NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Castelein: ‘Het Rotterdamse havencomplex zit nokvol’
 
Plannen voor uitbreiding van de containerterminals op de Maasvlakte leggen een forse ruimteclaim op het havencomplex, waardoor het een uitdaging is om ruimte te vinden voor nieuwe industrie. Dat zei Allard Castelein woensdag tijdens het Havendebat. De directeur van het Havenbedrijf haalde verder ongewoon fel uit naar de Rijksoverheid, die hij een gebrek aan winnaarsmentaliteit...
 
 
 
#
 
Boekingsstop CMA CGM voor Azië-Europavervoer
 
CMA CGM heeft zijn klanten laten weten voorlopig geen boekingen voor het vervoer van containers van Azië naar Noord-Europa aan te zullen nemen.
 
 
 
(advertentie)
#  
Weg met die verschillende tolboxen!
 

Tol automatisch registreren met slechts één apparaat. Met de DKV BOX EUROPE rekent u tol af binnen de EU. Betalen doet u eenvoudig via uw DKV-factuur.


Meer weten? App ons 0252 360 394.
 
 
 
#
 
Nog geen containers gevonden in Noordzee
 
In de Noordzee zijn nog geen containers aangetroffen, zegt de Duitse scheepvaartdienst WSA. Dinsdagavond werd gemeld dat een schip in de Noordzee meer dan tweehonderd containers zou hebben verloren. Volgens berichten van een schipper zouden er containers in het water drijven en ook zouden er containers op de zeebodem liggen.
 
 
 
#
 
EU stelt transport noodplannen in geval no-dealbrexit vast
 
De Europese Commissie heeft een pakket noodmaatregelen gepubliceerd om het vervoer over de weg en via de lucht te beschermen in geval de onderhandelingen over een handelsverdrag tussen Brussel en Londen mislukken. Per 1 januari worden dan verordeningen van kracht die luchtvaartdiensten, vrachtverkeer en passagiersvervoer voor zes maanden moeten garanderen.
 
 
 
#
 
Engelse Honda-fabriek stilgelegd door havencongestie brexit-aanloop
 
De Japanse autofabrikant Honda heeft de productie in zijn fabriek in het Engelse Swindon tijdelijk stilgelegd omdat er niet genoeg onderdelen zijn: die zijn door de congestie in de Britse havens niet op tijd binnengekomen.
 
 
#
 
WHO klaagt over ‘schandalige’ prijzen bij medische luchtvracht
 
Een aantal luchtvaartmaatschappijen vraagt schandalige luchtvrachttarieven voor het transport van droog ijs en andere andere medische benodigdheden in de aanloop naar de kerstvakantie. Dat stelt Paul Molinaro, logistiek hoofd van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO), tegen persbureau Reuters.
 
 
 
#
 
Topman Anthony Veder: ‘Scheepslui valt minachting ten deel’
 
Voor Jan Valkier, de Havenman van het jaar en ceo van de Rotterdamse gastanker-rederij Anthony Veder, is 2020 in dubbel opzicht een memorabel jaar geworden. Niet alleen is zijn bedrijf fors geraakt door de coronapandemie, ook heeft hij nauwelijks invulling kunnen geven aan zijn Havenmanschap.
 
 
 
#
 
‘Tekort aan installatieschepen in 2025 door groei offshore wind’
 
De wereldvloot van installatieschepen zal na 2025 al tekortschieten om aan de vraag van de offshore windindustrie te kunnen voldoen. Dat creëert wel ruimte voor de ombouw van heavy-lift schepen en nieuwe orders, stelt analistenbureau Rystad Energy.
 
 
#
 
Commentaar – Onrealistische oproep tot opschaling rederijen
 
Containerrederijen beleven ongekende tijden. Gek genoeg juist dankzij de coronapandemie consumeren mensen zich suf. Omdat ze hun geld niet aan vakantie, uitgaan of etentjes buiten de deur kunnen uitgeven, bestellen de consumenten massaal spullen online, al was het maar uit verveling. Of, zoals een bekende Rotterdamse expediteur het enige tijd geleden in deze krant uitdrukte:...
 
 
 
#
 
Overslagbedrijf OBA verwacht helft van de omzet te verliezen
 
De Amsterdamse kolenterminal OBA Bulk verwacht dit jaar 40 tot 50% van zijn jaarlijkse omzet (62 miljoen euro in 2019) te verliezen door het vertrek van het staalbedrijf Thyssenkrupp, zijn grootste klant, naar Rotterdam. Dat blijkt uit het jaarverslag van het havenbedrijf over 2019.
 
 
 
#
 
2020 was een rollercoaster voor de Nederlandse reders
 
In een nieuwe publiekscampagne over de zeescheepvaart gaat de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) ‘op koers naar 2030’. Toch kijken we met KVNR-directeur Annet Koster ook nog even terug op dat vermaledijde coronajaar 2020.
 
 
#
 
‘Succes van stadshubs wordt bepaald door de inkopers’
 
Er rijden steeds meer busjes af en aan om iedereen te bevoorraden in de Nederlandse binnensteden. Sommige ondernemers worden per dag wel door tientallen leveranciers bezocht. Volgens de Hogeschool van Amsterdam en PostNL kan lading bundelen aan de rand van de stad, om de goederen vervolgens zero emissie naar de bestemming te brengen, een oplossing...
 
 
 
#
 
ACN waarschuwt voor ‘ongunstige regels’ luchtvracht bij harde brexit
 
De Nederlandse luchtvrachtsector zal bij een no-deal brexit vanaf 1 januari 2021 worden geconfronteerd met ‘een aantal ongunstige regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO)’ voor het goederenvervoer van en naar het Verenigd Koninkrijk, waaronder hogere importheffingen.
 
 
 
#
 
‘Transport campers uit Marokko vergde veel coördinatie en papier’
 
Broekman Logistics heeft samen met de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) met een vrachtschip 84 campers vanuit Casablanca teruggehaald naar Amsterdam. De campers stonden nog in Marokko sinds in maart de Nederlandse eigenaren per vlucht waren gerepatrieerd toen de noodtoestand werd uitgeroepen in verband met Covid-19. Een bijzonder transport, volgens Rutger Bonsel van Broekman Logistics.
 
 
#
 
Op weg naar Merzario 2.0: sterker, stabieler en groei
 
Hij is net een goede maand CEO van Merzario. Marc van Haaren kijkt nog regelmatig verbaasd om zich heen. Toch weet hij zeker wat zijn doel is: het ontwikkelen van Merzario 2.0. ‘Er zit veel expertise en kennis in deze club. Ervaring en jong bloed. Nog beter samenwerken en nieuwe gebieden betreden. Samen gaat dat...
 
 
 
#
 
‘ONE Apus’: 1816 overboord gevallen containers zijn kwijt
 
De ‘ONE Apus’, het 14.000 teu-containerschip dat een week geleden in zware weersomstandigheden op de Stille Oceaan veel containers verloor, is in de Japanse haven Kobe gearriveerd. Het aantal containers dat overboord is gevallen, is inmiddels vastgesteld op 1816 stuks. Een heel precies aantal, maar het wordt nog wel steeds een schatting genoemd.
 
 
 
#
 
Chemielogistiek Meeus Group komt in handen H.Essers
 
Logistiek dienstverlener H. Essers voert vergevorderde onderhandelingsgesprekken voor overname van logistieke en transportactiviteiten van de Nederlandse Meeus Group. Volgens H. Essers volgt de afronding van de overname eind dit jaar.
 
 
#
 
XPO Logistics splitst logistiek en expeditie voor beurswaarde
 
Terwijl rederijen als Maersk en CMA CGM alle logistieke activiteiten onder een dak willen brengen en aanbieden, kiest het Amerikaanse XPO Logistics, een van de toonaangevende expediteurs van de wereld, voor een geheel andere weg: het deelt zich op.
 
 
 
#
 
‘We bezorgen tegenwoordig 180 pakketten per dag’
 
De 52-jarige Marion Vos uit Oss werkt als pakketbezorger bij DHL. Vijf jaar geleden bracht ze zo’n honderd pakketten per dag rond. Nu zit ze op een gemiddelde van 170 tot 190 pakketten per dag.
 
 
 
#
 
Kijk het webinar ‘Ketensamenwerking bij stadslogistiek’ terug
 
Heb je het webinar over ‘Ketensamenwerking bij stadslogistiek’ gemist? Kijk hem dan hier terug. Want in hoeverre valt stadslogistiek efficiënter te maken door samen te werken in de keten? Daarover hield Nieuwsblad Transport in samenwerking met ABN AMRO op donderdag 3 december een webinar.
 
 
 
#
 
Twee miljoen en convenant voor zero emissie stadslogistiek Rotterdam
 
Rotterdam trekt twee miljoen euro uit voor innovatie in stadslogistiek. Tevens is er een convenant ondertekend door maar liefst 56 partijen uit de logistieke sector om zich te committeren aan zero emissie stadslogistiek.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam