Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 8 september 2022
 
 

In de kijker

   
 
Campagne ‘Beleef weer Meer’ moet occasionele participant overtuigen

Na de coronajaren gooien cultuur- en vrijetijdsorganisatoren de deuren weer open, maar merken ze dat vooral de occasionele cultuurparticipant nog niet terugkomt. Met de campagne 'Beleef weer Meer' wil publiq daar iets aan doen. Gebruik het campagnemateriaal om je eigen aanbod te promoten!

 
Verkennend onderzoek Kunst in Opdracht in de publieke ruimte: eindrapport beschikbaar

Het Platform Kunst in Opdracht en de Universiteit Hasselt werkten samen aan een verkennend onderzoek over kunst in opdracht in de publieke ruimte. Het eindrapport is nu beschikbaar en bevat onder meer beleidsaanbevelingen. Meer aandacht voor stimulerende condities voor kunstopdrachten is daarbij een opvallende vraag.

 

 

Subsidies

   
 
Ruim 2 miljoen euro voor kunstopdrachten in de publieke ruimte

De subsidielijn voor kunstopdrachten in de publieke ruimte – een maatregel in het kader van het relanceplan Vlaamse Veerkracht – leverde bij de 2de oproep 21 goedgekeurde kunstprojecten op, goed voor een totaalbedrag van 2.049.000 euro. Met die subsidies kunnen opdrachtgevers samenwerkingsverbanden aangaan met professionele kunstenaars om een nieuw kunstwerk te creëren voor een specifieke locatie in Vlaanderen of Brussel. (Foto © Tom Cornille)

 
Ruim 300.000 euro voor projecten talentontwikkeling in de amateurkunsten

De Vlaamse minister van Cultuur kent 317.180 euro toe aan 59 organisaties die inzetten op talentontwikkeling van amateurkunstenaars en amateurkunstengroepen. Opvallend is dat bij deze 2de aanvraagronde vooral muzikanten en muziekverenigingen een dossier indienden en een projectsubsidie ontvangen.

 
Ruim 300.000 euro projectsubsidies voor internationale culturele samenwerking

De 3 projectoproepen die we in het voorjaar lanceerden, leveren 26 gesubsidieerde projecten op, goed voor een totaalbedrag van 315.000 euro. Met die steun kunnen Vlaamse culturele spelers een samenwerking aangaan met partners uit de Franse Gemeenschap, Duitstalige Gemeenschap of Hauts-de-France. De projecten lopen van 1 september 2022 tot 31 augustus 2023. (Foto © Kurt Van Der Elst)


 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE KUNSTENSECTOR
 
 

Events

   
 
23 september: Webinars over wijzigingen taxshelter

Op vrijdag 23 september lichten we in 2 webinars de wijzigingen aan de taxshelterwetgeving en de nieuwe aanvraagapplicatie toe. Om 10 uur hebben we het over taxshelter voor audiovisuele werken en om 14 uur start het webinar voor podiumkunsten. Ben je producent en wil je meer weten over belastingvrijstelling via taxshelter? Schrijf je dan uiterlijk op 21 september in.

 
27 september: Webinar ‘Het belang van uitwisselbare data voor de cultuur- en jeugdsector'

Toegankelijke en gedeelde data kunnen ook voor jouw organisatie het verschil maken. Maar welke data vinden we belangrijk? En hoe willen we die uitwisselen? Op dinsdag 27 september gaan we samen met Digitaal Vlaanderen dieper in op het belang van OSLO-standaarden, waarmee we de uitwisseling van data tussen verschillende applicaties mogelijk maken. Inschrijven kan tot uiterlijk 23 september.

 
8 november: Studiedag ‘Vrije tijd en participatie in een veranderend landschap’

In welke mate nemen Vlamingen deel aan het vrijetijdsleven in Vlaanderen? Welke factoren beïnvloeden die participatie positief of wat zijn drempels om deel te nemen? Verneem er meer over tijdens de voorstelling van de 4de participatiesurvey op 8 november. Inschrijven kan tot uiterlijk 25 oktober.

 
Save-the-date: CULTURE TALKS Commons op 6 december

Dinsdag 6 december 2022 organiseren we de eerste editie van CULTURE TALKS, het nieuwe sectorevenement voor de media- en cultuursector. De eerste editie vindt plaats in Antwerpen en heeft als thema commons (gemeengoed). We brengen media- en cultuurexperten samen met academici en beleidsmakers. We gaan dieper in op de meerwaarde van commons en onderzoeken het potentieel van een common cultuurbeleid. Hou je agenda alvast vrij! De inschrijvingen starten binnenkort. 



 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussel 1000 · Belgium