Nu in de winkel

Het nieuwe nummer van Italië Magazine (1/2024) is nu overal verkrijgbaar, met onder meer:

  • Susans culinaire tips voor Rimini en Ravenna
  • Interviews met 9 Nederlandse B&B-eigenaren
  • Wandelen door Etruskische gangenstelsels
  • Recepten uit Brutto én uit Veganissima
  • De kus van schilder Francesco Hayez had een revolutionaire boodschap
  • De inschrijving voor de verkiezing van het Restaurant van het Jaar is geopend!
  • Op bezoek bij wijnmaker Ed Spetter in Toscane

Wie wordt het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024?

Italië Magazine presenteert voor de twaalfde keer de verkiezing van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar. Daarvoor zoeken we èchte Italiaanse restaurants in Nederland die aan onze criteria voldoen. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in juni 2024.

Ben je eigenaar van een Italiaans restaurant of wil je als lezer je favoriete restaurant tippen aan de jury, meld je dan voor 13 maart 2024 aan via dit formulier

Artemisia Gentileschi in Genua

Voor het eerst is er in Genua een tentoonstelling gewijd aan de kunst van Artemisia Gentileschi, de eerste vrouw die als kunstenares werd erkend en werd toegelaten tot de kunstacademie. Een schilderes met een onmetelijke vastberadenheid die van kunst haar bestaansreden heeft gemaakt. De expositie, gehouden in het Palazzo Ducale van 16 november 2023 tot en met 1 april 2024, vertoont meer dan 50 meesterwerken afkomstig uit heel Europa: van doek tot doek kun je het talent en de rijke inspiratie van Artemisia Gentileschi bewonderen, gevierd in heel Europa om haar schilderijen, en je maakt kennis met een vrouw die een bewogen leven leidde en mettertijd een symbool van emancipatie is geworden.
Palazzo Ducale, t/m 1 april 2024, palazzoducale.genova.it

Win de gids Rome & Lazio

Ewout Kieckens, onze correspondent in Rome, kent de stad op zijn duimpje maar weet ook de mooie plekken in de regio Lazio te vinden. Daarom besteedt Kieckens in zijn gids niet alleen aandacht aan de highlights en minder bekende plekken in Rome, maar ook aan vulkanische meren, pausenstad Viterbo en het ­eiland Ponza.
Ewout Kieckens, Rome & Lazio, € 24,50. edicola.nl

Wij mogen 3 gidsen verloten. Kans maken? Vul dan hier je gegevens in. 

Restaurant Aroma scoort hoog

In de verkiezing voor de • 50 Top Italy •, de ‘Beste Italiaanse restaurants ter wereld‘ is Restaurant Aroma Italian Fine Dining uit het Gelderse Vaassen op plek 43 geëindigd. Aroma werd dit jaar ook al verkozen tot het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023. “Mamma mia! Dit is een droomjaar!” aldus chef Pasquale Carfora. Uit het juryverslag: “Elegant rooms, attentive service, and welcoming furnishings create a gastronomic experience that is a true and beautiful journey through Italian flavors... Alternating in the menu you’ll find fresh and dry pasta, meats, game, fish, and desserts which are reinterpreted in a gourmet fashion by Chef Pasquale Carfora. Starting from regional and territorial recipes, he reinterprets them with his technical and creative imprint… The service is elegant but not stiff. The wine list, curated by Elisa Leune and Martin van den Brink, features classic Italian and international references with an eye on the local territory.”
restaurant-aroma.nl

Win de soundtrack van 'Il Boemo'

Momenteel in de bioscoop: Il Boemo van Petr Vaclav, met in de hoofdrol Vojtěch Dyk. Het historische drama draait om de Tsjechische Josef Mysliveček, die in de tweede helft van de 18de eeuw droomt van een carrière als operacomponist. Voor een buitenstaander in het Italië van die tijd, vol talenten en beroemde namen, lijkt dat haast onmogelijk. Als hij echter, van hof naar hof reizend, in contact komt met een markiezin, verandert zijn wereld. Hij mag een opera componeren voor het grootste Europese theater, San Carlo in Napels. De Bohemer, il Boemo, wordt zo een van de bekendste componisten van zijn tijd. Maar het betekent ook het begin van zijn ondergang.

Wij mogen 5 cd’s met de soundtrack van deze film weggeven. Kans maken? Vul dan hier je gegevens in. 

Gratis bij een jaarabonnement

Keuze uit twee prachtige kookboeken:
Brutto t.w.v. € 34,99 of Veganissima t.w.v. € 29,99


Ga je voor de eenvoudige maar verbluffend lekkere keuken van Florence of kies je voor recepten met een vegan twist? Beiden staan garant voor een geweldige gerechten waarbij je graag nog een tweede keer opschept!

Een jaarabonnement is voor 6 nummers en kost € 42,50. Daarnaast betaal je eenmalig verzendkosten van het kookboek. 

Ben je al abonnee? Bestel dan de kookboeken in onze webshop en betaal géén verzendkosten! 

Guilty Grounds

Voor het conceptuele fotoproject Guilty Grounds reisde de onlangs afgestudeerde fotograaf Steffi Reimers naar Calabrië om de schaduwzijde van de Calabrese geschiedenis en het ontstaan van de ’Ndrangheta, de naam van de Calabrese maffiaorganisatie te onderzoeken. Deze laatste gijzelde regelmatig personen in het bergachtige natuurpark Aspromonte (zie foto). In dit project komt Reimers unieke toepassing van forensisch licht naar voren, waarbij ze sporen van gruwelijkheden onthult en de toeschouwer confronteert met de ongemakkelijke waarheid.
Guilty Grounds, t/m 3 maart 2024. Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. foam.org

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp