Om de webversie te openen klik hier

Actrice Cate Blanchett levert ongekende krachttoer in razendknappe filminstallatie, Jonas Kaufmann en Eva-Maria Westbroek zingen o.a. Celeste Aida, dans waarbij ledematen op onnavolgbare wijze worden verdraaid, Jörg Widmann in de ZaterdagMatinee en intens, wreed en liefdevol theater.

MANIFESTO

Julian Rosefeldt, Cate Blanchett


4 - 25 juni
Casco Amsterdam

In deze filminstallatie van Julian Rosefeldt speelt de Australische actrice Cate Blanchett dertien personages in evenzoveel korte films – van punkrebel tot keurige huismoeder en van fabrieksarbeider tot dakloze. De woorden van deze personages komen uit een vijftigtal kunstmanifesten, teksten van onder anderen André Breton, Kazimir Malevitsj, Sol LeWitt en Jim Jarmusch. Tezamen tonen Rosefeldts korte, parallel vertoonde films een breed scala aan radicale denkbeelden over kunst en maatschappij uit de vorige eeuw. De onvolprezen Blanchett doet de teksten sprankelen en geeft ze opnieuw betekenis in de 21e eeuw. Manifesto is niet alleen razend knap gemaakt en humoristisch, maar bovenal een inspirerende hommage aan zoveel visionaire kunstenaars.

'Cate Blanchett overtreft zichzelf in Manifesto. (...) Overrompelend.’
de Volkskrant

bekijk de video

 

FLEXN

Reggie (Regg Roc) Gray, Peter Sellars


9 - 10 juni
Stadsschouwburg Amsterdam

Met spectaculaire flexdanstechnieken worden liefde en gerechtigheid verkend op een soundtrack van reggae, pop en hiphop. Flexpionier Reggie (Regg Roc) Gray en regisseur Peter Sellars brengen een voorstelling die uiting geeft aan stijl, soul en pure opwinding. bekijk de video


workshop flex

Reggie (Regg Roc) Gray


10 juni
Chassé Dance Studios

Zin om zelf pausing, snapping, gliding en bone breaking onder de knie te krijgen? Dansers uit de voorstelling FLEXN brengen de deelnemers van deze workshop de basistechnieken van flex bij. Ervaring is niet vereist en deelname is gratis. Wel graag aanmelden.

 

JONAS KAUFMANN & SPECIAL GUEST EVA-MARIA WESTBROEK

PROGRAMMA BEKEND


4 juni
Het Concertgebouw

Het volledige programma dat stertenor Jonas Kaufmann op 4 juni brengt, is nu bekend. Van Giuseppe Verdi wordt onder andere de beroemde aria Celeste Aida (uit Aida) uitgevoerd. Speciale gast Eva-Maria Westbroek zingt Tu, che le vanità (uit Don Carlo) op hetzelfde podium waar eerder ook Maria Callas deze aria ten gehore bracht tijdens Holland Festival 1959. Een rariteit op het programma is de Preludio van Otello die géén onderdeel uitmaakt van Otello. Verdi schreef het pas na de wereldpremière van de opera, waarna de Preludio in vergetelheid raakte. De avond wordt afgesloten met werk van Richard Wagner, waaronder de adembenemende slotscène van de eerste akte uit Die Walküre.
bekijk de video

 

Het nieuwe Babylon

Jörg Widmann, Markus Stenz, Radio Filharmonisch Orkest


3 juni
Het Concertgebouw

Voor deze tweede opera van Widmann schreef filosoof Peter Sloterdijk het libretto. De overrompelende muziek wordt door Het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor concertant uitvgevoerd tijdens de NTR ZaterdagMatinee.


EN MANQUE

Vincent Macaigne, Théâtre de Vidy, Compagnie Friche 22.66


7 - 9 juni
Compagnietheater

Na het spraakmakende Requiem 3 (Holland Festival 2012) komt Macaigne nu met stormachtig theater over mensen die worstelen met hun eenzaamheid, gevangen in de kloof tussen melancholie en depressie. Intens, wreed en liefdevol. bekijk de video

 

GRATIS FESTIVAL-APP


Download nu gratis de Holland Festival-app, de ideale aanvulling op de website en het gedrukte programma. Zo kunt u een lijst met festivalfavorieten samenstellen en toevoegen aan uw agenda, zich laten adviseren over passende voorstellingen met de keuzehulp en trailers bekijken. Verkrijgbaar voor Apple en Android.


VIER ONZE 70e VERJAARDAG MEE


Het Holland Festival bestaat 70 jaar en trakteert op een uitgebreid programma. Wilt u bijdragen aan de toekomst van het festival? Doneer dan nu eenmalig € 70. Alvast hartelijk dank voor uw gift!

Ja, ook ik vind het Holland Festival belangrijk en doneer eenmalig € 70

 
Volg ons via facebook facebook twitter twitter instagram instagram
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.