Cadeau voor onze leden: Een vlucht regenwulpen

4 years ago


Text only:


Nieuwsbrief van Bibliotheek Kennemerwaard
november 2014
Bekijk hier de online versie.
Wij kijken in de bibliotheek altijd uit naar de maand november, waarin iedereen wordt uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. De media besteedt dan ook uitgebreid aandacht aan dat ene boek, vaak een klassieker uit de Nederlandse literatuur. En leden van de bibliotheek krijgen het gewoon cadeau. U raadt het al, het is Nederland Leest! Maar zoals altijd gebeurt er nog veel meer in de bibliotheek. Leest u snel verder.

Speciaal voor onze leden

De hele maand november staat in het teken van Nederland Leest. Dit jaar staat een klassieker uit 1978 centraal: Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart. Het boek wordt tijdens Nederland Leest van zaterdag 1 t/m zondag 30 november 2014 gratis aan onze leden verstrekt.
Lees meer…

Doe Duurzaam

Wat betekent duurzaamheid voor uw eigen huishouden, leven en portemonnee? Hoe kunt u op eenvoudige wijze duurzaamheid in uw leven brengen? Bibliotheek Kennemerwaard organiseert van november tot en met januari een serie activiteiten over duurzame vormen van consumentengedrag onder de titel ’Duurzaam Doen’.
Lees meer...

Week van de Mediawijsheid

Van 21 t/m 28 november vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Kinderen van nu groeien op met social media, internet en smartphones. Deze mediasamenleving biedt hen veel kansen en leidt tegelijkertijd ook tot veel vragen. Hoe zorgt u er als opvoeder voor dat het mediagebruik van uw kind leuk én veilig is? Mediawijzer.net geeft u handige links.
Lees meer…

Cashless betalen in de bibliotheek

Cashless betalen wordt in steeds meer bibliotheken van Kennemerwaard ingevoerd. U kunt dan niet meer contant betalen. Via pin of iDeal kunt u ieder bedrag, zonder extra kosten, betalen.
Lees meer...

Bijzonder oeuvre van Maarten ‘t Hart

Met Een vlucht regenwulpen brak Maarten ’t Hart in 1978 door naar het grote publiek. Zijn schrijverscarrière begon echter al in 1971 met Stenen voor een ransuil en in 1974 won hij de Multatuliprijs voor Het vrome volk. ‘t Hart studeerde Ethologie (gedrag van dieren) en promoveerde in 1978 op een wel heel bijzonder proefschrift: over het doorkruipgedrag van de driedoornige stekelbaars. Benieuwd naar meer werk van Maarten ’t Hart?
Bekijk zijn bibliografie

Workshop Raspberry Pi

Weet jij al wat de Raspberry Pi is? Hou je van techniek, computers en van een uitdaging? Dit alles wordt gecombineerd tijdens de Raspberry Pi inloop! Of je hier al bekend mee bent, of dat het nieuw voor je is, je bent van harte welkom!
Lees meer...

Schoolwerk maak je in de bibliotheek

Maandag 3 november geeft Happy Homework een lezing. In samenwerking met Happy Homework wordt professionele educatieve begeleiding aangeboden in de bibliotheek in Heerhugowaard.
Lees meer...

Verkoop afgeschreven materialen

Een aantal locaties van Bibliotheek Kennemerwaard hebben de collectie flink opgeschoond. Tijdens openingsuren verkopen zij van 3 tot en met 15 november afgeschreven boeken en andere materialen voor aantrekkelijke prijzen.
Lees meer...
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op Nnewsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categories: County Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018