NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Castelein bevestigt: overslagdaling Rotterdam richting 30%
 
De verwachting dat de Rotterdamse haven uitkomt op een overslagdaling richting 30% in het tweede kwartaal van dit jaar lijkt uit te komen. Dat heeft CEO Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam gezegd in een exclusief interview met Nieuwsblad Transport.
 
 
#
 
Goudgerande garanties Hutchison Ports bij overname APMTR
 
Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat de Rotterdamse containerstuwadoor APM Terminals Rotterdam (APMTR) na de beoogde overname door Hutchison Ports na 2025 failliet zou gaan, hebben de werknemers recht op een riante ontslagvergoeding.
 
 
#
 
Klaus-Michael Kühne waarschuwt voor massaontslag bij K+N
 
Expeditiebedrijf Kuehne + Nagel zal als gevolg van de coronacrisis flink gaan inkrimpen. Grootaandeelhouder Klaus-Michael Kühne voorspelt dat er 20.000 banen op de tocht staan, zegt hij in een interview met de Duitse krant Die Welt.
 
 
 
 
POPULAIR
 
#
 
Suezkanaal verliest klanten ondanks forse kortingen op transit
 
Het Suezkanaal probeert met flinke kortingen het scheepvaartverkeer terug te winnen. Tevergeefs, zo stelt het Franse databureau Alphaliner. Steeds meer carriers verkiezen op hun reis van Europa naar het Verre Oosten de route via Kaap de Goede Hoop boven de Suez-transit.
 
 
 
#
 
Gaston Schul neemt Duits Nellen & Quack over
 
De Nederlandse douane-expediteur Gaston Schul neemt per 1 juli van dit jaar de Duitse branchegenoot Nellen & Quack International (Gronau) over.
 
 
 
#
 
Rhenus aast op meerderheidsbelang Deutschen Binnenreederei
 
Het Duitse familiebedrijf Rhenus, een van de grootste Europese expediteurs, heeft zijn oog laten vallen op de Deutschen Binnenreederei (DBR). Het initiatief om een meerderheidsbelang te verwerven in deze scheepvaartgroep komt nauwelijks enkele weken nadat het havenbedrijf van de stad Keulen (HGK) de reder Imperial Shipping kocht.
 
 
 
#
 
Einde aan vrijstellingen rij- en rusttijden
 
De Europese Commissie geeft geen toestemming voor het verlengen van uitzonderingen op de rij- en rusttijden. Zondag 31 mei 2020 is de dag waarop de nog lopende vrijstellingen, waaronder die van Nederland, eindigen.
 
 
#
 
Maersk wil groeien in breakbulk via digitaal platform
 
Je kunt het van buitenaf niet zien, maar Maersk’s containerschepen brengen meer de haven in dan alleen containers. Tegenwoordig gaat er elke afvaart ook breakbulk mee. En via software wil de Deense containerreus dat marktaandeel verder uitbreiden.
 
 
 
#
 
Logistiek kan tanden zetten in ‘spaghetti van zorgstromen’
 
De Nederlandse gezondheidszorg gaat de komende jaren flink op de schop. Meer zorg verplaatst zich, als het aan de overheid ligt, van het ziekenhuis naar thuis. De logistieke sector kan volgens onderzoekers een belangrijke rol spelen om greep te krijgen op de daardoor groeiende ‘spaghetti van zorgstromen’.
 
 
 
#
 
‘Blockchain staat nog in de kinderschoenen’
 
Blockchain, een onveranderbare verdeelde database, is een technologische oplossing voor een breed scala van problemen in de keten. Het wordt vaak een oplossing genoemd, die op zoek is naar een probleem.
 
 
 
#
 
Limburgse infrastructuur groeit duurzaam mee met logistieke vraag
 
De provincie Limburg kent een sterke groei en timmert flink aan de weg om ervoor te zorgen dat verladers betrouwbaar en duurzaam hun goederen kunnen blijven aan- en afvoeren. Forse uitbreidingen van rail- en bargeterminals, het opzetten van nieuwe verbindingen en het stimuleren van de modal shift zijn acties die op verschillende trajecten worden opgepakt....
 
 
 
#
 
Bunkerolie blijft bron van zorg
 
De hypermoderne ‘snuffeldrone’ die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor controles van zwaveluitstoot op zee wilde aanschaffen, komt er voorlopig niet.
 
 
 
#
 
United Heavy Lift: ‘Weinig transporten van platforms in aantocht’
 
De Duitse zware-ladingspecialist United Heavy Lift heeft een drukke periode achter de rug. Het breidde zijn vloot uit, begon nieuwe samenwerkingen met Intermarine en Ocean 7 Projects en splitste zijn zwaar-transportschepen af in een nieuwe onderneming: United Heavy Transport. En de rederij is nog niet klaar met uitbreiden, zegt directeur Andreas Rolner.
 
 
 
#
 
Grootste containerschip ooit naar sloopwerf
 
Container carrier ‘Kokura’ van de Griekse rederij Costamare is verkocht aan een sloopwerf in Bangladesh. Het is met een capaciteit van 7.403 teu het grootste containerschip ooit dat naar de sloop gaat.
 
 
 
#
 
Megadrukvat op transport gezet naar Rusland
 
Vijftig meter lang, een doorsnede van zes meter en een gewicht van 955 ton: het is de eerste keer dat een drukvat van deze omvang wordt gemaakt en daarna naar Rusland wordt getransporteerd.
 
 
 
#
 
Video – Containerschip mist op haar na strand Vlissingen
 
Strandgangers in Vlissingen zullen vreemd hebben opgekeken, toen op Hemelvaartsdag een containerschip bijna het strand op voer. Het schip maakte op het aller-, allerlaatste moment een zwenk naar links, waardoor het schip net niet strandde
 
 
#
 
ILT: bij tachofraude lopen we vaak achter de feiten aan
 
De ILT loopt bij het opsporen van tachograaffraude vaak achter de feiten aan. Daardoor is de kans dat oplichters worden gepakt laag. Dat schrijft de toezichthouder in zijn eigen jaarverslag over 2019. Belangrijke oorzaak hiervan is dat de methodes voor het manipuleren van tachografen steeds geavanceerder worden.
 
 
 
#
 
Maersk, DFDS en DSV willen waterstoffabriek gaan bouwen
 
Maersk, DFDS en DSV Panalpina bundelen samen met diverse andere bedrijven hun krachten om een waterstoffabriek te bouwen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De centrale gaat onder meer groene stroom leveren aan vrachtwagens, vliegtuigen en schepen.
 
 
 
#
 
‘Een 100% recyclebare pallet van karton’
 
Deze keer in de Start-up Monitor: Nick Geels, eigenaar en oprichter van Revopal. ‘Met onze pallet kunnen we 70% van de markt verbeteren voor transport en ergonomische handelingen.’
 
 
 
#
 
Foto’s – ‘APL England’ verliest 40 containers voor Australische kust
 
Containerschip ‘APL England’ heeft bij zwaar weer voor de kust van de Australische deelstaat New South Wales zondag veertig containers verloren. Nog eens 74 containers raakten tijdens het ongeluk beschadigd.
 
 
 
#
 
Mammoet hijst alles voor nieuwe LNG-fabriek in Siberië
 
Mammoet gaat alle hijswerk verrichten ten behoeve van de bouw van een enorme LNG-fabriek in Siberië.
 
 
 
#
 
Miljoenenverlies voor Eimskip in eerste kwartaal
 
Eimskip boekte in het voorbije kwartaal een netto-verlies van 4,9 miljoen euro. Daarmee deed het bedrijf het nog slechter dan in dezelfde periode vorig jaar, toen ook al rode cijfers werden geschreven (-2,5 miljoen). Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de IJslandse rederij deze week publiceerde.
 
 
 
 
POLL
 
  De minister moet nu ingrijpen om tachofraude aan te pakken.  
 
 
stem Eens. Fraudeurs komen er te makkelijk mee weg.
stem Eens. Anders wordt het alleen maar erger.
stem Oneens. De sector heeft grotere problemen.
stem Maakt niet uit. Tachofraude blijft altijd bestaan.
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam