Canvas

Hallo,

Vandaag start de Week van de Belgische muziek. Samen met de muzieksector bundelen VRT en VI.BE de krachten om de muzikale rijkdom van ons land in de kijker te zetten. Canvas doet uiteraard mee, want ook wij dragen onze muzikanten in ons hart. De Toots Sessies vieren jong of gevestigd talent, en Charlatan en een rits muziekdocumentaires duiken deze week in de verhalen van Belpop-helden.

 

Live vanuit Studio Toots

Sinds de eerste lockdown is het voor muzikanten moeilijk om op te treden. Met de Toots Sessies biedt Canvas hen een miniconcert aan in de befaamde Studio Toots. Tijdens de Week van de Belgische muziek zetten we een punt achter de vierde reeks. Of liever: een uitroepteken, met nieuw werk van Kids with Buns, de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021, oude bekende Admiral Freebee, de hybride jazzgroep Black Flower en als uitsmijter Selah Sue.

Bekijk alle Toots Sessies via VRT NU 
 

Arno, le plus beau

Het leven van Arno is als een film met in de hoofdrol een muzikant, podiumbeest en levensgenieter. In Charlatan vertelt regisseur Dominique Deruddere het verhaal van zijn vriend en voormalige buurman. Vorig jaar al te zien als driedelige serie, nu als langspeelfilm.

Kijk vrijdag 4 februari op Canvas of nu via VRT NU 
 

Lonesome Zorro

Na een gedwongen pauze stond Arno op 12 januari opnieuw waar hij het liefste staat: op het podium. Voor Radio 1 bracht hij een exclusieve livesessie, met op het programma intieme versies van enkele hoogtepunten uit zijn carrière.

Kijk zondag 6 februari op Canvas of nu via VRT NU 

Meer muziek op Canvas en VRT NU

 
 
 
 
 
 
 
De Boon literatuurprijs

Lees, stem en win!

De Boon is de nieuwe Vlaamse prijs voor het beste Nederlandstalige boek in de categorieën ‘Fictie en non-fictie’ en ‘Kinder- en jeugdliteratuur’. Behalve de vakjury's bekronen ook de lezers een boek. Doe mee: stem op jouw favoriet(en) en maak kans op een weekendje Oostende!

Wie verdient de publieksprijzen? 
 
Nieuwe docu

Canvas zoekt getuigen

Hoe was het om vrouw te zijn in 1950? In 1968? In 1985? Het leven van vrouwen is enorm veranderd. Canvas maakt daar binnenkort een documentaire over. Heb jij zelf een sterk verhaal of heeft je (groot)moeder veel meegemaakt? Laat het ons weten.

Mail naar vrouwzijn@canvas.be 
 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter