De aangescherpte geluidseisen zorgen voor trend om de buitenunit op of in schuine daken te plaatsen
Gawalo
Online versie

 

Buitenunit warmtepomp op of in schuine daken
Onder meer de aangescherpte geluidseisen zorgen voor een groeiende trend om de buitenunit van warmtepompen op of in schuine daken te plaatsen. De meest gangbare luchtwarmtepompen tot 9 kW passen in een dergelijke behuizing. Maar waar moet je rekening mee houden?
Lees verder >
(advertorial)
alt
#BENGbooster
Geef jouw nieuwbouwproject een boost met de combinatie van de HRC SmartComfort balansventilatie en de Alfea R32 warmtepomp. De balansventilatie is de energiezuinigste in zijn soort en de warmtepomp is testwinnaar in de NTA 8800. Samen leveren ze de beste bijdrage aan BENG2 en 3.
Eerste groene waterstof uit lokale windenergie 
Lhyfe is gestart met de productie van groene waterstof met energie uit windturbines ter plaatse. Het Franse groene waterstofbedrijf is gestart met de productie van groene waterstof in het West-Franse plaatsje Bouin, departement Vendee.
Lees verder >
Klimaatdoelen haalbaar en betaalbaar met grootschalige uitrol hybride warmtepompen
De CO2-reductiedoelstelling van de gebouwde omgeving voor 2030 kan gehaald worden door 1,7 miljoen hybride warmtepompen te installeren, waarmee 6,8 miljard kuub aardgas bespaard kan worden.
Lees verder >
De benodigde hoeveelheid ventilatie en CO2 als maatstaf (basiskennis ventilatie, deel 3 uit 5)
De ingewikkelde techniek van ventileren toegankelijk maken. Dat is het doel van deze serie van 5 korte artikelen. In dit deel 3: de benodigde hoeveelheid ventilatie en CO2 als maatstaf voor de kwaliteit van de ventilatie.
Lees verder >
De verliesvrije warmtebatterij van de TU/e – 7 vragen en antwoorden
TU/e ontwikkelt samen met bedrijven en kennisinstellingen een goedkope, compacte en verliesvrije warmtebatterij om energie tijdelijk op te slaan als warmte. Hoofdonderzoeker Olaf Adan beantwoordt een aantal veel gestelde vragen met betrekking tot deze batterij.
Lees verder >
(advertorial)
alt
RAUTITAN: snel, veilig en hygiënisch
Met RAUTITAN ga je voor een installatiesysteem met een levensduur van meer dan 50 jaar, de hoogste vernettingsgraad in PEX, corrosiebestendig, met loodvrije verbindingstechniek en conform de drinkwaterregelgeving KIWA-ATA gecertificeerd.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright