Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 15 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Werkgevers krijgen compensatie voor transitievergoeding zieke werknemers
Werkgevers worden gecompenseerd voor de vergoeding die zij verschuldigd zijn bij het ontslag van een langdurig zieke werknemer. De compensatie komt uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf).
Lees meer
 
 
KPMG Meijburg: Voor bijtelling privégebruik auto moet van catalogusprijs worden uitgegaan
Uit een zaak voor de Hoge Raad is gebleken dat voor de bijtelling voor het privégebruik van een auto van de zaak de catalogusprijs als uitgangspunt dient. Dat een korting bij de aanschaf wordt verkregen, is niet relevant.
Lees meer
 
Minder kosten en meer omzet in 4 stappen Advertorial

Hoe maakt u uw kantoor efficiënter zodat u kosten kunt besparen én kunt focussen op zaken die ondernemers niet zelf kunnen?
Leer in vier stappen hoe u dit concreet aanpakt:

• Inventariseren
• Optimaliseren
• Standaardiseren
• Automatiseren

Download gratis whitepaper =>

 
NBA en SRA gaan toetsbevindingen samen presenteren
Om alle betrokkenen goed te informeren over de kwaliteit van de accountancy, willen NBA en SRA uiterlijk 2018 de bevindingen van hun kwaliteitstoetsingen gezamenlijk presenteren. Dat bevestigen NBA-voorzitter Pieter Jongstra en SRA-voorzitter Paul Dinkgreve.
Lees meer
 
 
Hoge Raad: 6% BTW voor zonnebrandmiddelen en tandpasta’s
Zonnebrandmiddelen met UVA- en UVB-filter en fluoridehoudende tandpasta’s vallen onder de geneesmiddelen. Daarom zijn ze onderworpen aan het BTW-tarief van 6% in plaats van 21%. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald in een arrest.
Lees meer
 
Workshop Probleemloos adviseren over pensioenvraagstukken – NIEUW! | 14 december 2016 – Bunnik Advertorial

Bent u fiscalist, accountant of HR-professional en heeft u regelmatig te maken met (complexe) pensioenvraagstukken? Tijdens deze workshop wordt u in één dag bijgepraat over de belangrijkste pensioenwijzigingen én over de gevolgen hiervan. Uiteraard komt daarbij alle belangrijke nieuwe wetgeving aan de orde, zoals Apf, Instemmingsrecht OR, PEB en Wet Werk & Zekerheid. Ook fiscale feiten en cijfers van 2016 en praktische onderwerpen als de verwerking van pensioen in de jaarrekening en financiële administratie komen aan bod.

Meer informatie en/of inschrijven =>

 
Jasper van Hoeven nieuw bestuurslid ledengroep accountants in business
Tijdens de op 9 november gehouden NBA-ledengroepvergadering van de accountants in business is Jasper van Hoeven als nieuw bestuurslid benoemd. Voorzitter Gert Nijland en plaatsvervangend voorzitter Jan Wietsma werden herbenoemd.
Lees meer
 
 
Wettelijk minimumloon per 1 januari 2017
De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen per 1 januari 2017. Het WML voor werknemers van 23 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per die datum € 1.551,60 per maand, € 358,05 per week en € 71,61 per dag.
Lees meer
 
 
FD: Hoeveel invloed heeft belastingadviesbranche op ministerie van Financiën?
Wie bepaalt in Nederland het belastingbeleid? Volgens critici hebben belastingadviseurs die de belangen van het grootbedrijf dienen, een te dikke vinger in de pap. De belastingadvieswereld zegt slechts het algemeen belang voor ogen te hebben in haar contacten met de politici en beleidsmakers in Den Haag.
Lees meer
 
 
Meer koopdagen zorgt voor omzetgroei detailhandel
De koopdagsamenstelling in september had een positief effect op de omzet in de detailhandel. De branche heeft 1,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt CBS.
Lees meer
 
 
Werkloosheid afgenomen in 3e kwartaal
De werkloosheid is in het derde kwartaal afgenomen. Er kwamen meer mensen de arbeidsmarkt op dan dat er mensen de arbeidsmarkt verlieten. Dat meldt CBS.
Lees meer
 
Vertaalwijzer: U heeft een vertaling van een document nodig. Waar moet u op letten? Contentpartner
Wanneer u een professionele vertaling nodig heeft zijn er aspecten waar u op moet letten.  Ga voor een specialist en let op de vertrouwelijkheid van uw documenten. Deze How To is bedoeld voor mensen die uit hoofde van hun dagelijks werk incidenteel of geregeld behoefte hebben aan professionele, betrouwbare vertalingen. Waar moet u op letten?
 
Accountantspraktijk 3.0 Opleiding
Het nieuwe werken voor accountants Minder hiërarchie, meer eigen verantwoordelijkheid, meer delegeren en meer overlaten aan eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. De cursus Accountantspraktijk 3.0 gaat over hoe u uw accountantspraktijk slimmer, efficiënter en effectiever laat werken en hoe u nieuwe technologieën kunt inzetten. Bent u vennoot of wordt u binnenkort vennoot/eigenaar van een accountantspraktijk? Dan […]
 
Accountant Vacature
For our client, an international leader in corporate services, we are looking for a motivated and accurate Senior Accountant. This fast growing organization is looking for talented people who have the drive and passion to be part of a leading global player. The ideal candidate is someone who can easily respond to new situations, who […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn