Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
20 september 2022
Campagne glasvezelaanbieders

Op dit moment zijn meerdere partijen van plan om glasvezel aan te leggen binnen de bebouwde kom van Boxtel. Eén partij heeft daarvoor onlangs een brief verstuurd naar alle inwoners van Boxtel. Ook komen zij langs de deuren. Omdat we hier als gemeente vragen over krijgen, dit bericht met wat extra informatie.

Lees verder
Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ten behoeve van de omgevingsvisie ligt ter inzage
Het college van B&W heeft de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) vrijgegeven voor inspraak. In de NRD staan de kaders voor het toetsen van toekomstscenario’s voor de omgevingsvisie van Boxtel. De concept NRD ligt tot 28 oktober digitaal ter inzage. Iedereen heeft de gelegenheid om hier met een zienswijze op te reageren. Dat kan digitaal via https://ovisie-boxtel.ireporting.nl/oer  of schriftelijk via een brief aan de gemeente. De zienswijzen en adviezen die hieruit volgen, betrekken we bij het aanpassen van de NRD. Vervolgens wordt deze formeel vastgesteld. Hiermee liggen de kaders voor de omgevingseffectrapportage vast.
Liever analoog inzien? Dat kan. Er ligt een exemplaar op het gemeentehuis ter inzage. Kijk op onze website voor de actuele openingstijden.

Lees verder
PERSBERICHT: Beëindiging samenwerking rondom ouderenbeleid
De werkgroep Samen Ouder Worden in Boxtel (SOWiB) heeft de samenwerking met de gemeente Boxtel rondom het ouderenbeleid beëindigd. “We betreuren hun besluit, maar bedanken SOWiB voor het opstellen van de beleidsnotitie en het creëren van bewustwording bij vele stakeholders van de gigantische uitdagingen waar we voor staan als het gaat om onze oudere inwoners.”, zegt wethouder Wim van der Zanden.

Lees verder
Wim Ketelaars leest voor tijdens Nationale Voorleeslunch

Op vrijdag 7 oktober, tijdens de Nationale Ouderendag, organiseert Bibliotheek Boxtel samen met Stichting Met je Hart voor de tiende keer een voorleeslunch. Tijdens de Nationale Ouderendag leest Wim Ketelaars een verhaal voor onder het genot van een lekker lunch bij Bresserie CIS. 

De voorleeslunch in gratis. Wel graag aanmelden (voor 2 oktober) via de website van Huis73.


 
Leyden Academy: on line Mini-cursus Vitaal en gezond ouder worden
De mini-cursus bestaat uit acht afleveringen die je per e-mail ontvangt. Na inschrijving start de eerste editie op 23 september 2022 en na de laatste aflevering stopt de cursus automatisch. De onderwerpen en verschijningsdata zijn als volgt:
 
  1. Hoe oud ben ik eigenlijk? Verschijnt op vrijdag 23 september.
  2. Hoeveel moet ik bewegen? Verschijnt op vrijdag 30 september.
  3. Hoe zorg ik voor voldoende slaap en ontspanning? Verschijnt op vrijdag 7 oktober.
  4. Wat kan ik het beste eten? Verschijnt op vrijdag 14 oktober.
  5. Hoe houd ik mijn spieren sterk? Verschijnt op vrijdag 21 oktober.
  6. Hoe houd ik mijn darmen gezond? Verschijnt op vrijdag 28 oktober.
  7. Komt er straks een anti-verouderingspil? Verschijnt op vrijdag 4 november.
  8. Hoe word ik vitaal, gezond en gelukkig oud? Met de tien beste tips en een leuke afsluitende kennisquiz. Verschijnt op vrijdag 11 november.

Ben je geïnteresseerd in vitaal leven en de laatste wetenschappelijke inzichten over veroudering? Doe mee aan deze gratis mini-cursus. Iedereen heeft verschillende interesses, niveaus van voorkennis en leerstijlen; we zorgen dan ook voor een mix van vermaak, verdieping, persoonlijke verhalen, praktische opdrachten en concrete tips. Voor elk wat wils! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacqueline Leijs via e-mail of tel. 071-524 0960.
 
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten