesser een extra zetje nodig hebt, kan een voedingssuplement zoals creatine helpen. Volgens sommigen geeft dit niet alleen meer spierkracht, maar ook meer denkkracht. Klopt dit?

Interessant

Derde Landelijke Dag van de Fietshelm

Woensdag 10 april vond de derde landelijke dag van de fietshelm plaats. Wist je dat in 2022 bijna 90.000 fietsers, waaronder 15.600 fietsers met hersenletsel, op de spoedeisende hulp (SEH) werd behandeld. Een goede reden om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen.

Lees meer

Cursussen voor de professional:

Bekijk de nascholingsagenda op Sportgeneeskunde.com voor de komende (na)scholing.
Bekijk de nascholingsagenda

Partners Sportzorg

Heb je goede content die je via Sportzorg (website, nieuwsbrief én sociale mediakanalen) onder de aandacht wilt brengen? Sluit je dan aan als partner
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@sportzorg.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.
Volg ons op onderstaande social mediakanalen en je bent als eerste op de hoogte van (nieuws)berichten!
Facebook
Instagram
Website
Hoe beoordeel je deze nieuwsbrief? Klik op de link en geef je cijfer aan ons door. Cijfer 1 is de laagste beoordeling en dan weten we dat we nog veel moeten verbeteren en cijfer 10 zou betekenen dat alles perfect is! ;-)
Bedankt!
Copyright © 2024 Sportzorg.nl, All rights reserved.
Ons postadres is:
Sportzorg.nl
Professor Bronkhorstlaan 26
Bilthoven, Utrecht 3723MB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Je ontvangt deze mail van Sportzorg.nl omdat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Sportzorg.nl. Wil jij geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit voor de nieuwsbrief.