Beste ,

Klimaat is de uitdaging van deze tijd. Daarom vinden wij het belangrijk om met zo veel mogelijk mensen bij de Klimaatmars te zijn aanstaande zondag. Dat willen we, omdat demonstreren helpt. Samen dwingen we af dat klimaatverandering bovenaan de politieke agenda komt, waar het hoort. Die boodschap willen we luid en duidelijk afgeven! 

Waarom moeten we de straat op? 

  • Klimaatverandering bedreigt onze toekomst, die van onze kinderen en kleinkinderen. Als we nu niet in actie komen wordt onze planeet onleefbaar. 
  • Het klimaatbeleid moet eerlijker. De vervuilende industrie krijgt nog steeds miljarden aan fossiele subsidies. Dat geld kunnen we veel beter besteden, bijvoorbeeld door huizen op grote schaal te isoleren, te beginnen met sociale huurwoningen. Zo kunnen we allemaal meedoen met de klimaattransitie. 
  • Onze natuur is in slechte staat. Slecht voor de dieren, en de mens. De hoeveelheid diersoorten neemt in rap tempo af, en onze mooie natuurgebieden zoals De Veluwe, de Wadden, en de Peel staan onder druk. Als we onze natuur, lucht- en waterkwaliteit willen herstellen moeten we nu in actie komen!

Laat je dus horen en kom naar de Klimaatmars op 12 november in Amsterdam! Zo maken we het klimaat hét thema van komende verkiezingen.

Ja, ik ben erbij zondag

Samen zorgen we voor een stop op fossiele subsidies, een lagere energierekening, en een eerlijke kans op een toekomst voor mens en dier. Want samen kan het. 

Tot zondag!
 

Hartelijke groeten, 

Manuel en Laura
Campagneleiders GroenLinks-PvdA

Iedereen een waardig bestaan

Afgelopen zaterdag liep Esmah Lahlah door weer en wind mee in de Mars voor Bestaanszekerheid. Ze ging daarna met verschillende politici in debat. “Waar het om gaat, is dat iedereen rond kan komen en iedereen perspectief heeft. Of je nu gebruik maakt van ons vangnet, je maximaal naar vermogen werkt met een arbeidsbeperking, of werkt tegen het minimumloon. Iedereen moet kunnen rondkomen.” Meer weten over wat wij doen voor bestaanszekerheid? Check het hier.

Zet Frans in de schijnwerpers

In de laatste week voor de verkiezingen zetten we onze lijsttrekker Frans Timmermans extra in de spotlight als de aangewezen kandidaat om Nederland een andere koers op te sturen. Heel het land zal daarom vol hangen met zijn posters. Doe mee, kies je favoriete versie en hang er ook één achter je raam! Bestel een poster via de webwinkel van GroenLinks of PvdA.

En verder:

  • De week van Frans #6. In de nieuwsbrief van deze week vraagt Frans Timmermans zich af hoe we het vertrouwen in de overheid herstellen. Het zal tijd kosten, maar hij gelooft dat het stap voor stap kan. Het begint door een helpende hand uit te reiken als dat nodig is en weer perspectief te bieden vanuit vertrouwen. Lees hier zijn motivatie.
  • Bestaanszekerheid bij het RTL-verkiezingsdebat. Hoe gaat GroenLinks-PvdA werken aan een stevige basis voor iedereen? Het minimumloon naar 16 euro, belasting op arbeid omlaag, het eigen risico in de zorg omlaag, en gratis kinderopvang voor iedereen. “Dan neem je bij een aantal mensen al heel veel onzekerheden weg", stelde Frans Timmermans afgelopen zondag bij het eerste RTL-verkiezingsdebat. Benieuwd naar het volgende debat? Bekijk alle data in onze campagneagenda
  • Slotevent met Frans Timmermans op 19 november. Met nog maar twee weken tot de verkiezingen zijn we volop bezig met het organiseren van de laatste grote bijeenkomst van onze campagne. Met XR-activist Hannah Prins, muziek van Jett Rebel, Tim ‘S Jongers, en natuurlijk Frans Timmermans tellen we af naar verkiezingsdag. Scoor nu je gratis kaartje

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.