CampingTrip Rockies & Yellowstone
Reis met de camper vanuit Denver in het spoor van de machtige
Rocky Mountains, waarbij je het oudste en tevens één van de meest
iconische National Parks van Amerika bezoekt: Yellowstone National Park!

Lees snel verder en ontdek wat deze reis allemaal te bieden heeft.
Bekijk deze reis hier!
Uitgelichte steden
Denver
Deze bruisende stad wordt ook wel "The Mile High City" genoemd en heeft meer dan voldoende highlights te bieden. Zo kun je in Denver heerlijk wandelen over de 16th Street Mall, een autovrije boulevard met veel gezellige bars, restaurants en winkels. Aan het uiteinde van de 16th Street Mall vind je het imposante Colorado State Capitol, met het indrukwekkende Denver Art Museum op korte afstand en het prachtig aangelegde Civic Center Park. Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan de Denver Botanic Gardens, met een indrukwekkende collectie aan planten uit de Rocky Mountains.
Salt Lake City
De hoofdstad van Utah is in 1847 gesticht door de Mormonen. De imposante Salt Lake City Temple in hartje centrum geeft wel aan hoe groot en belangrijk de Mormoonse gemeenschap in Salt Lake City is. De stad heeft ook een aantal interessante musea, waaronder de Natural History Museum of Utah en het Museum of Fine Arts. Wie Amerika en zijn bewoners echt wil leren kennen, bezoekt een sportwedstrijd. Salt Lake City is de thuishaven van de in de NBA uitkomende basketballers van Utah Jazz.
Must-sees:
Yellowstone National Park & Black Canyon
of the Gunnison National Park
Yellowstone National Park
In 1872 werd Yellowstone National Park het eerste National Park van Amerika. Het park is sterk verbonden met vulkanische activiteit en beschermt een uniek landschap van bergen, bossen, geisers, warmwaterbronnen, kalkterrassen, watervallen, meren, rivieren en canyons. Prachtige dieren als de grizzlybeer, de wolf, de bizon en het hert voelen zich hier prima thuis. Yellowstone National Park is de plek waar je de meeste geisers ter wereld kunt vinden. De Lone Star Geyser, de Great Fountain Geyser, de Castle Geyser en de Steamboat Geyser zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Maar de wereldberoemde geiser die je tijdens je bezoek aan Yellowstone National Park zeker niet over mag slaan is uiteraard de Old Faithful Geyser, die heel trouw ongeveer om het uur à anderhalf uur kokend heet water tot bijna 42 meter hoog de lucht in spuit!
Black Canyon of the Gunnison National Park
Voor veel mensen is de omgeving van het prachtige Black Canyon of the Gunnison National Park nog relatief onbekend. In dit park ontdek je enkele van de steilste kliffen en zie je tevens sommige van de oudste en meest verweerde rotsformaties van Noord-Amerika. Je hebt hier een North Rim en een South Rim, de South Rim is de meest toegankelijke zijde van het park.

Onze tip voor de wandelaars: doe de Rim Rock Nature Trail, waarbij je geweldige uitzichten hebt op de steile, donkere wanden van de canyon en op de Gunnison River op de bodem van de canyon. 
Must-do excursies
Treinreis Durango - Silverton Railroad
Deze trein rijdt al sinds 1881 en is nog altijd een hoogtepunt. De originele stoomtrein uit 1925 rijd je door de indrukwekkende natuur en vertelt het verhaal van pioniers. Het plaatsje Silverton is een echte Silver Rush stadje waarbij je je bijna in het Western Movie voelt rondlopen. Je rijdt door indrukwekkende natuur met fantastische uitzichten.


Meer informatie over deze excursie
Jeeptour Canyonlands National Park
In een 4x4 rijd je door het indrukwekkende Canyonlands National Park. Onderweg zijn er volop mogelijkheden voor fotostops voor het maken van de mooiste plaatjes. De gids vertelt je alles over de flora en fauna en het ontstaan van deze unieke rotsformaties. Geniet van het prachtige landschap en de vele verschillende kleuren. Een must voor hobbyfotografen.


Meer informatie over deze excursie
Welke campermaatschappij raden wij aan?
Of je nu een rondreis maakt of kiest voor een one-way traject: De 5-sterren campermaatschappij Road Bear is zonder twijfel de beste keuze voor een camperreis door Amerika. Doets Reizen is de Nederlandse preferred partner van Road Bear. Wij beloven de beste aanbiedingen, scherpste prijzen en optimaal gemak van boeking tot thuiskomst.
Meer informatie over Road Bear RV
Wij regelen het!  
Ons team staat voor je klaar om jouw droomreis werkelijkheid te maken. 
Facebook
Link
YouTube
Website
Email
Je ontvangt deze nieuwsbrief van Doets Reizen.
2024 Copyright ©  Doets Reizen, All rights reserved.

Afmelden voor toekomstige berichten.