CAO-onderhandelingen van start

Met het uitwisselen van de inzetten van de drie partijen – waaronder AVS – zijn op 4 juni de CAO-onderhandelingen officieel van start gegaan. AVS maakt zich in haar eigen inzet (kei)hard voor de positie en waardering van de schoolleider. De komende periode bespreken sociale partners tijdens de onderhandelingen tijdens de onderhandelingsdagen de verschillende thema’s uit de inzetten, met als doel op 24 september tot een nieuw akkoord te komen.

Wetsvoorstel SHRM in prullenbak?

De Onderwijsraad adviseert de minister van Onderwijs het Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid en arbeidsvoorwaarden(SHRM) te heroverwegen. Ook AVS plaatst diverse kanttekeningen bij dit wetsvoorstel en heeft eerder bij de internetconsultatie en online ledenraadpleging  kritische inbreng geleverd op dit wetsvoorstel.

Creëer een topteam

Coach je team en je teamleden doeltreffend. Inspireer en begeleid met vernieuwende strategieën en optimaliseer zo de teamprestaties voor blijvend succes.

Maak kans op een gratis training!

De zomervakantie komt eraan. Een mooie tijd om lekker te ontspannen. Na de vakantie heb je vast weer volop energie om aan de slag te gaan. Ons aanbod van opleidingen en leergangen kunnen je helpen bij jouw verdere professionalisering.  Waar ga jij je in ontwikkelen volgend schooljaar? Schijf je nu in voor een leergang of opleiding bij AVS en start na de zomer! Onder alle inschrijvingen verloten we in juni, juli en augustus een gratis deelname aan een van onze trainingen!

Stel het kind niet centraal

Het klinkt zo vertrouwd en menig onderwijsorganisatie hanteert het credo in koersplannen, schoolplannen en op de website: ‘Wij zetten het kind centraal’. Het is inmiddels zo vanzelfsprekend geworden dat er hele scholen omheen gebouwd zijn.  Wat als dat een denkfout is?

Hoe blijf je dicht bij de lokale context van jouw school, met begrip voor de vraagstukken die daar spelen, maar ben je tegelijk ook verbonden met de wereld daarbuiten en wat dat van het onderwijs vraagt? Nadine Duymaer van Twist en Petra Tijmstra verkennen deze week de vraag: hoe beweeg je je in een wereld die in toenemende mate zowel lokaal als mondiaal is?

Nieuws


Advertenties

Vacatures


Disclaimer
Ondanks het feit dat AVS zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze e-mail en zij daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kan zij hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Uitgebreide disclaimer