Nieuwsbrief
dinsdag 19 juli 2016
   

Cardioloog start bijzonder spreekuur

Hoe zorg je ervoor dat de patiënt en de zorgverlener tijdens een spreekuur scherp blijven? Cardioloog Leonard Hofstra heeft daar naar eigen zeggen een goede methode voor gevonden.
Lees verder

‘Mondzorg verpleeghuis schiet nog tekort’

De mondzorg in Nederlandse verpleeghuizen voor mensen met een verstandelijke handicap schiet nog tekort, blijkt uit een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Lees verder
(advertorial)

Masterclass Gastvrije Zorg

Bent u manager of teamleider in de zorg, in uw werkomgeving bezig (of van plan aan de slag te gaan) met gastvrijheid en wilt u werken aan ontwikkeling van dit thema bij zowel uzelf als uw directe omgeving, het team, de afdeling of de organisatie waarin u werkt? Lees meer.

Meer nieuws

Zorgkosten ziekenhuispatiënt verder gestegen

De zorgkosten per patiënt in ziekenhuizen zijn in 2015 weer verder gestegen. Dit komt vooral door duurdere medicijnen en toename van specialistische zorg.
Lees verder

NU’91 monitort onderbezetting tijdens de zomer

De zomervakantie betekent in de zorg vaak een extra tekort aan personeel. Zorgprofessionals kunnen eventuele problemen in verband met onderbezetting melden via de online NU’91 monitor zomerbezetting zorg.
Lees verder

Nederland organiseert eerste internationale conferentie over roze ouderen

Nederland heeft een primeur te pakken. Tijdens Europride – de Europese Gay Pride – in Amsterdam vindt de eerste Europese conferentie plaats over roze ouderen en zorg.
Lees verder

Isala en Huuskes sluiten tienjarige overeenkomst voor patiëntenvoeding

Isala heeft een tienjarige overeenkomst gesloten met Huuskes voor de complete dienstverlening op het gebied van patiëntenvoeding. De plannen reiken echter tot buiten de ziekenhuismuren.
Lees verder

Hans Everse: Beleving

Stelt u zich eens voor: liggend op een ligbed in de zon, de wind ruist door het pampasgras en de duiven fladderen door de lucht. Af en toe een stem die wat zegt en kinderen die spelen op de achtergrond. Je ruikt het gras met af een toe een vleugje barbecue. Een drankje in de hand en gewoon genieten.

Best practice: Baalderborg

Cliënten een gelukkige oude dag bezorgen, daar draait het om in Van Dedem Marke, een ouderenzorglocatie van de Baalderborg Groep. Gastvrij gedrag, een mooi restaurant en veel gezelligheid spelen daarbij een grote rol. Bidvest Deli XL is al sinds jaar en dag de vaste leverancier, die waar mogelijk meedenkt en adviseert. 

Evenementen

Gastvrije Zorg is een uitgave van

B + B Vakmedianet B.V.
Postbus 448
2400 AK Alphen a/d Rijn
Tel. 088-5840800
 
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.