Om de webversie te openen Klik hier


Het Holland Festival krijgt een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht: Carolien Gehrels. Verder aandacht voor de livestream Romeinse tragedies door ITA-Ensemble, het kunstproject When We Gather als viering van de inauguratie van Kamala Harris, het nieuwe initiatief 'Nalaten aan cultuur' en stageplekken bij het festival.

 

Carolien Gehrels nieuwe voorzitter raad van toezicht

 


Carolien Gehrels volgt per 1 maart a.s. Martijn Sanders op als voorzitter van de raad van toezicht van het Holland Festival. Gehrels is een goede bekende van het festival; zij is een regelmatige bezoeker en had als Amsterdamse wethouder voor kunst en cultuur van 2006 tot 2014 veel met het festival te maken. Festivaldirecteur Emily Ansenk over de voorzitterswisseling: “Het Holland Festival dankt Martijn Sanders voor zijn enorme inzet als voorzitter van het bestuur en raad van toezicht. Zijn liefde voor de podiumkunsten in combinatie met zijn expertise op het gebied van sponsoring, donaties en fondsenwerving maakte dat het Holland Festival de afgelopen twaalf jaar een grote groei kon doormaken. Met haar enorme staat van dienst en ervaring is Carolien Gehrels de juiste persoon om zijn rol over te nemen."

 
 

TIP: Livestream Romeinse Tragedies

ITA Ensemble - Ivo van Hove

 

zo 14 feb, 15.00 uur - ITALive

Drie stukken van William Shakespeare - Coriolanus, Julius Caesar, Antonius & Cleopatra - worden tot een huiveringwekkende politieke multimediashow gecombineerd. Deze zes uur durende theatermarathon ging in première in het Holland Festival 2007, werd in 2018 hernomen en is nu als livestream te zien via ITALive. Met onder anderen Chris Nietvelt, Hans Kesting, Achraf Koutet, Ilke Paddenburg en Gijs Scholten van Aschat.

'Shakespeare as never before' – The Independent ★★★★★

 
 

tip: When We Gather

korte film ter viering van inauguratie Kamala Harris

 


De historische inauguratie van Kamala Harris tot eerste vrouwelijke, zwarte vicepresident van de VS inspireerde een groep van zeven vrouwelijke artiesten van kleur, afkomstig uit alle hoeken van Amerika, tot het maken van de korte poëtische film When We Gather. “[Kamala Harris] called on us all: mothers, grandmothers, sisters, aunts, girls; cis and trans, to celebrate with her. When We Gather is our collective answer to her invitation”, aldus initiatiefneemster María Magdalena Campos-Pons. De film, met een inleiding en 'behind the scenes'-materiaal, is tot 15 februari gratis online te bekijken.

 
 

nalaten aan cultuur

 

Negen prominente culturele instellingen, waaronder Van Gogh Museum, Nederlands Danstheater en Holland Festival, hebben het initiatief 'Nalaten aan cultuur' gelanceerd. Doel hiervan is om een breed publiek te bereiken en aandacht te genereren voor nalaten aan een cultureel goed doel.

 

Gezocht: stagiair(e)s

 

Het Holland Festival zoekt enthousiaste stagiair(e)s voor de afdelingen Development en Communicatie & Marketing. Heb je interesse? Kijk op onze website voor meer informatie.

 
 
Volg ons via
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.